Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Buget de austeritate la Direcþia de Asistenþã Socialã

Consiliul Judeþean a aprobat, în cursul sãptãmînii, un buget de 340 miliarde lei pentru Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ, pe anul în curs. Aceasta, dupã ce Colegiul Director al instituþiei a calculat un buget de 430 miliarde lei, incluzînd indexãrile operate în cursul anului 2006, conform prevederilor legale, majorãri ale preþurilor la gaze naturale, carburanþi, energie electricã º.a.
„Sigur cã bugetul stabilit pentru anul în curs nu satisface în totalitate nevoile noastre, legate strict de buna funcþionare a întregului sistem. Noi oferim, la nivelul întregului judeþ, servicii pentru peste 16.000 de persoane cu handicap - copii, adulþi ºi vîrstnici - cãrora li se adaugã alte peste 1.150 de persoane - copii ºi adulþi cu handicap - internate în cele 12 centre ale noastre. ªi trebuie sã se þinã cont, de asemenea, cã, în momentul de faþã, la nivelul Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ sînt încadrate, pentru serviciile pe care le oferim, 1.405 persoane, dintre care 530 asistenþi maternali profesioniºti. Noi am fundamentat un buget de 430 de miliarde, ni s-au repartizat 340 miliarde lei, dar sîntem conºtienþi cã bugetul statului nu este un sac fãrã fund, deci trebuie sã ne limitãm la sumele alocate, în funcþie de veniturile care pot fi atrase la bugetul judeþului pentru anul 2006. Ce trebuie sã facem - în primul rînd, sã chibzuim în mod corespunzãtor aceºti bani, sã facem economie la toate capitolele ºi bineînþeles sã putem sã ne desfãºurãm activitatea în mod corespunzãtor pe primele nouã luni. Vom avea ceva probleme în trimestrul IV, dar, aºa cum s-a întîmplat ºi în alþi ani, sîntem convinºi cã, la rectificare, cei care au grijã de asistenþa socialã ºi protecþia copilului se vor gîndi ºi la noi, sã putem acoperi cheltuielile pentru tot anul 2006. Avem acoperire în proporþie de 70-78% faþã de necesar la activitatea celor 12 centre din judeþ, respectiv centrele de plasament pentru copii ºi centrele de asistenþã, îngrijire, recuperare ºi reabilitare pentru persoanele cu handicap. Vom mai avea ceva probleme la asigurarea tuturor drepturilor copiilor aflaþi în plasament la asistenþii maternali profesioniºti, mai ales în privinþa asigurãrii drepturilor pentru hranã ºi a celor individuale“, a precizat Mihai Hanganu, directorul general al Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ.
Dacã bugetul judeþului a fost cam mic, în schimb sumele destinate persoanelor cu handicap, alocate de la bugetul de stat, acoperã integral necesitãþile pentru anul în curs. În Neamþ, celor aproape 13.000 de persoane cu handicap le-au fost repartizate 142 de miliarde lei, fonduri destinate plãþii tuturor drepturilor acestora: indemnizaþiile, contravaloarea biletelor de transport interurban, contravaloarea impulsurilor ºi a abonamentelor telefonice, a abonamentelor radio-tv, a energiei electrice - pentru persoanele cu handicap grav vizual, a alocaþiei duble pentru copiii cu handicap, a celei de hranã pentru copiii infestaþi HIV-SIDA º.a.

Articol afisat de 1670 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective