Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Terenurile pentru locuinþe, trase la sorþi pentru a doua oarã

Terenurile pentru locuinþe, trase la sorþi pentru a doua oarã

Beneficiarii Legii 15/ 2003 privind acordarea de terenuri pentru construirea de locuinþe sînt aºteptaþi la o nouã tragere la sorþi, metodã aleasã de municipalitatea pietreanã pentru alegerea amplasamentelor, în viitorul cartier Pietricica II. Repartiþiile pentru toþi cei 230 de beneficiari au fost aprobate, de cãtre legislativul local, în ultima ºedinþã din 2005. La prima „loterie“ organizatã de cãtre municipalitatea pietreanã, în a doua parte a lunii decembrie 2005, s-au prezentat 215 tineri, astãzi, la sala de ºedinþe a Consiliului Local de la Pavilionul Expoziþional de pe bulevardul Republicii, urmînd sã se prezinte ultimii 15. Aceºtia vor extrage dintr-o urnã specialã bilete pe care vor fi înscrise strãzile ºi numerele loturilor, în fapt viitoarele adrese, autoritãþile urmînd sã le punã la dispoziþie ºi Planul Urbanistic Zonal, pentru a-ºi face o idee în privinþa aºezãrii terenurilor.
Repartizarea loturilor se face în baza unor criterii, ordinea pe liste fiind datã de punctaje: cu 69 de puncte au fost 15 tineri, cu 67 - 30, iar între 62 - 64 - 70 de beneficiari. Pentru cã mulþi s-au aflat la egalitate de puncte, reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ au considerat cã tragerea la sorþi este singura soluþie de eliminare a suspiciunilor în privinþa repartizãrii loturilor. „Noi credem cã am reuºit sã venim în sprijinul tinerilor cãrora le-am pus la dispoziþie 8 hectare de teren. Am vrut sã fie o repartizare echitabilã, de aceea am hotãrît ca loturile sã fie trase la sorþi, pentru a nu se crea suspiciuni cã avantajãm sau dezavantajãm pe cineva“, a declarat primarul Gheorghe ªtefan.
Lucrãrile la reþelele de utilitãþi ºi drumurile de acces vor fi demarate în primãvara acestui an. De asemenea, ca urmare a prezenþei pînzei freatice, în zonã vor fi realizate drenuri, sistemul de scurgere a apelor pluviale urmînd sã fie adaptat configuraþiei terenului. Tinerii ar putea sã se apuce de construirea caselor în primãvara lui 2007.
Municipalitatea pietreanã îi va sprijini pe viitorii locatari ai Cartierului Pietricica II cu proiecte pentru case, fiind lansat un concurs de idei, în acest sens, 23 februarie fiind data limitã de depunere a proiectelor. Participanþii la acest concurs vor trebui sã întruneascã minim 75 de puncte. Municipalitatea pietreanã va premia douã soluþii cu cîte 5.000 de euro (peste 180 milioane de lei), autorii celor douã proiecte cîºtigãtoare urmînd sã cesioneze toate drepturile legale asupra acestora cãtre Primãria Piatra Neamþ.
FOTO:La baza culmii Pietricica va „rãsãri“ un cochet cartier de locuinþe

Articol afisat de 1468 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective