Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 23 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Evazioniºtii, an plin în „realizãri“

Lucrãtorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Economice, din cadrul Poliþiei Neamþ, au avut un an plin de evenimente, în 2005, numãrul infracþiunilor economice crescînd spectaculos comparativ cu anul trecut. Datele statistice centralizate la finele a 11 luni scurse din 2005 aratã cã în aceastã perioadã poliþiºtii împreunã cu procurorii, inspectorii fiscali, vameºii ºi comisarii Gãrzii Financiare au descoperit ºi soluþionat cu 250% mai multe infracþiuni de evaziune fiscalã. Astfel, dacã în 2004 au fost depistate 62 de cazuri de evaziune fiscalã, în 2005 numãrul cazurilor a fost de peste 350, iar prejudiciile au fost de ordinul zecilor de miliarde. De asemenea, datele statistice mai aratã cã ºi numãrul faptelor de corupþie depistate a crescut substanþial. În 2004 poliþiºtii au cercetat 291 de persoane pentru fapte de corupþie, iar în 2005 au fost cercetate 509 persoane. Poliþiºtii ºi-au declinat în toate aceste cazuri competenþele în favoarea parchetelor abilitate sã soluþioneze astfel de cazuri. Numãrul mult mai mare de fapte de corupþie depistate de oamenii legii se explicã prin aceea cã în 2005 s-a acþionat mult mai hotãrît pentru prevenirea ºi combaterea corupþiei prin mãsuri care sã determine o reducere efectivã a ariei de manifestare a fenomenului. Noile mãsuri fac parte din obiectivele Strategiei Naþionale Anticorupþie stabilite pentru aniii 2005-2007. În afara acestor infracþiuni care au cunoscut o recrudescenþã surprinzãtoare, datele statistice centralizate de Poliþie aratã cã în 2005 a crescut ºi numãrul de soluþionãri la infracþiunile de gestiune frauduloasã cu aproape 100%, iar la cele de abuz în serviciu au fost cu 88% mai mari. Infracþiunile la Legea societãþilor comerciale au fost mai numeroase cu 126%, iar cele la Legea contabilitãþii cu 77%. În 2005 poliþiºtii împreunã cu comisarii financiari au descoperit cea mai mare fraudã fiscalã comisã vreodatã în judeþ: cazul IDAC. Aceastã societate a fost acuzatã cã a prejudiciat statul cu peste 10 milioane de dolari prin solicitarea ºi rambursarea de TVA ilegal. Dosarul se aflã în continuare la PNA, iar acuzate de aceastã megaevaziune sînt 19 persoane.

Articol afisat de 1451 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 23.01.2006 03:17
Vina e in alta parte !
Taxele sint prea mari si multe. Cei cu business nu se mai descurca. Aici la mine, SMT-ul plateste ZERO taxe ! Statul ia de la salariatii care au create locurile de munca. Taxele omoara dezvoltarea. Prea multo bani merg la stat si de acolo la risipa si consum ( facut gondoperle ornate )
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective