Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autobuzele donate de Primãria Milano, dotate cu aeroterme

Potrivit reprezentanþilor societãþii Transurban, cele 15 autobuze italiene - primite ca donaþie din partea Primãriei Milano - vor intra în circulaþie abia la mijlocul acestei luni. Chiar dacã faza de intrare în legalitate a fost aproape finalizatã, la momentul actual s-a trecut la înzestrarea acestora cu o serie de dotãri suplimentare, astfel încît sã ofere tot confortul. „Pe lîngã avizele ºi autorizãrile cerute de legislaþie, am primit ºi derogare, prin Hotãrîre de Guvern, pentru folosirea acestora. La momentul actual, potrivit cerinþelor europene, mijloacele de transport ar trebui sã fie de tip Euro III, dar ale noastre sînt Euro II. Doar patru dintre autobuze sînt dotate cu sisteme de încãlzire ºi am dorit ca toate sã ofere condiþii de confort cãlãtorilor. De aceea, am comandat 11 aeroterme speciale la o firmã din Braºov, pe care le vom monta pe celelalte autobuze. Cel tîrziu pe 13 februarie, noile mijloace de transport vor fi scoase pe trasee“, a declarat Ioan Cucoreanu, managerul de proiect al societãþii Transurban.
Reamintim cã autoritãþile locale din oraºul Milano au donat, ca rezultat al colaborãrii dintre Guvernele României ºi Italiei, 55 de autobuze marca Iveco, 15 revenind societãþii pietrene, iar 40 - Regiei Autonome de Transport Bucureºti. Acestea au intrat în þarã în cea de-a treia zi a acestui an. Cu noile achiziþii, parcul Transurban va avea 40 de mijloace de transport. Însã, 5 dintre acestea, vechi de circa 25 de ani, vor fi scoase din uz. Din cele 15 noi autobuze, 12 vor fi trimise pe trasee, iar 3 vor fi pãstrate ca rezerve.
Conducerea societãþii de transport local sperã cã noile autobuze vor face Transurban mai atractivã pentru pietreni, în condiþiile în care aceasta se aflã, potrivit noului regulament de transport, în concurenþã cu firmele private, cîºtigãtoare ale licitaþiilor organizate pentru adjudecarea traseelor, unele dintre acestea avînd suficiente posibilitãþi financiare pentru a asigura un confort sporit cãlãtorilor. Se poate spune cã de politica managerialã din urmãtoarea perioadã depinde însãºi existenþa societãþii de interes local, în condiþiile în care, în acest an, subvenþiile pentru transport, alocate de cãtre Primãria Piatra Neamþ, s-au redus aproape la jumãtate faþã de anul trecut, acestea urmînd sã disparã începînd de anul viitor, potrivit cerinþelor europene.

Articol afisat de 1618 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective