Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Accident neobiºnuit la Tarcãu

Accident neobiºnuit la Tarcãu

• o autoutilitarã Iveco plinã cu vopsea s-a rãsturnat la intrarea în Tarcãu • ºoferul a ajuns pe masa de operaþie dupã ce s-a ales cu o rupturã de intestine • el a fost scos din cabinã de echipajul de descarcerare de la Piatra Neamþ •

Un accident rutier mai puþin obiºnuit s-a petrecut luni searã, pe DN15, la intrarea în comuna Tarcãu. ªoferul unei autoutilitare Iveco s-a rãsturnat, cu tot cu maºinã, peste un copac de pe marginea ºoselei, rãmînînd suspendat în cabinã pînã la sosirea echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 22.00 cînd Viorel Armenia, în vîrstã de 47 de ani, din Piatra Neamþ, aflat la volanul maºinii care transporta vopsea de la firma Kober spre Bicaz, din cauza vitezei prea mari pentru carosabilul acoperit cu gheþã ºi zãpadã, a derapat ºi a pierdut controlul volanului, izbindu-se întîi de un parapet de pe marginea ºoselei ºi rãsturnîndu-se apoi peste un copac. Conducãtorul auto a ajuns la secþia Chirurgie a Spitalului Judeþean, cu rupturã de intestin ºi a fost operat de urgenþã în aceeaºi noapte. În prezent, accidentatul se aflã la secþia Reanimare, iar starea dupã operaþie este amelioratã, deºi mai necesitã cîteva zile de spitalizare pentru recuperare.
ªoferul a avut mare noroc pentru cã maºina s-a blocat în copac, altfel s-ar fi rãsturnat tocmai pe partea ºoferului, ceea ce i-ar fi fost poate fatal. Echipa de descarcerare ajunsã la faþa locului a avut ceva de lucru, date fiind ºi temperatura scãzutã, poziþia autoturismului, dar ºi faptul cã maºina cu numãrul de înmatriculare NT-08-FMM transporta vopsea, un material inflamabil.
„Problema e cã mai multe din cutiile cu vopsea au ajuns, prin rãsturnarea autoutilitarei, în cabinã ºi l-au blocat pe ºofer pînã la venirea celor de la descarcerare. Ei au trebuit întîi sã aducã maºina pe sol, dat fiind cã era într-o poziþie instabilã ºi se putea rãsturna peste echipa de intervenþie. Apoi, s-au asigurat cã nu a curs vopsea care, fiind material inflamabil, ar fi putut sã ia foc chiar ºi de la o simplã scînteie a aparatelor de tãiat tabla. Nici ºoferului nu i-a fost uºor, mai ales cã multe din cutiile de vopsea au venit peste el, în cabinã. A fost o intervenþie dificilã ºi din cauza temperaturilor scãzute, mai ales pe timp de noapte ajungîndu-se la -20 de grade Celsius“, a declarat locotenent Ciprian Mitrea, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamþ. Tot luni, un alt accident s-a produs pe raza localitãþii Ghigoieºti, din comuna ªtefan cel Mare. Dumitru B., de 32 de ani, din Iaºi conducea un autoturism Dacia Papuc ºi ajuns în satul mai sus menþionat a încercat sã depãºeascã un utilaj de deszãpezire ce lucra pe sensul sãu de mers. Pentru cã nu s-a asigurat ieºeanul a intrat în coliziune frontalã cu o altã Dacia Papuc ce era condusã regulamentar de cãtre Dumitru B., de 61 de ani, din Piatra Neamþ. ÃŽn urma accidentului conducãtorul auto din Iaºi precum ºi un pasager din maºina sa, în vîrstã de 26 de ani, tot din Iaºi au fost rãniþi uºor. Cercetarile sînt continuate de Serviciul Poliþiei Rutiere Neamþ.

Articol afisat de 1940 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective