Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Poliþia Comunitarã, printre acþiuni ºi lipsuri

Poliþiºtii comunitari din subordinea Primãriei Piatra Neamþ ºi-au prezentat, în faþa legislativului local, activitatea din ultimul trimestru al anului. Nu au fost evidenþiate numai aspectele pozitive, ci ºi deficienþele, la care s-au adãugat cererile pentru noul an.
Potrivit reprezentanþilor Direcþiei de Poliþie Comunitarã, în ultimul trimestru al anului trecut au fost legitimate 2.356 de persoane, fiind aplicate 129 de sancþiuni contravenþionale, amenzile fiind în valoare totalã de 203,97 milioane de lei. De asemenea, au dat 22 de avertismente, au atenþionat 1.604 persoane ºi au aplanat 157 de stãri conflictuale. În urma sesizãrilor primite la dispecerat sau prin scrisori, au fost rezolvate 59 de reclamaþii ale cetãþenilor. De asemenea, 1.736 de persoane, din care 938 de minori, au fost depistate încãlcînd legea, ori în situaþia de încãlcare a legii sau care nu ºi-au putut justifica prezenþa în anumite locuri, fiind luate mãsuri de sancþionare, avertizare sau trimitere la domicilii. Dintre acestea, 8 au comis infracþiuni, fiind predate Poliþiei Municipiului Piatra Neamþ, în vederea întocmirii de dosare penale. Între actele comise s-au numãrat distrugeri de bunuri de pe domeniul public - cazul indicatorului de maxi-taxi de pe strada ªtefan cel Mare - spargeri, furturi din autoturisme ºi tîlhãrii.
Sancþiuni contravenþionale au fost aplicate pentru încãlcarea Legii 61/ 1991 privind liniºtea ºi ordinea publicã (în numãr de 71), a Hotãrîrii de Consiliu Local nr. 69/ 2001 care reglementeazã, în fapt, normele de conduitã în comunitate (21) ºi pentru încãlcarea altor acte normative - 37. Cele mai frecvente au fost: tulburarea ordinii ºi liniºtii publice, apelarea la mila publicã, plimbarea cîinilor fãrã lesã ºi botniþã, consumul de alcool în locuri nepermise, staþionarea vehiculelor în locuri nepermise, comerþul fãrã autorizaþii ºi depozitarea incorectã a reziduurilor menajere.
La capitolul carenþe, exponenþii poliþiºtilor comunitari au enumerat neasigurarea legãturii permanente cu conducerea Primãriei Piatra Neamþ ºi realizarea unui schimb de informaþii eficient cu Direcþiile din cadrul Primãriei Piatra Neamþ. Poliþiºtii comunitari au recunoscut cã nu stãpînesc situaþia în privinþa limitãrii fenomenului cerºetoriei, mai ales în zona centralã a municipiului, ºi nici nu au reuºit o suficientã disciplinizare a posesorilor de autoturisme care îºi parcheazã maºinile pe domeniul public. De asemenea, considerã cã existã reþinere în aplicarea Legii 61/1991, lucrîndu-se insuficient cu Poliþia Municipiului Piatra Neamþ pentru limitarea infracþiunilor stradale. Nu s-au sfiit sã îºi prezinte colegii cu rezultate slabe, datorate lipsei de combativitate ºi de fermitate în aplicarea legii: Constantin Marian, Marin ªerban, Radu Topoliceanu, Florin Zaiþ, Ionel Micu, Gheorghe Rotaru ºi Cosmin Vãideanu. Aceºtia „vor fi instruiþi ºi ajutaþi în formarea unei concepþii pozitive asupra activitãþii ºi locului pe care îl au în comunitate“. Conducerea Direcþiei de Poliþie Comunitarã a cerut, pentru 2006, suplimentarea efectivelor cu 50 de agenþi, repartizarea a minim douã autoturisme ºi abilitarea pentru prestarea unor servicii contracost, potrivit legii, pentru suplimentarea fondurilor necesare.

Articol afisat de 2402 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective