Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Economie 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Evazioniștii, an plin în „realizări“

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Economice, din cadrul Poliției Neamț, au avut un an plin de evenimente, în 2005, numărul infracțiunilor economice crescînd spectaculos comparativ cu anul trecut. Datele statistice centralizate la finele a 11 luni scurse din 2005 arată că în această perioadă polițiștii împreună cu procurorii, inspectorii fiscali, vameșii și comisarii Gărzii Financiare au descoperit și soluționat cu 250% mai multe infracțiuni de evaziune fiscală. Astfel, dacă în 2004 au fost depistate 62 de cazuri de evaziune fiscală, în 2005 numărul cazurilor a fost de peste 350, iar prejudiciile au fost de ordinul zecilor de miliarde. De asemenea, datele statistice mai arată că și numărul faptelor de corupție depistate a crescut substanțial. În 2004 polițiștii au cercetat 291 de persoane pentru fapte de corupție, iar în 2005 au fost cercetate 509 persoane. Polițiștii și-au declinat în toate aceste cazuri competențele în favoarea parchetelor abilitate să soluționeze astfel de cazuri. Numărul mult mai mare de fapte de corupție depistate de oamenii legii se explică prin aceea că în 2005 s-a acționat mult mai hotărît pentru prevenirea și combaterea corupției prin măsuri care să determine o reducere efectivă a ariei de manifestare a fenomenului. Noile măsuri fac parte din obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție stabilite pentru aniii 2005-2007. În afara acestor infracțiuni care au cunoscut o recrudescență surprinzătoare, datele statistice centralizate de Poliție arată că în 2005 a crescut și numărul de soluționări la infracțiunile de gestiune frauduloasă cu aproape 100%, iar la cele de abuz în serviciu au fost cu 88% mai mari. Infracțiunile la Legea societăților comerciale au fost mai numeroase cu 126%, iar cele la Legea contabilității cu 77%. În 2005 polițiștii împreună cu comisarii financiari au descoperit cea mai mare fraudă fiscală comisă vreodată în județ: cazul IDAC. Această societate a fost acuzată că a prejudiciat statul cu peste 10 milioane de dolari prin solicitarea și rambursarea de TVA ilegal. Dosarul se află în continuare la PNA, iar acuzate de această megaevaziune sînt 19 persoane.

Articol afisat de 1034 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de traktorist la data 23.01.2006 03:17
Vina e in alta parte !
Taxele sint prea mari si multe. Cei cu business nu se mai descurca. Aici la mine, SMT-ul plateste ZERO taxe ! Statul ia de la salariatii care au create locurile de munca. Taxele omoara dezvoltarea. Prea multo bani merg la stat si de acolo la risipa si consum ( facut gondoperle ornate )
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective