Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 28 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Despre egalitatea de ºanse între femei ºi bãrbaþi

La Direcþia de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ a avut loc ieri, între orele 9 - 16, o acþiune de formare în domeniul egalitãþii de ºanse între femei ºi bãrbaþi, pe tema „Mainstreaming sau abordarea integratoare a genului“. Acþiunea se înscrie printre activitãþile ce se deruleazã în cadrul Proiectului Phare de înfrãþire instituþionalã România - Spania RO02/IB/SO - 01, un proiect care se realizeazã prin cooperarea specialiºtilor Ministerului Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei, ai Inspecþiei Muncii, ai altor ministere ºi ai altor autoritãþi administrative centrale ºi locale, cu specialiºtii Ministerului Muncii ºi Afacerilor Sociale, precum ºi cu cei ai Institutului Femeii din Spania.
„Este o acþiune în care am încercat sã identificãm modalitãþile prin care am putea promova acest concept de egalitate de ºanse între femei ºi bãrbaþi. De asemenea, am urmãrit sã informãm publicul larg cu ceea ce presupune contribuþia factorilor rãspunzãtori ºi a autoritãþilor publice abilitate cu aplicarea ºi controlul implementãrii legislaþiei privind egalitatea de ºanse între femei ºi bãrbaþi“, a precizat, la debutul manifestãrii, Claudia Chirilã, directorul executiv al Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ.
Acþiunea a avut ca suport teoretic modulul de formare intitulat „Mainstreaming sau abordarea integratoare a genului. Manual de aplicaþii pentru proiecte din domeniul forþei de muncã“, elaborat de LIKaDI Formare ºi Ocupare SL din Spania. Mainstreaming-ul de gen este un concept de abordare integratoare a egalitãþii între sexe care implicã: situarea femeilor ºi bãrbaþilor în centrul elaborãrii politicilor; luarea în considerare, într-un mod deschis ºi activ, încã din momentul etapei de planificare, a posibilelor consecinþe ale mãsurilor ºi acþiunilor aferente situaþiei femeilor ºi bãrbaþilor; punerea în evidenþã a aspectelor legate de egalitatea de ºanse ºi de gen în politicile generale; orientarea principiului egalitãþii de ºanse de la o politicã specificã cãtre o politicã a vieþii de zi cu zi.
La Piatra Neamþ, acþiunea de formare s-a desfãºurat în prezenþa a numeroºi invitaþi, membri ai Comisiei Judeþene pentru Egalitate de ªanse între Femei ºi Bãrbaþi, înfiinþatã printr-un ordin al prefectului judeþului. Cursul a fost interactiv, fiecare participant descriind diverse exemple de discriminare a femeilor în viaþa socialã ºi profesionalã.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective