Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietrenii, nemulþumiþi de scumpirea preþului la apã

Unii dintre pietrenii care au fost prezenþi la dezbaterea publicã organizatã de cãtre municipalitatea pietreanã, la finalul sãptãmînii trecute, s-au declarat nemulþumiþi de decizia conducerii Companiei Judeþene „Apa Serv“ de a aplica o nouã majorare a tarifelor apei reci ºi canalizãrii, fãrã a da nici o explicaþie beneficiarilor. Ei au reclamat, de asemenea, faptul cã furnizorul trebuie sã prezinte „calculaþia preþului care a crescut de trei ori anul trecut“, provocînd majorãri ale tarifelor apei calde ºi canalizãrii. Nemulþumiþii au solicitat sprijinul autoritãþilor locale pietrene, considerînd cã reprezentanþii „Apa Serv“ aplicã politica de „stat în stat“. De asemenea, au sugerat edililor localitãþii sã facã publice calculaþiile preþurilor la toate utilitãþile - apã caldã, rece, canalizare ºi cãldurã. „Cum «Apa Serv» este pe teritoriul municipiului Piatra Neamþ, potrivit legislaþiei, tarifele ar fi trebuit supuse ºi aprobãrii Consiliului Local, dar asta s-a întîmplat numai în Consiliul Judeþean. Eu am propus, de mai multe ori, sã fie înfiinþatã o filialã a municipiului Piatra Neamþ, în cadrul «Apa Serv», sub coordonarea Primãriei Piatra Neamþ. Dar nu am fost ascultaþi ºi nu se doreºte acest lucru. Din pãcate, nu am reuºit sã stopãm majorãrile de preþ la apa rece. Justificarea a fost cã avem un program ISPA ºi, potrivit legislaþiei, 15% din valoarea proiectului trebuie alocatã din bugetul Consiliului Local. Dacã încercãm sã respectãm legea în þara asta, vom gãsi ºi resurse, nu din majorarea preþurilor pe spinarea cetãþenilor, dupã cum se procedeazã la momentul actual. Cît despre publicarea calculaþiilor de preþ pentru utilitãþi, credem cã a fost o scãpare a noastrã cã nu am fãcut-o pînã acum ºi ne vom îndrepta greºeala. Dacã s-ar fi fãcut pînã acum, poate cã nu am fi ajuns la situaþia în care preþurile aplicate de cãtre societãþile Consiliului Local sã fie majorate, în unele cazuri, nejustificat. O parte din cei care au condus aceste societãþi au profitat de acest context, ajungîndu-se la o cheltuialã inutilã din partea cetãþenilor“, a subliniat primarul ªtefan.
Reamintim cã societatea de interes judeþean a decis sã majoreze, începînd cu 1 ianuarie, tariful metrului cub de apã rece - cu 600 lei, iar al apei uzate, preluate de reþeaua de canalizare - cu 500 lei/ metru cub. Practic, preþul apei potabile plãtit de consumatori va creºte de la 13.300 lei/ mc la 13.900 lei/ mc, pentru canalizare urmînd sã plãteascã 9.900 lei/ mc, în loc de 9.400 lei/ mc - preþul actual. Potrivit reprezentanþilor „Apa Serv“, ultima majorare a fost operatã în luna august 2005. „Majorarea preþului apei reci este de sub 4,5%, situîndu-se cu mult sub nivelul inflaþiei din 2005, de circa 8%“, a subliniat Dan Vasile Constantin, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ.

Articol afisat de 1569 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 23.01.2006 03:04
si ce daca e mai scumpa apa ?
De ce nu apreciati ca e si mai uda ca inainte.
In Romania nu este nici un motiv sa se scumpeasca apa. Aproape toata retzeaua de distributie este luata ( furata ) de la hoitul socialist care a construit-o. Si a fost construita cu banii celor care acum sint taxati mai mult. Cei ce incaseaza au preluat de pleasca. Macar pina se amortizeaza investitia facuta de contribuabili, ar trebui sa fie la pret mic sau gratis.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective