Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ªeful Poliþiei - reanchetat

ªeful Poliþiei - reanchetat

• subcomisarul Eliazãr Cioinegel a atacat soluþia procurorilor prin care se dispunea neînceperea urmãririi penale împotriva ºefului IPJ Neamþ • procurorii de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu au admis plîngerea ºi au dispus reluarea cercetãrilor • comisarul ºef Nistor Cãrbunariu a fost cercetat pentru abuz în serviciu ºi lovire •

ªeful Poliþiei Neamþ, comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, va fi cercetat pentru a doua oarã de procurorii Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, în decurs de doar cîteva luni. Alãturi de ºef vor fi cercetaþi alþi 4 poliþiºti, care au fost acuzaþi de comiterea aceloraºi infracþiuni. Reluarea cercetãrilor a fost determinatã de faptul cã subcomisarul Eliazãr Cioinegel, cel care a fãcut la începutul lunii noiembrie plîngerea penalã împotriva poliþiºtilor, s-a arãtat nemulþumit de soluþia datã de procurorii bãcãuani, care prevedeau neînceperea urmãririi penale împotriva reclamaþilor, ºi a înaintat o plîngere împotriva rezoluþiei. Plîngerea a fost admisã, rezoluþia datã de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu precizînd: „infirmarea rezoluþiei nr.179 din 6 decembrie 2005 ºi dispune continuarea verificãrii plîngerii petentului sub aspectele mai sus menþionate de cãtre acelaºi procuror“.
Practic, comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, precum ºi ceilalþi 4 poliþiºti acuzaþi de abuz în serviciu ºi cercetare abuzivã au fost gãsiþi iniþial nevinovaþi ºi s-a dispus neînceperea urmãririi penale. În primã fazã, procurorii au constatat cã plîngerea formulatã de subcomisarul Eliazãr Cioinegel este neîntemeitã pentru cã acþiunea de testare cu etilotestul a petiþionarului a fost desfãºuratã în baza unui plan intern de acþiune în conformitate cu dispoziþiile IGPR. Aceastã soluþie a fost datã de procurori pe data de 20 decembrie, iar subcomisarul Cioinegel a considerat cã este nelegalã ºi netemeinicã, pe motiv cã persoanele în cauzã nu aveau dreptul de a-l supune controlului în trafic ºi, în plus, l-ar fi ºi lovit, leziunile suferite necesitînd 1-2 zile de îngrijiri medicale. Rãmîne de vãzut dacã în urma reluãrii verificãrilor soluþia va rãmîne aceeaºi sau se va schimba. Încercãrile redactorului Monitorul de Neamþ de a afla ºi punctul de vedere al ºefului IPJ Neamþ, comisarul ºef Cãrbunariu, nu au fost încununate de succes. Chiar înainte de a auzi întrebãrile, acesta, dupã ce a salutat politicos, a închis telefonul ºi nu a mai rãspuns la celelalte apeluri.

„Cred cã s-a încercat discreditarea mea“
Pe data de 26 octombrie, în jurul orei 23.30, subcomisarul Cioinegel, care conducea autoturismul proprietate personalã prin Tîrgu Neamþ, a fost oprit în apropierea locuinþei sale de cãtre o maºinã de la Serviciul Poliþie Rutierã Neamþ. ÃŽn maºina de serviciu se aflau ºeful inspectoratului, comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, comisarul ºef Ioan Catanã, subcomisarii Ruºcanu ºi Andrieº, precum ºi agentul ºef Dorin Buga. Aceºtia i-au cerut poliþistului din Tîrgu Neamþ sã sufle în etilotest, fiind ºi filmat în acelaºi timp. ÃŽntrucît rezultatele erau zero, s-a luat decizia conducerii poliþistului la Spitalul din Tîrgu Neamþ pentru recoltare de probe biologice. Rezultatele au fost ºi acestea negative, dar, în timp ce se încerca conducerea poliþistului la spital, a avut loc o micã altercaþie în urma cãreia Cioinegel l-a acuzat pe ºeful IPJ de lovire. „Comisarul ºef Cãrbunariu mi-a spus ca trebuie sã mã testeze cu etilotestul pentru cã sînt bãut. I-am spus cã nu consum bãuturi alcoolice de aproximativ 6 luni ºi cã am unele afecþiuni medicale, fiind sub tratament cu antibiotice ºi antiinflamatorii. L-am implorat sã mã conducã într-un alt loc mai ferit de curioºi, dar tot nu a acceptat, iar ceilalþi însoþitori ai sãi mi-au spus sã suflu în etilotest. Am suflat, dar a dat eroare. Mi-a spus sã suflu din nou, am suflat ºi din nou eroare. Vãzînd cã nu le reuºeºte sã le iasã alcoolemie, au insistat sã mai suflu, dar am spus cã nu are rost ºi cã pot sã-mi recolteze probe biologice, dîndu-mi seama cã în aceastã acþiune nu era ceva curat, observînd cã ei doreau cu orice preþ sã mã scoatã vinovat. Cred cã se încerca discreditarea mea. La un moment dat, comisarul ºef Cãrbunariu a dispus sã mergem la sediul poliþiei, spunîndu-mi sã urc în autoturismul poliþiei rutiere. I-am cerut sã mã lase sã-mi asigur ºi sã parchez autoturismul, întrucît era blocatã circulaþia, am urcat în autoturism, am introdus cheia în contact pentru a ridica geamul portierei stînga faþã, mecanismul fiind electric. ÃŽn acest timp, Cãrbunaru s-a nãpustit asupra mea în autoturism, prinzîndu-mã de mîna dreaptã pentru a-mi scoate cheia din contact. L-am rugat sã mã lase sã ridic geamul, fiind electric, dar nu m-a lãsat, mi-a forþat mîna ºi mi-a smuls cheia, acþiune prin care mi-a creat pe degetul arãtãtor de la mîna dreaptã, cu unghiile, mai multe excoriaþii. Mi-a spus sã urc în autoturismul poliþiei rutiere, lucru care l-am ºi fãcut (pe bancheta din spate, la mijloc, ca infractorii). M-au dus la Spitalul Orãºenesc Tîrgu Neamþ, unde mi s-au recoltat probe biologice, iar de aici m-au condus la sediul poliþiei oraºului Tîrgu Neamþ, spunîndu-mi cã trebuie sã mi se recolteze ºi a doua probã“, declara la doar cîteva zile de la producerea acestui incident subcomisarul Cioinegel.
Rezultatele alcoolemiei acestuia au fost în final zero, iar poliþistul, revoltat de tratamentul la care a fost supus, a fãcut plîngere la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, acuzîndu-l pe ºeful IPJ ºi pe ceilalþi patru poliþiºti de abuz în serviciu ºi de lovire.

Articol afisat de 1723 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective