Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 25 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gerul închide ºcolile din mediul rural

• 11 ºcoli au fost închise ieri la Dochia, Girov, Valea Ursului, Icuºeºti ºi Bîrgãoani •autobuzele Transmoldavia nu au mai plecat spre cîteva destinaþii •

Iarna grea a creat, ºi ieri, probleme în cel puþin 20 de ºcoli din judeþ unde fie au fost suspendate cursurile, fie programul a fost redus pentru ca elevii sã plece mai devreme de la ore ºi sã nu-i prindã noaptea pe drum. Condiþiile vitrege au afectat doar ºcolile din mediul rural, atît din cauza drumurilor blocate de zãpadã, dar ºi a temperaturilor negative. Alãturi de ªcoala Dochia, ºi la Valea Ursului, Icuºeºti, Girov ºi Bîrgãoani s-a solicitat suspendarea cursurilor, din cauza drumurilor înzãpezite ºi a frigului din clase. ªcolile din Hlãpeºti, Mastacãn ºi Dragomireºti au cerut suspendarea cursurilor pînã în data de 26 ianuarie, în timp ce astãzi a fost solicitatã închiderea unitãþilor de la Giurgeni, comuna Valea Ursului ºi Gura Vãii, comuna Girov. Probleme din cauza drumurilor înzãpezite ºi a frigului au mai fost ieri ºi la ºcolile Mastacãn, Tabãra ºi Bãluºeºti din comuna Icuºeºti, dar ºi la Bîrgãoani ºi Rediu.
Multe ºcoli au cerut suspendarea cursurilor ºi din cauza frigului din clase, sobele nereuºind sã furnizeze suficientã cãldurã pentru ca aerul sã se încãlzeascã ºi copiii sã nu îngheþe de frig.
„Toate cele 7 ºcoli din Bîrgãoani au cerut ca programul sã fie redus, iar orele sã dureze doar 40 de minute, astfel încît sã poatã ºi copiii sã plece mai repede, înainte sã se întunece. Fiecare ºcoalã pentru care s-a solicitat suspendarea cursurilor au venit ºi cu un program de recuperare a orelor care ar fi trebuit þinute în aceste zile“, a declarat profesor Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ.
Ieri, erau blocate 3 drumuri judeþene între Dulceºti-Moreni-Briþcani-Talpa, Bîra-Boghicea ºi Ion Creangã-Valea Ursului. Pe drumurile DN 15 ºi 15D se circula cu dificultate pe traseele Bodeºti-Tîrgu Neamþ-Tîrzia ºi în dreptul loclaitãþii Ghigoieºti din comuna ªtefan cel Mare. Conducãtorii auto au circulat destul de greu, pe un singur fir, pe 8 drumuri judeþene pe traseele ªtefan cel Mare-Vad, Tîrgu Neamþ-Petricani, Urecheni-Timiºeºti, Grumãzeºti-Netezi ºi Grumãzeºti-Ghindãoani- Crãcãoani, Tupilaþi-Talpa- Bîrgãoani-Baratca, Fãurei-Climeºti ºi Girov-Dochia. Localnicii din Icuºeºti au fost destul de oropsiþi din cauza condiþiilor dificile de trafic pe trei din drumurile comunale ale localitãþii.
Din cauza gerului din cursul nopþii de 23/24 ianuarie, cîteva dintre cursele interjudeþe efectuate de Transmoldavia au fost anulate, deoarece motoarele autobuzelor au îngheþat. Cursele anulate au fost acelea de Vatra Dornei, Vaslui, Botoºani, Galaþi. ªoferii de la Transmoldavia susþin cã antigelul achiziþionat din comerþ nu este de calitate.

Articol afisat de 1532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. PETRUÞ, L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective