Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietrenii, nemulțumiți de scumpirea prețului la apă

Unii dintre pietrenii care au fost prezenți la dezbaterea publică organizată de către municipalitatea pietreană, la finalul săptămînii trecute, s-au declarat nemulțumiți de decizia conducerii Companiei Județene „Apa Serv“ de a aplica o nouă majorare a tarifelor apei reci și canalizării, fără a da nici o explicație beneficiarilor. Ei au reclamat, de asemenea, faptul că furnizorul trebuie să prezinte „calculația prețului care a crescut de trei ori anul trecut“, provocînd majorări ale tarifelor apei calde și canalizării. Nemulțumiții au solicitat sprijinul autorităților locale pietrene, considerînd că reprezentanții „Apa Serv“ aplică politica de „stat în stat“. De asemenea, au sugerat edililor localității să facă publice calculațiile prețurilor la toate utilitățile - apă caldă, rece, canalizare și căldură. „Cum «Apa Serv» este pe teritoriul municipiului Piatra Neamț, potrivit legislației, tarifele ar fi trebuit supuse și aprobării Consiliului Local, dar asta s-a întîmplat numai în Consiliul Județean. Eu am propus, de mai multe ori, să fie înființată o filială a municipiului Piatra Neamț, în cadrul «Apa Serv», sub coordonarea Primăriei Piatra Neamț. Dar nu am fost ascultați și nu se dorește acest lucru. Din păcate, nu am reușit să stopăm majorările de preț la apa rece. Justificarea a fost că avem un program ISPA și, potrivit legislației, 15% din valoarea proiectului trebuie alocată din bugetul Consiliului Local. Dacă încercăm să respectăm legea în țara asta, vom găsi și resurse, nu din majorarea prețurilor pe spinarea cetățenilor, după cum se procedează la momentul actual. Cît despre publicarea calculațiilor de preț pentru utilități, credem că a fost o scăpare a noastră că nu am făcut-o pînă acum și ne vom îndrepta greșeala. Dacă s-ar fi făcut pînă acum, poate că nu am fi ajuns la situația în care prețurile aplicate de către societățile Consiliului Local să fie majorate, în unele cazuri, nejustificat. O parte din cei care au condus aceste societăți au profitat de acest context, ajungîndu-se la o cheltuială inutilă din partea cetățenilor“, a subliniat primarul Ștefan.
Reamintim că societatea de interes județean a decis să majoreze, începînd cu 1 ianuarie, tariful metrului cub de apă rece - cu 600 lei, iar al apei uzate, preluate de rețeaua de canalizare - cu 500 lei/ metru cub. Practic, prețul apei potabile plătit de consumatori va crește de la 13.300 lei/ mc la 13.900 lei/ mc, pentru canalizare urmînd să plătească 9.900 lei/ mc, în loc de 9.400 lei/ mc - prețul actual. Potrivit reprezentanților „Apa Serv“, ultima majorare a fost operată în luna august 2005. „Majorarea prețului apei reci este de sub 4,5%, situîndu-se cu mult sub nivelul inflației din 2005, de circa 8%“, a subliniat Dan Vasile Constantin, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articol afisat de 1114 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de traktorist la data 23.01.2006 03:04
si ce daca e mai scumpa apa ?
De ce nu apreciati ca e si mai uda ca inainte.
In Romania nu este nici un motiv sa se scumpeasca apa. Aproape toata retzeaua de distributie este luata ( furata ) de la hoitul socialist care a construit-o. Si a fost construita cu banii celor care acum sint taxati mai mult. Cei ce incaseaza au preluat de pleasca. Macar pina se amortizeaza investitia facuta de contribuabili, ar trebui sa fie la pret mic sau gratis.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective