Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consiliul Judeþean, sub ghilotinã

Consiliul Judeþean, sub ghilotinã

• vicepreºedintele Valericã Frãþilã a fost în incompatibilitate pînã pe 31 ianuarie • abia acum douã zile a renunþat la calitatea de asociat în cadrul firmei Bucuria Copiilor, în favoarea fiicei sale • acesta susþine cã nu s-a aflat în incompatibilitate, pentru cã firma nu a avut activitate • „sînt foarte multe persoane care, în aceste zile, au cam cãlcat pe la Oficiul Registrului Comerþului ca sã îºi înregistreze menþiunile“, susþine Dan Vasile Constantin, prima victimã a incompatibilitãþii • „dacã voi primi vreo sesizare, voi face demersuri pentru a afla care este situaþia“, afirmã prefectul Mocanu •


Consiliul Judeþean Neamþ riscã sã rãmînã doar într-un ºef, dupã
ce prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului preºedintelui Dan Vasile Constantin, iar Monitorul de Neamþ a aflat cã în aceeaºi situaþie de incompatibilitate s-a aflat, pînã pe 31 ianuarie, ºi vicepreºedintele Valericã Frãþilã.
Aceasta este concluzia studierii datelor înregistrate la Oficiul Registrului Comerþului de pe lîngã Tribunalul Neamþ. Situaþia sa pare mai gravã, pentru cã firma la care a fost asociat ºi administrator - SC Bucuria Copiilor SRL - a fost înregistratã pe 3 iunie 2005, adicã în perioada de exercitare a mandatului, în funcþia pe care o deþine. Pînã pe 31.01.2006 - cînd a fost consemnatã retragerea sa din firmã ºi numirea, în locul sãu, a fiicei Ioana Nicoleta Frãþilã - a figurat ca asociat la firma menþionatã, alãturi de Iosefina Bogdan. Activitatea firmei în cauzã a fost întreruptã temporar pe 10 ianuarie 2006, data declaratã a reluãrii activitãþii fiind 9 ianuarie 2009.
Valericã Frãþilã mai era asociat la SC Valrodim Impex SRL - alãturi de aceeaºi Iosefina Bogdan - firmã înfiinþatã pe 23 aprilie 1991 ºi intratã în procedurã de faliment, ca ºi la firma Mãtase Alpin Prod Alimen - societate în comanditã simplã, înfiinþatã pe 14 mai 1992 ºi aflatã în dizolvare conform art. 30 din Legea 359/ 2004.
L-am contactat pe vicepreºedintele Valericã Frãþilã pentru a-i solicita opinia în privinþa posibilei incompatibilitãþi în care se aflã. Acesta considerã cã nu este incompatibil pentru cã firma pe care a înfiinþat-o nu a avut activitate: „Nu sînt în situaþie de incompatibilitate, pentru cã societatea nu a funcþionat deloc. ÃŽn locul meu, fiica mea este administrator. Dupã terminarea facultãþii, va prelua frîiele firmei“.
Nu de aceeaºi pãrere este ºi subprefectul Vasile ªendrea, care, în calitate de jurist, a afirmat: „Incompatibilitatea - la nivel de preºedinte sau de vicepreºedinte - apare în momentul în care persoana respectivã deþine calitatea de administrator, acþionar ori asociat la o societate, indiferent dacã firma în cauzã funcþioneazã sau nu“.
Dan Vasile Constantin ne-a declarat cã a aflat cã, pînã de curînd, vicepreºedintele Valericã Frãþilã s-a aflat într-o situaþie similarã ºi cã nu este singurul. Pe de altã parte, s-a declarat convins cã „nu i se va întîmpla nimic“. „Sînt foarte multe persoane care, în aceste zile, au cam cãlcat pe la Oficiul Registrului Comerþului ca sã îºi înregistreze menþiunile. ÃŽn situaþie de incompatibilitate sînt cu mult mai mulþi“, a afirmat Dan Vasile Constantin.
Prefectul Toader Mocanu a declarat cã pînã în prezent nu a primit nici o sesizare în ceea ce îl priveºte pe Valericã Frãþilã: „Dacã voi primi vreo sesizare, voi face demersuri pentru a afla care este situaþia. Pînã acum, am fost concentrat asupra cazului Dan Vasile Constantin. Acum sînt la Bucureºti, de unde mã voi îndrepta spre Braºov ºi voi reveni abia vineri“.
Rãmîne de vãzut, însã, dacã ºi cine se va sesiza cu privire la aceastã nouã situaþie de incompatibilitate prezentatã de ziarul „Monitorul de Neamþ“. Dacã acest lucru se va întîmpla, urmarea fireascã ar fi emiterea unui ordin de încetare ºi a mandatului vicepreºedintelui Frãþilã, ceea ce ar face ca Dumitru Badea sã rãmînã, pînã la organizarea de noi alegeri, singurul ºef la CJ. Meritã menþionat ºi faptul cã Dan Vasile Constantin a fost prins pe picior greºit pentru o firmã la care avea o acþiune, iar vicepreºedintele Frãþilã a fost administrator la o firmã care nu a avut activitate.

Articol afisat de 1608 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective