Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 23 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pentru patroni, una caldã, una rece

• unele contribuþii de asigurãri sociale ºi de ºomaj s-au diminuat, dar au apãrut altele noi

Începutul anului 2006 a adus numeroase modificãri ale legislaþiei fiscale. Unele dintre acestea au uºurat viaþa angajatorilor, însã altele au introdus noi biruri. Astfel, noile reglementãri prevãd ºi diminuarea cotelor de contribuþie la asigurãrile sociale cu 1,5 procente ºi la ºomaj cu 0,5 procente. Începînd de la 1 ianuarie 2006 patronii vor trebui sã achite la bugetul de asigurãri sociale contribuþii în valoare de 30% din salariu pentru angajaþii care lucreazã în condiþii normale de muncã, de 35% pentru cei ce muncesc în condiþii deosebite ºi de 40% pentru salariaþii care îºi desfãºoarã activitatea în condiþii speciale de muncã. În cazul contribuþiilor pentru ºomaj diminuãrile au fost nesemnificative, de doar 0,5%, iar angajatorii trebuie sã achite la buget o contribuþie de 2,5 procente. Salariaþilor li se va reþine pe statul de platã tot 1% pentru ºomaj, la fel ca ºi anul trecut, în schimb persoanele care au contracte de asigurare pentru ºomaj vor da statului o contribuþie de 3,5% faþã de 4%, cît era anul trecut. Tot de la 1 ianuarie, patronii vor trebui sã achite ºi ei un procent de 0,75% din fondul total de salarii drept contribuþii pentru concedii ºi indemnizaþii. Aceastã taxã ce reprezintã o premierã înseamnã cã în afara contribuþiilor la bugetul asigurãrilor sociale, la sãnãtate sau la ºomaj ºi în afara contribuþiilor pe care le achitã fiecare salariat în parte, agenþii economici vor mai vira statului 0,75% din valoarea totalã a salariilor pentru a asigura plata concediilor angajaþilor. Aceastã sumã va fi destinatã finanþãrii cheltuielilor indemnizaþiilor pentru incapacitate temporarã de muncã, pentru prevenirea îmbolnãvirii ºi a accidentelor de muncã, pentru concediile de maternitate, dar ºi pentru indemnizaþiile acordate pentru îngrijirea copilului bolnav. De asemenea, de la începutul acestui an s-au modificat ºi condiþiile în care se acordã indemnizaþiile pentru creºterea ºi îngrijirea copilului în vîrstã de pînã la doi ani. Dacã pînã anul trecut tinerele mãmici trebuiau sã munceascã minimum 9 luni pentru a-ºi lua banii aferenþi concediului pentru creºterea copilului, acum sînt nevoite sã cotizeze minimum 12 luni anterior intrãrii în concediu.

Articol afisat de 2037 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 23.01.2006 03:08
Taxati puternic intreprinderile !
Ca intr-o zi va zice " m-am saturat ! " si inchide mustaria. O fabrica de cuie nu mai face cuie cit are grija de femei gravide si cine stie ce sarbatori mai introduce statul. Eu ma mir ca mai tin deschise fabricile.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective