Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Articolele Monitorul au ecou: Medic de familie provizoriu, la Tarcãu

• în urma unui articol publicat de Monitorul, la Tarcãu va veni trei zile pe sãptãmînã un medic din Bicazu Ardelean


Localnicii din Tarcãu au, începînd de la jumãtatea lunii ianuarie, un nou medic de familie. Unul provizoriu deocamdatã, în persoana doctorului Dolfina Stoica, care, trei zile din sãptãmînã, luni, miercuri ºi joi, se deplaseazã din comuna Bicazu Ardelean la Tarcãu pentru a asigura asistenþa medicalã necesarã. Soluþia adoptatã de cãtre conducerea Direcþiei Judeþene Neamþ de Sãnãtate Publicã (DSP) este una de compromis, pînã la data concursului, ºi a fost luatã ca urmare a semnalului de alarmã tras de Monitorul de Neamþ prin articolul cu titlul „Comunã condamnatã la boalã“, publicat pe 9 ianuarie 2006.
Ieri, 1 februarie, reporterul Monitorului a descins din nou la Tarcãu pentru a afla pãrerea populaþiei, care în urmã cu trei sãptãmîni era alarmatã de situaþia creatã prin ieºirea la pensie a fostului medic de familie, Ecaterina Sasu. „Am rãmas fãrã medic ºi n-are cine sã ne elibereze reþete compensate“, afirmau atunci bolnavii cronici din Tarcãu. Ieri, la uºa cabinetului noului medic erau în jur de zece bolnavi care pãreau mulþumiþi de reparaþia chiar ºi provizorie a DSP Neamþ. „Este bine, n-avem ce reproºa, chiar dacã doar trei zile pe sãptãmînã avem medic. Mai este în sat ºi doamna Sasu, aºa cã ne descurcãm“, au declarat pacienþii. Dacã lucrurile par rezolvate pentru moment, nu acelaºi lucru se poate spune despre situaþia personalului auxiliar format din douã asistente ºi o femeie de serviciu. „Nu ºtiu ce-o sã facem noi, deoarece pe ianuarie nu vom lua bani, deºi am muncit ºi se pare cã lucrurile nu vor intra în normalitate decît atunci cînd va veni un medic de familie cu acte-n regulã“, a afirmat Smaranda Grasu, femeia de serviciu a Dispensarului Medical Tarcãu. Despre soarta celor trei cadre medii ce-ºi desfãºoarã activitatea la instituþia tãrcãuanã, am solicitat informaþii de la DSP Neamþ, însã am fost trimiºi de cãtre purtãtorul de cuvînt al instituþiei la Casa de Sãnãtate. „Prin încetarea contractului medicului de familie au încetat ºi contractele cu personalul auxiliar. Practic, persoanele de la Dispensarul Medical Tarcãu sînt în ºomaj. La sosirea noului medic, ce va ocupa postul pe bazã de concurs, rãmîne de vãzut dacã acesta va opta pentru aceleaºi persoane cu care a lucrat doctoriþa Sasu. Dar asta este problema DSP-ului. Noi nu facem altceva decît sã încheiem contractul cu medicul de familie“, a declarat purtãtorul de cuvînt al Casei de Sãnãtate Neamþ.
De reþinut cã personalul mediu din Dispensarul Tarcãu a înainat în urmã cu o sãptãmînã un memoriu pe problema salariilor Consiliului Local, dar deocamdatã n-am primit nici un rãspuns. „Ce-ar sã le facã primãria, problema þine de noi, deocamdatã nu se poate face nimic“, a afirmat purtãtorul de cuvînt al DSP Neamþ, Veronica ªerban.

Articol afisat de 1610 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective