Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salvamont, reînfiinþat în disputele sterile ale consilierilor

Salvamont, reînfiinþat în disputele sterile ale consilierilor

• consilierii s-au dat în stambã, iar unii au arãtat cã citirea în diagolã a proiectelor este o practicã • salvamontiºtii nu au nici acum supliment de hranã •

Serviciul Salvamont are din nou personalitate juridicã, începînd, de ieri, cînd majoritatea consilierilor au votat pentru reorganizarea Administraþiei Parcului Naþional Ceahlãu ºi Salvare în Munþi. Cu toate acestea, în cadrul ºedinþei de ieri, cîþiva consilieri s-au încrîncenat sã poarte o disputã cu preºedintele Consiliului Judeþean pe marginea proiectului de hotãrîre. Faptul cã proiectul nu a fost aprofundat de cei prezenþi a dus la o mulþime de dispute între consilierul Dan Morar, Vlad Marcoci de o parte ºi preºedintele Consiliului de cealaltã. Un aspect pe care Dan Morar l-a combãtut a fost cel care spunea cã Raul Papalicef, ºeful serviciului Salvamont, este numit cu delegaþie pînã la organizarea concursului pentru ocuparea postului ºi cã noul ºef va trebui sã aibã cel puþin studii superioare. Ba, mai mult, vicepreºedintele Valericã Frãþilã ºi Daniil Harasemiuc au propus ca acest post sã poatã fi ocupat ºi de persoane care au numai liceul terminat. Numai cã pentru a ocupa acest post, un candidat trebuie sã fie specialist clasa I, aspect care nu are nici o legãturã cu studiile. De menþionat este faptul cã Raul Papalicef are ºi studii superioare ºi este ºi specialist clasa I. Cu toate acestea, discuþiile pe aceastã temã au durat cîteva zeci de minute bune ºi l-au amuzat pe ºeful Salvamont Neamþ.
O altã piatrã aruncatã ºi care a fãcut destul de multe valuri a fost legatã de propunerea gînditã incomplet de Dan Morar, care a propus ca salvamontiºtii sã primeascã supliment de hranã, în conformitate cu legile în vigoare. „De unde sã luãm aceºti bani ºi unde sã-i redistribuim? Propuneþi amendament, domnule Morar“, a replicat dur preºedintele Constantin. Dan Morar nu a fost în stare sã formuleze un amendament clar ºi aºa s-a votat hotãrîrea fãrã ca salvamontiºtii sã beneficieze de suplimentul de hranã, chiar dacã aceasta este prevãzut ºi în lege.
Aceastã hotãrîre a fost adoptatã în urma solicitãrii Ministerului Mediului, fãcutã cãtre CJ Neamþ, de reînfiinþare a serviciului Salvamont, ca parte distinctã de cea economicã ºi de administrare.
Reamintim cã din momentul în care s-a înfiinþat Direcþia de Administrare, care în curînd se va reorganiza ºi nu va mai cuprinde ºi partea de salvare, au apãrut fel de fel de probleme ºi conflicte între ºeful Salvamont, Raul Papalicef, ºi cel al CJ Neamþ. Acum, cînd se va schimba modificarea, poate se vor liniºti apele ºi în mult discutatul conflict CJ Neamþ - Salvamont.
Anul trecut, serviciul Salvamont, parte integrantã a Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu ºi de Salvare în Munþi, a dat în judecatã Consiliul Judeþean ºi direcþia menþionatã, aflatã în subordinea instituþiei judeþene, pentru cã nu a primit unele drepturi bãneºti suplimentare. Raul Papalicef, ºeful salvatorilor montani, a declarat cã au fost încãlcate repetat drepturile subordonaþilor prin nerespectarea mai multor legi în vigoare. „Dupã luni de zile în care am fãcut nenumãrare adrese cãtre Consiliul Judeþean ºi Direcþie, în care ceream respectarea legii ºi aplicarea prevederilor Codului Muncii, perioadã în care am fost ignoraþi, ne-am adresat instanþei în acest conflict de drepturi. Am acþionat în instanþã Direcþia pentru perioada ianuarie - iunie 2005 ºi CJ pentru anul 2004. ÃŽn tot acest timp nu am primit nici o resursã bugetarã pentru a putea asigura drepturile suplimentare ce revin salvatorilor montani, adicã pentru alimentaþia de protecþie, diurnele de deplasare, orele suplimentare, pentru sîmbetele ºi duminicile lucrate. Acum dupã ce s-a reorganizat direcþia am crezut cã vom primi banii cu care ne sînt datori, dar nu a fost aºa. Ce sa fac, sã-i dau din nou în judecatã?“, a întrebat Raul Papalicef.

Articol afisat de 1515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA, Tudor IAªIN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective