Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Subvenþii la jumãtate în transportul local

Municipalitatea pietreanã a redus aproape cu jumãtate - faþã de anul trecut - subvenþiile pentru transportul în comun, pentru anul viitor fiind preconizatã o eliminare a acestora. Anunþul a fost fãcut de cãtre primarul Gheorghe ªtefan în plenul ºedinþei legislativului local, ca urmare a interpelãrii adresate de cãtre unii consilieri locali, pe aceastã temã. „ÃŽn buget, subvenþia pentru transport este de 5 miliarde de lei. Cred cã ar fi trebuit alocaþi mai mulþi bani“, a fost una dintre remarcile ex-viceprimarului de Piatra Neamþ, consilierul local Adriean Chirilã.
O precizare pe aceastã temã a fost fãcutã de cãtre Silvia Olaru, directorul Direcþiei Economice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ: „Credem cã în intenþiile executivului pietrean existã dorinþa unei asocieri cu Transurban, fiind luatã în considerare recenta donaþie primitã de aceastã societate - cele 15 autobuze primite de la Primãria Milano. Prin contract ar urma sã fie stabilite redevenþe pe care Transurban ar trebui sã le plãteascã Primãriei, administraþia localã avînd posibilitatea sã facã o compensare cu datoriile cãtre societatea de interes local“. Primarul Gheorghe ªtefan a fost cu mult mai tranºant, subliniind cã reducerea valorii subvenþiilor pentru transport a fost începutã de anul trecut ºi cã, odatã cu integrarea în Uniunea Europeanã, vor fi eliminate: „Anul trecut, Primãria a alocat doar cîte 685 milioane de lei/ lunã. Practic, subvenþiile au avut o valoare totalã de 9 miliarde de lei. A fost o reducere substanþialã, avînd în vedere cã, în legislatura trecutã, acestea erau de 27 miliarde de lei/ an, bani daþi, în opinia mea, degeaba. Cu toate acestea, societatea a reuºit sã îºi plãteascã datoriile ºi sã ajungã pe linia de plutire. Odatã cu primirea noilor autobuze, credem cã va deveni profitabilã. Tendinþa noastrã este sã nu mai dãm aceste subvenþii, Uniunea Europeanã o cere, iar, dupã integrare, acestea vor trebui sã disparã“.
Reamintim cã autoritãþile locale din oraºul Milano au donat, ca rezultat al colaborãrii dintre Guvernele României ºi Italiei, 55 de autobuze marca Iveco, 15 revenind societãþii pietrene, iar 40 - Regiei Autonome de Transport Bucureºti. Acestea au intrat în þarã în cea de a treia zi a acestui an. Cele 15 autobuze italiene vor intra în circulaþie la începutul lunii februarie. Cu noile achiziþii, parcul Transurban va avea 40 de mijloace de transport. Însã, 5 dintre acestea, vechi de circa 25 de ani, vor fi scoase din uz. Din cele 15 noi autobuze, 12 vor fi trimise pe trasee, iar 3 vor fi pãstrate ca rezerve.

Articol afisat de 1565 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective