Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consiliul Judeþean, dispus sã „bage“ 40.000 de euro în pãmînt

Consiliul Judeþean, dispus sã „bage“ 40.000 de euro în pãmînt

• o comisie formatã din consilieri judeþeni va negocia achiziþionarea unui teren aflat în vecinãtatea Palatului Administrativ • CJ ar putea plãti cel puþin 40.000 de euro pentru suprafaþa învecinatã de 392 de metri pãtraþi • proprietarul acesteia a revendicat ºi terenul de sub CJ ºi Prefecturã •

Plenul Consiliului Judeþean Neamþ a ales 5 membri ai acestui for sã facã parte dintr-o comisie care sã negocieze achiziþionarea unui teren aflat în vecinãtatea Palatului Administrativ. Astfel, Petre Ralea, Carmen Moisã, Ion Bãdiþã, Vasile Babãtã ºi Ion Pãduraru sînt consilierii care vor merge la negocieri cu Mircea Popovici, proprietarul terenului pe care vrea sã-l cumpere conducerea acestei instituþii. Preºedintele suspendat al Consiliului Judeþean, Dan Vasile Constantin, a declarat, cu aproape o lunã în urmã, cã ar fi foarte bine dacã suprafaþa de teren de 392 de metri pãtraþi ar fi achiziþionatã de instituþie ºi în acest sens a propus ºi înfiinþarea acestei comisii de negociere. „ÃŽntrucît respectiva suprafaþã de teren este situatã în vecinãtatea sediului Consiliului Judeþean Neamþ, apreciez ca oportunã cumpãrarea acesteia în vederea unor eventuale extinderi ale clãdirii instituþiei noastre, cît ºi pentru a evita ridicarea, în imediata vecinãtate a CJ, a unor clãdiri care sã stînjeneascã activitatea noastrã“, a specificat fostul preºedinte în expunerea de motive ce a stat la baza proiectului.
Cu toate acestea, preþul la care ar putea ajunge aceastã suprafaþã de teren este de aproape 40.000 de euro, dacã se are în vedere cã un teren asemãnãtor ca amplasare se vindea, anul trecut, cu 100 de euro un metru pãtrat. „Am vorbit ºi eu cu specialiºti ºi am aflat cã se vindea anul trecut cu 100 de euro, iar acum au mai crescut preþurile. Oricum, am avocat care se va ocupa de negociere. Am solicitat parcarea Consiliului Judeþean în 2001, pentru cã era liberã de construcþii, dar s-au apucat repede ºi au ridicat ceva acolo. Acum cã am mai vorbit cu ei ºi mi-au dat ºi terenul ala acolo, am rezolvat-o“, a declarat Mircea Popovici. El a mai menþionat ºi faptul cã nici despãgubirile pentru ceilalþi peste 2.000 de metri pãtraþi nu i-au fost stabilite încã.
Toate aceste demersuri au fost începute în momentul în care Mircea Popovici ºi-a cerut terenurile pe comuniºtii le-au luat de la tãtãl sãu. De menþionat este faptul cã pe lîngã cei 392 de metri pãtraþi pe care i-a primit în naturã, statul trebuie sã-l mai despãgubeascã pe Mircea Popovici pentru alþi 2.079 de metri pãtraþi, teren pe care se aflã acum Palatul Administrativ. Reamintim ºi faptul cã petentul a solicitat retrocedarea imobilelor naþionalizate ºi a terenului aferent încã din 2001, iar, pînã în acest moment, Prefectura Neamþ a soluþionat acest caz conform legilor în vigoare la acea datã, care atribuiau competenþa Comisiei de aplicare a Legii 10/2001. Chiar dacã s-a dat o soluþie, cazul a rãmas „în conservare“ la Prefectura Neamþ, deoarece legiuitorul nu a emis nici pînã acum normele privind stabilirea ºi acordarea despãgubirilor bãneºti. Petentul a fãcut o nouã solicitare în baza Legii 247/2004, care stabileºte exact cum se vor acorda mãsurile reparatorii în astfel de cazuri. Conform noii legi s-au înlãturat mãsurile reparatorii, persoanele îndreptãþite urmînd sã beneficieze de restituirea în naturã, atunci cînd este posibil, de compensarea cu alte bunuri sau servicii, fie de acordarea de despãgubiri sub formã, iniþial, de titluri de despãgubire ºi, ulterior, de acþiuni la Fondul „Proprietatea“.
Conform adresei trimise de Prefectura Neamþ cãtre Consiliul Judeþean rezultã cã petentul a solicitat restituirea în naturã, ceea ce înseamnã cã actualul proprietar al terenului, Consiliul Judeþean Neamþ, trebuie sã-i dea lui Mircea Popovici un alt teren, echivalent cu cel pe care l-a deþinut acesta pînã la naþionalizare. Referitor la acest aspect, fostul preºedinte al CJ Neamþ, Dan Vasile Constantin, nu a oferit alte detalii, spunînd cã nu ºtie dacã aceste informaþii sînt de ordin public.

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective