Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Circ cu bodyguarzi la Dispensarul Vãleni

• soþul doctoriþei Delia Dragoº nu a permis accesul în dispensar conducerii DSP ºi nici doctoriþei care o va înlocui pe soþia sa, cît aceasta este în vacanþã • între el ºi primarul Ionel Stoleru a avut loc o disputã care a fost la un pas de a degenera •

Locuitorii comunei Vãleni au asistat ieri la un circ ieftin ºi de proastã calitate orchestrat de cãtre soþul medicului de familie Delia Dragoº, care îºi desfãºoarã activitatea acolo, ºi primarul localitãþii, Ionel Stoleru. Conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ care s-a deplasat ieri la Vãleni pentru a o instala pe doctoriþa Geanina Bogza, care o va înlocui pe doctoriþa Delia Dragoº, cît timp aceasta din urmã este în concediu, a gãsit uºa dispensarului închisã. Medicul de familie titular în acea comunã nu era acasã, nu era nici în localitate, aºa încît doctor Constantin Nanu, director general al DSP Neamþ, ºi doctor Maria Cãescu, director adjunct al aceleeaºi instituþii au cerut ajutorul primarului comunei. Acesta s-a deplasat la dispensar însoþit de un poliþist din comunã ºi de cãtre bodyguardul Primãrie Vãleni. În scurt timp ºi-a fãcut apariþia ºi soþul doctoriþei Delia Dragoº, care, de asemenea, era secondat de un bodyguard. Uzînd de o procurã notarialã care îl împuterniceºte drept administrator al cabinetului medical unde îºi desfãºoarã activitatea doctoriþa Delia Dragoº, soþul acesteia nu a permis intrarea în dispensar reprezentanþilor DSP ºi nici doctoriþei venitã sã o substituie pe cea care a plecat în concediu fãrã sã îi pese de stare de sãnãtate a celor 1.600 de locuitori din Vãleni ºi fãrã sã îºi gãseascã un înlocuitor, aºa cum prevede legea.
„Timp de ºase ore am asistat la o situaþie dramaticã, acolo la Vãleni, unde disputa dintre primarul comunei ºi domnul Dragoº era sã degenereze într-un rãzboi pe viaþã ºi pe moarte. Scenele la care am asistat sînt parcã desprinse dintr-un film de aventuri ºi de acþiune, iar situaþia respectivã trebuia gestionatã de organe ale legii, precum Poliþia ºi Procuratura, întrucît depãºeºte sfera medicalã ºi competenþele noastre. Noi am încercat sã rezolvãm problema medicalã, am încercat sã facem în aºa fel încît locuitorii din acea comunã sã poatã beneficia de asistrenþã medicalã calificatã pe perioada cît medicul titular este în concediu. Dupã îndelungi parlamentãri ºi insistenþe s-a ajuns la o înþelegere între noi ºi domnul Dragoº, care a acceptat sã semneze licenþa de înlocuire a soþiei sale cu domniºoara doctor Bogza ºi a promis cã va permite acesteia accesul în dispensar. Documentul nu a putut fi semnat astãzi (ieri, 26 ianuarie - n.r.), deoarece formularul de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate nu era cel potrivit, dar mîine (astãzi - n.r.) se va semna“, a declarat doctorul Constantin Nanu, directorul general al DSP Neamþ.
Reamintim cã locuitorii din Vãleni, au rãmas, de joi, 19 ianuarie, fãrã medic, întrucît doctoriþa Delia Dragoº, a intrat în concediu, fãrã a lãsa un înlocuitor. Ea a lãsat pe uºa cabinetului un afiº cu urmãtorul text: „Datoritã presiunilor Primãriei, medicul de familie este nevoit sã intre în concediu pentru îngrijirea sãnãtãþii, timp de 30 de zile lucrãtoare, începînd cu data de 19.01.2006“.
În curînd, clocuitorii din Vãleni vor mai avea un medic de familie, întrucît în urma discuþiilor purtate de cãtre repºrezentanþii Casei de Asigurãri de Sãnãtate, ai Colegiului Medicilor ºi ai Direcþiei de Sãnãtate Publicã, aceasta din urmã a fãcut demersuri pentru scoaterea la concurs a unui post de medic de familie în respectiva comunã.

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective