Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Transport gratuit pentru toți pensionarii

• aceasta a fost doleanța unui pensionar prezent la întîlnirea cu autoritățile locale • primarul Ștefan a replicat că i se pare un act de dreptate să fie sprijiniți doar pensionarii cu venituri mici •

Pensionarii din Piatra Neamț au mai puține drepturi decît cei din Iași. Cel puțin aceasta a fost concluzia unuia dintre participanții la întîlnirea, de săptămîna trecută, cu autoritățile locale. „Am rugămintea la dumneavoastră să luați exemplul celor de la Iași: acolo, toți pensionarii au transportul gratuit pe tot ce înseamnă fir - tramvai și troleibuz. Poate că dumneavoastră veți putea convinge conducerile Transurban și Troleibuzul ca toți pensionarii să poată circula gratuit pe raza municipiului Piatra Neamț. În Iași, se dă un abonament pe un an, reactualizarea făcîndu-se o dată la trei luni ca să se vadă dacă nu a murit pensionarul. Un transport înseamnă zece mii de lei, echivalentul unei pîini“, a subliniat un pensionar pietrean.
Primarul Gheorghe Ștefan consideră că asigurarea transportului gratuit pentru toți pensionarii ar fi o greșeală, o parte a pietrenilor din această categorie avînd venituri ridicate: „Consider că trebuie să îi ajutăm pe cei nevoiași. Noi dăm gratuități pentru cetățenii care au o anumită pensie. Sînt pensionari care au 20 și chiar 30 milioane de lei pe lună. Dacă dumneavoastră considerați că pe aceia trebuie să îi scutim, nu cred că, în felul acesta, putem face un act de dreptate. Sînt oameni care muncesc și nu cîștigă 10 milioane de lei pe lună, iar aceștia nu sînt scutiți pentru că au serviciu. Dar, sînt de acord că trebuie să îi scutim pe cei care au pensii foarte mici, au probleme sociale. Vom analiza situația și promit că vom încerca să mărim plafonul veniturilor pînă la care acordăm aceste scutiri: de la 3,1 la 3,3 milioane de lei. Dorim să îi ajutăm pe cei care sînt, într-adevăr, nevoiași“.
Reamintim că 200 de vîrstnici cu venituri sub salariul minim pe economie, ori fără venituri, indiferent de zona în care domiciliază, au primit dreptul de a beneficia de 24 de călătorii gratuite. Inițial, aprobarea fusese dată doar celor care locuiesc în zone mărginașe - Sarata, Valea Viei, Bîtca Doamnei, Văleni, Vînători, Ciritei, Gara Veche, Dărmănești.

Articol afisat de 1161 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de traktorist la data 23.01.2006 03:22
feriti-va de facut pomene !
Cine calatoreste, sa plateasca , Autobuzul trebuie sa se amortizeze, sa fie reparat, sa i se puna motorina, sa fie maturat, vopsit, condus prin oras. Toate costa bani.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective