Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul de Tîrgu Neamþ demisioneazã din PSD

Primarul de Tîrgu Neamþ demisioneazã din PSD

• „de mîine, cu primarul Arnãtutu nu vor putea fi discutate decît problemele oraºului“, a declarat primarul de Tîrgu Neamþ

Primarul de Tîrgu Neamþ, Decebal Arnãutu (foto), demisioneazã din PSD, declarînd cã în continuare vrea sã se ocupe doar de administraþie publicã, de cele ºapte mari proiecte care în final vor trebui sã transforme oraºul în municipiu. Acesta a acordat în exclusivitate pentru Monitorul de Neamþ un interviu în care vorbeºte despre planurile de viitor ºi despre cauzele care l-au determinat sã renunþe la PSD.

Reporter: Domnule primar Decebal Arnãutu, aþi cîºtigat alegerile în 2000 pentru liberali ºi apoi aþi trecut la PSD, ocolind „viaþa amarã“ de primar în opoziþie...
Decebal ARNÃUTU: Nu viaþa primarului e amarã în opoziþie, sau cel puþin nu asta conteazã, e amarã viaþa localitãþii condusã de un astfel de primar. Amintiþi-vã cã domnul ing. Serafim Lungu a rãmas în opoziþie pe vremea „cederistã“, rezultatul a fost o stagnare pentru oraº ºi i-a adus mari necazuri, plus pierderea electoratului.
Rep.: Consideraþi cã aþi procedat bine?
D.A.: S-a dovedit cã n-am greºit, mandatul meu sub PSD a fost apreciat de electorat, care mi-a acordat încã o datã votul. N-am stat cu mîinile în sîn.
Rep.: Conform acestui principiu, nu acceptaþi nici acum statutul de primar „opozant“. Sau poate funcþiile cãpãtate în partid vã reþin sã faceþi pasul înapoi?
D.A.: Sînt obligat, trebuie sã fac pasul înapoi în ciuda ascensiunii mele politice în partid, anul 2006 este hotãrîtor pentru oraºul Tîrgu Neamþ, vom derula programe de milioane de euro ºi nu ne putem permite sã riscãm nimic. Nici mãcar sã pierdem timpul cu lupte surde ºi absurde ce þin de „politichie“...
Rep.: Sã înþeleg cã sînt presiuni?
D.A.: Înþelegeþi ce vreþi! Nici nu-i greu de înþeles, cînd vezi ziare locale cu poza mea pe prima paginã ºi acuzaþii fãrã rost de tipul cã am luat un milion ºpagã de la un pensionar, cînd vezi cã un control pleacã ºi altul vine sã te amendeze cu o sutã de milioane, cã i se pare nu'º ce, cînd þi se scot ochii pentru ce a fãcut Nãstase, Popescu sau nu'º care pesedist.
Rep.: Sã se bucure cei din alianþã cã vã lepãdaþi de „necuratul“ PSD?
D.A.: Un lucru trebuie sã fie clar, n-am de gînd sã-mi torn cenuºã în cap ºi nici sã arunc cu noroi în partidul din care plec. Este o despãrþire pe cale amiabilã, pur ºi simplu drumurile noastre se despart, gest dictat de interesele oraºului. Nu dau vina pe nimeni, nu mã agãþ cu explicaþii legãndu-mã de criza care nu se mai terminã, dimpotrivã mulþumesc celor care m-au ajutat sã fac ceva pentru oraºul Tîrgu Neamþ.
Rep.: Care va fi ecoul gestului dumneavoastrã în rîndul electoratului?
D.A.: Nu cred cã vor fi probleme. Dupã cum ºtiþi, în comunitãþile mici cetãþeanul voteazã omul ºi nu partidul. Poþi sã fii ºi pe lista partidului libelulelor, dacã ai credibilitate oamenii te voteazã, din pãcate în partide nu prea mai crede tîrgunemþeanul...

„Dacã nu aderãm la UE, chiar cã nu mai conteazã la ce partid sîntem, întreaga clasã politicã va fi pusã la zid“
Rep.: Vã întoarceþi la liberali?
D.A.: Deocamdatã vreau sã rãmîn independent, sã nu mã ocup decît de administraþie publicã, de cele ºapte mari proiecte care în final vor trebui sã transforme oraºul în municipiu. Dacã nu aderãm la UE, dacã nu reuºim sã punem la treabã banii mulþi care vor veni în oraº, chiar cã nu mai conteazã la ce partid sîntem, întreaga clasã politicã va fi pusã la zid...
Rep.: Organizaþia PSD din Tîrgu Neamþ este cumva decapitatã?
D.A.: Nicidecum! Am înþeles cã domnul viceprimar Luculescu ºi ceilalþi consilieri rãmîn unde sînt, hotãrîrea mea este personalã ºi nu de grup. Fiecare ales are capul lui, cu care poate gîndi ce are de fãcut pentru comunitatea care l-a aºezat în fruntea urbei.
Rep.: Sînteþi de acord cu sintagma „politica e curvã“?
D.A.: Acesta e adevãrul, iar eu nu sînt nici îngeraº ºi nici fatã mare, dar mai ales nu sînt aºa de prost încît sã sper cã tîrgnemþenii vor avea rãbdare sã aºtepte pînã partidul primarului lor va fi iar mare ºi tare.
Rep.: Domnule primar, credeþi cã sînteþi destul de diplomat, pentru ca aceastã miºcare sã fie înþeleasã corect?
D.A.: Nu ºtiu. ªtiu însã cã lupta politicã e durã la noi, ºtiu cã a fi diplomat înseamnã ca, atunci cînd vezi un cîine, sã spui „cuþu-cuþu“ pînã gãseºti o piatrã ca sã-i tragi una în cap. Vreau sã profit de acest interviu pentru a face cunoscut cã este prima ºi ultima mea ieºire în presã pe acest subiect, de mîine cu primarul Arnãutu nu se vor putea discuta decît problemele oraºului, problemele cetãþenilor. Repet, interesele cetãþeanului au fost, sînt ºi vor fi pentru mine mai presus de cariera mea politicã ºi interesele personale.

Articol afisat de 1794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Mihai ILIESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective