Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dan Constantin, rãmas oficial fãrã jilþul de ºef al CJ

Dan Constantin, rãmas oficial fãrã jilþul de ºef al CJ

• Toader Mocanu a depus, ieri dimineaþã, la registratura Consiliului Judeþean, ordinul de încetare a mandatului preºedintelui Dan Vasile Constantin • „incompatibilul“ susþine cã nu a fost anunþat personal cu privire la aceastã decizie • potrivit subprefectului Vasile ªendrea, consilierii judeþeni ºi-ar putea alege un nou preºedinte, Alianþa desemnîndu-ºi, deja, candidatul - Vlad Marcoci • dacã Dan Constantin va avea cîºtig de cauzã în instanþã, CJ ar putea avea doi preºedinþi •


Ordinul de încetare a mandatului preºedintelui Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin, emis de cãtre prefectul Toader Mocanu, a fost depus, ieri dimineaþã, la registratura instituþiei de interes judeþean, fapt confirmat de cãtre reprezentanþii acestui Birou. Reamintim cã reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat aceastã decizie ca urmare a situaþiei de incompatibilitate în care s-a aflat, pînã pe 30 ianuarie, ºeful executivului judeþean, acesta avînd calitatea de asociat la SC Sincromat SRL. Potrivit juriºtilor, consilierii judeþeni ºi-ar putea alege un nou preºedinte, chiar dacã Dan Vasile Constantin va depune o contestaþie care ar putea sã-i dea cîºtig de cauzã. Aºa s-ar putea ajunge în situaþia hilarã, ca, de unde acum nu este nici un preºedinte la CJ, sã avem doi.

De-a v-aþi ascunselea, prin Palatul Administrativ

L-am contactat pe Dan Vasile Constantin pentru a afla dacã a fost informat în mod direct cu privire la emiterea acestui ordin, iar el a negat cã ar avea cunoºtinþã despre „oficializarea“ demersului prefectului: „Nu am luat la cunoºtinþã despre emiterea acestui ordin, pînã astãzi, la orele 13. Nu l-am vãzut. Sigur, dacã voi intra în posesia sa ºi voi constata cã mi-au fost lezate drepturile, îl voi ataca în instanþã“. ÃŽntrebat dacã intenþioneazã sã candideze pentru obþinerea unui nou mandat, nu a dorit sub nici o formã sã se raporteze la o situaþie pe care nu o cunoaºte.
Prefectul Toader Mocanu considerã cã Dan Vasile Constantin încearcã sã se strecoare, dar cã aceastã situaþie nu mai poate dura mult timp: „Am dat toatã documentaþia la registratura Consiliului Judeþean la orele 8 dimineaþã ºi este posibil ca o persoanã sã o fi dosit pe undeva. Nu-i nimic, voi mai trimite una. ÃŽn plus, i-am trimis domnului Constantin ºi la domiciliu acest ordin, prin poºtã, cu confirmare de primire, în cursul zilei de ieri (marþi - n.r.). Este imposibil sã nu fie cineva acasã la dumnealui pentru a semna de primire. Oricum, efectul acestui ordin a început sã se producã din momentul înregistrãrii la CJ“.

„Pas în doi“

Am cerut o subprefectului Vasile ªendrea o serie de lãmuriri de naturã juridicã, în privinþa posibilei evoluþii a situaþiei din Consiliul Judeþean. Acesta nu s-a putut pronunþa asupra celui care va prelua frîiele Consiliului Judeþean pînã la lãmurirea situaþiei, ºtiind doar cã acel desemnat, la începutul sãptãmînii - cînd Dan Vasile Constantin a intrat în concediu medical - a fost vicepreºedintele Dumitru Badea. Cert este cã, potrivit declaraþiei sale, consilierii judeþeni pot decide convocarea ºedinþei legislativului pentru organizarea de noi alegeri, ºi asta pentru cã ordinul prefectului nu poate fi suspendat, chiar dacã este atacat în instanþã. „Potrivit legii, efectul Ordinului de Prefect privind suspendarea unei hotãrîri de Consiliu Local sau Judeþean este imediat. Nu acelaºi lucru se întîmplã, însã, atunci cînd un Ordin de Prefect este atacat: acesta rãmîne valabil, încetarea efectului sãu fãcîndu-se doar dacã instanþa se pronunþã în acest sens. Convocarea unei ºedinþe de Consiliu Judeþean se poate face cu o treime din numãrul consilierilor ºi pot fi organizate alegeri pentru desemnarea unui nou preºedinte“, a subliniat subprefectul ªendrea. Luînd în considerare lãmuririle sale, am putea asista, ipotetic vorbind, la urmãtorul scenariu: consilierii judeþeni ºi-ar putea alege un nou preºedinte ºi, presupunînd cã Dan Vasile Constantin ar avea cîºtig de cauzã în instanþã, s-ar ajunge la situaþia în care mult rîvnitul fotoliu din fruntea judeþului sã fie disputat de doi dintre aleºii nemþenilor.
Alianþa PNL-PD ºi-a fãcut, deja, cãrþile, în eventualitatea organizãrii de alegeri, desemnîndu-ºi candidatul. „Eu nu mã pot pronunþa în privinþa ºanselor noastre de reuºitã în obþinerea funcþiei de preºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ, pentru cã totul depinde de membrii legislativului. Dar noi ne-am desemnat candidatul în persoana lui Vlad Marcoci“, a declarat Gheorghe ªtefan, preºedintele PNL Neamþ.

Cine sapã groapa altuia...

Subprefectul Vasile ªendrea a mai precizat cã Dan Vasile Constantin s-a aflat într-o situaþie similarã celei în care a fost reprezentantul Oficiului Prefectural Roman, demiterea acestuia survenind dupã o sesizare semnatã de ºeful executivului nemþean prin care se reclama o situaþie asemãnãtoare de incompatibilitate.

Articol afisat de 1632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective