Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nerespectarea protecției mediului a costat 7 miliarde

• comisarii de mediu nemțeni au dat amenzi de aproape 7 miliarde lei în 2005 • investițiile pentru protecția mediului au depășit 85 miliarde lei în perioada ianuarie-noiembrie 2005 •

Controalele întreprinse în 2005 de comisarii Gărzii de Mediu au condus la identificarea unui număr semnificativ de abateri de la legislația de mediu și s-au soldat, printre alte sancțiuni, cu amenzi contravenționale însumînd aproape 7 miliarde lei. În total, au fost aplicate 319 sancțiuni, din care 188 amenzi în valoare de 6,6 miliarde lei vechi, 119 avertismente, 9 dispoziții de sistare a activității și 3 dispoziții de suspendare a actelor de reglementare. Numărul total de inspecții a crescut de la 856, în 2004, la 1020 în 2005.
Printre inspecțiile întreprinse conform tematicii transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu se află cele pentru verificarea activității balastierelor și a gaterelor, a unităților spitalicești care dețin crematorii pentru incinerarea deșeurilor medicale și a unităților avicole. Una din descinderile comisarilor nemțeni s-a finalizat cu amenzi usturătoare, dar și cu o sesizare penală după un incendiu înregistrat în luna august la fosta întreprindere Pergodur. Dezmembrările ilegale de la actuala Pergopaper au atras amenzi de 310 milioane lei pentru lipsa autorizației de mediu și crearea unui episod de poluare a aerului în urma incendiului, acordate firmei Universal Metal din Făgăraș, cea care efectua lucrările. În plus, activitatea de dezafectare a halelor a fost sistată, iar încălcarea unei decizii de interzicere a dezmembrării utilajelor în perimetrul de la Pergodur, emisă în 2003 de comisarii Gărzii de Mediu Neamț, s-a soldat cu sesizarea poliției, dat fiind că este considerată infracțiune conform legislației de protecție a mediului.
Comisarii Gărzii de Mediu apreciază că ritmul ridicat al activității de control a dus la creșterea gradului de conștientizare și implicare în rezolvarea problemelor de mediu a unităților cu potențial impact poluator. În consecință, în primele 11 luni din 2005, investițiile și cheltuielile destinate protecției mediului au ajuns, în județul Neamț, la peste 85 miliarde lei vechi, peste 80% din sumă fiind alocată din sursele proprii ale firmelor, restul fiind de la bugetele locale.

Articol afisat de 1037 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUȚ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective