Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tineri defavorizaþi pietreni, ºcoliþi la Beinasco

Legislativul local pietrean urmeazã sã îºi dea acordul pentru implementarea proiectului privind „Promovarea ocupaþionalã pentru susþinerea tinerilor din Piatra Neamþ“, rezultat al parteneriatului care existã între Primãria pietreanã ºi Beinasco, localitãþi înfrãþite din 2001. Grupul þintã este reprezentat de tinerii proveniþi din instituþii de ocrotire, ori aflaþi în plasament familial ºi care, apropiindu-se de vîrsta de 18 ani, vor rãmîne fãrã sprijin, Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã ocupîndu-se de selectarea tinerilor care vor beneficia de acest proiect. Proiectul, în valoare de 50.000 de euro, va fi susþinut de Ministerul de Externe al Italiei, doar 5% din fonduri urmînd sã fie alocate de cãtre Primãria pietreanã. „Prin acest proiect, în prima etapã, beneficiari vor fi 15 tineri. Va fi fãcutã o selecþie, de aceea vor participa mai mulþi, pentru a avea de unde sã îi alegem pe cei mai buni. ÃŽn primele 3 luni - începînd din martie sau aprilie - aceºtia vor participa, la Piatra Neamþ, la cursuri de învãþare a limbii italiene ºi de cunoaºtere a elementelor de civilizaþie. Din toamnã, cei care vor da dovadã de seriozitate, vor participa, pentru alte 3 luni, la un stagiu de pregãtire în diverse societãþi din Beinasco - Torino, în meseriile cele mai cãutate - servicii de întreþinere a sectorului public, în cantine ºcolare ºi de spitale, restaurante, pensiuni, hoteluri, de îngrijiri persoane ºi locuinþe, în meseria de mecanic întreþinere maºini industriale ºi în tipografii. Cei care vor da dovadã de seriozitate vor rãmîne sã lucreze în Italia. Noi sperãm sã fie gãsite resursele financiare pentru ca aceste cursuri sã nu se opreascã aici, ci sã continue. Tinerii selectaþi vor fi supervizaþi de cãtre Luigi Bodo, consulul onorific al Italiei în România“, a declarat Constantin Boengiu, consilier pentru programe cu finanþare europeanã în cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Reamintim cã vizita de la sfîrºitul anului trecut a reprezentanþilor Primãriei din Beinasco - viceprimarul Gaetano Chintia, directorul general al Primãriei Beinasco, Giusseppe Toscana, ºi directorul cu probleme culturale, de turism ºi sport, Enzo Borio - s-a finalizat cu un protocol de colaborare încheiat între autoritãþile din cele douã oraºe. Protocolul a fost semnat ºi de cãtre Luigi Bodo, consul onorific al Italiei în România. Prin acest protocol, au fost puse bazele colaborãrii dintre autoritãþile din cele douã localitãþi înfrãþite, care se va materializa în acþiuni culturale, sportive, sociale, economice, dar ºi în administraþie.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective