Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Abateri la firmele care monteazã repartitoare de costuri pentru energie termicã

Abateri la firmele care monteazã repartitoare de costuri pentru energie termicã

• cele patru firme prezente în Neamþ care au acest obiect de activitate au fost amendate de inspectorii OJPC pentru cã nu respectã legislaþia în vigoare

Unul dintre controalele tematice efectuate în ianuarie 2006 de cãtre inspectorii OJPC Neamþ a avut drept temã verificarea modului în care sînt respectate prevederile legale în activitatea de prestãri servicii de montare a repartitoarelor de costuri pentru contorizarea individualã a consumului de energie termicã. Echipele de control din cadrul OJPC Neamþ au identificat în judeþ patru agenþi economici care au ca obiect de activitate montarea de astfel de repartitoare. Cei mai mulþi dintre clienþii acelor patru firme sînt din Piatra Neamþ. O firmã din Botoºani, cu punct de lucru în Iaºi, asigurã astfel de servicii în municipiul Roman, iar 34 de apartamente din Tîrgu Neamþ sînt deservite de o firmã bucureºteanã. La toþi cei patru agenþi economici controlaþi au fost constatate abateri de la prevederile legale.
Astfel, în contractele utilizate nu s-au regãsit clauzele cu privire la modalitatea de citire a repartitoarelor de costuri, întreþinerea acestora, repartizarea pe apartamente a contravalorii energiei termice, verificarea aparatelor pe toatã perioada de valabilitate a contractului. Facturarea preþului echipamentelor ºi serviciilor prestate se face pe numele asociaþiei de proprietari sau locatari, fãrã a se preciza cum se defalcã apoi facturile pentru locatari. Nu sînt înscrise penalitãþile care se aplicã furnizorului pentru nerespectarea clauzelor contractuale, în schimb, pentru beneficiar acestea sînt foarte clare - 0,3% pentru fiecare zi de întîrziere. Nu se afiºeazã listele cu serviciile prestate ºi tarifele aferente, iar ofertele de preþuri ºi tarifele aferente sînt exprimate numai în euro. În privinþa îndeplinirii condiþiilor de montare, nu au fost identificaþi în contract sau în documentaþia tehnicã factorii de evaluare specifici, factorii de amplasare corespunzãtori poziþiei incintei încãlzite, suprafaþa echivalentã termic ºi debitul de agent termic nominal. Deºi pentru repartitoarele de costuri ºi robinetele termostatice utilizate este obligatorie obþinerea avizului ºi agrementului tehnic ºi pentru procedura de calcul, toþi cei patru agenþi economici aveau documentaþia incompletã.
Din cauza abaterilor constatate, agenþii economici au fost sancþionaþi contravenþional ºi au fost obligaþi ca într-un anume interval de timp sã rezolve neajunsurile. Tot în luna ianuarie inspectorii OJPC au efectuat 15 acþiuni de control privind comercializarea bateriilor ºi acumulatorilor care conþin substanþe periculoase. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate amenzi în valoare de 54 de milioane de lei.
Cea de-a treia acþiune de control tematic desfãºuratã de OJPC în ianuarie a avut în vizor încadrarea în cantitatea netã/volum a unor produse alimentare ambalate, preum zahãr, fãinã, orez, ulei.

Articol afisat de 2643 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective