Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cãdere de 25 de metri în casa liftului

Cãdere de 25 de metri în casa liftului

• un tînãr de 17 ani a cãzut în casa liftului de la o înãlþime de 25 de metri • el a încercat sã iasã din ascensorul care se blocase între etajele X ºi IX ale blocului unde locuieºte • în încercarea de a atenua cãderea, bãiatul s-a prins cu mîinile de cablurile ascensorului • a suferit leziuni grave la nivelul palmelor ºi numeroase traumatisme la nivelul întregului corp •

Un adolescent în vîrstã de 17 ani, din Piatra Neamþ, a scãpat viu ca prin minune dupã ce cãzut în casa liftului, de la o înãlþime de aproximativ 25 de metri. Incidentul s-a petrecut duminicã searã, într-unul din blocurile cu zece etaje de pe strada Dãrmãneºti, în timp ce Cosmin Albu încerca sã iasã din ascensorul care se blocase între etajele X ºi IX. Conºtientizînd cã riscã sã îºi piardã viaþa sau sã sufere traumatisme care îl pot þintui la pat toatã viaþa, bãiatul a dat dovadã de o extraordinarã prezenþã de spirit, s-a prins cu mîinile de cablurile ascensorului, încercînd sã atenueze cãderea. Mut de spaimã, ºocat de durerea care îi cuprinsese aproape tot corpul, cu mîinile acoperite de rãni sîngerînde provocate de asprimea cablurilor, cînd a ajuns jos, bãiatul nu a mai avut putere sã strige dupã ajutor. Spre norocul lui, o vecinã care locuieºte pe acelaºi palier cu bãiatul, a vrut sã plece de acasã ºi a constatat cã liftul este blocat. Cum cu cîteva minute înainte a auzit deschizîndu-se uºa familiei Albu, femeia a intuit cine a fost victima, s-a dus sã vadã cît de gravã este starea acesteia, dupã care l-a anunþat pe tatãl lui Cosmin cã fiul lui a cãzut în casa liftului.
„Am coborît cît de repede am putut ºi l-am gãsit pe Cosmin aproape leºinat de durere ºi foarte speriat. Spunea cã nu se mai poate miºca, cã nu îºi mai simte nici mîinile, nici picioarele, nici spatele. Abia putea vorbi ºi nu se putea opri din plîns. ÃŽmpreunã cu alþi cîþiva vecini am încercat sã îl miºcãm de acolo, sã îl susþinem, dupã care a venit Ambulanþa. Dupã ce au constatat care este starea lui generalã, cadrele medicale l-au transportat în maºinã ºi apoi la spital“, a declarat Nelu Albu, tatãl lui Cosmin. Investigaþiile medicale efectuate la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ au arãtat cã tînãrul pacient s-a ales cu plãgi grave la ambele palme, striviri de degete, contuzii ºi zgîrieturi la nivelul toracelui, dizlocarea cîtorva vertebre, fracturã de gleznã ºi de tibie la piciorul stîng. Dat fiind faptul cã palmele bãiatului erau distruse în profunzime ºi se impunea reconstrucþia multor segmente, pacientul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Chirurgie Plasticã ºi Reparatorie.
Ieri dimineaþã a fost supus unei prime intervenþii chirurgicale, urmînd ca în urmãtoarele zile sã se mai intervinã în cîteva etape.
„Pacientul a suferit striviri de muºchi, distrugeri de vase sanguine, nervi, ligamente ºi tendoane. La mîna dreaptã i-au fost distruse patru degete, iar la cea stîngã, douã. Acestea trebuie reconstruite, iar unele dintre ele vor fi chiar scurtate. Avînd în vedere cã pacientul este foarte tînãr, are resurse suficiente ºi se va reface destul de repede ºi aproape complet. E drept cã va avea nevoie de o perioadã de spitalizare de cîteva sãptãmîni. Un lucru este cert, bãiatul va putea sã îºi foloseascã ambele mîini fãrã nici un fel de problemã“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru, ºeful secþiei Chirurgie Plasticã ºi Reparatorie, care a condus echipa chirurgicalã care a intervenit în acest caz.
Cosmin este elev în anul II la Grupul ªcolar „Gheorghe Cartianu“ , din Piatra Neamþ ºi este singurul fiu al familiei. De trei ani, mama sa este plecatã la muncã în Italia, iar el locuieºte cu tatãl. La ora la care s-a întîmplat grozãvia bãiatul mergea la un coleg pentru a viziona împreunã filme pe calculator. „Eu încã nu pot sã îmi revin din ºoc ºi nu îmi dau seama dacã a fost vorba de un ghinion sau de o minune. Dupã cum au spus însã ºi cei de la Ambulanþã ºi doctorii din spital, numai printr-o minune dumnezeiascã mai este acum în viaþã ºi nu foarte grav acidentat. Se putea lovi la cap ºi murea pe loc sau putea sã se loveascã la coloanã ºi sã rãmînã paralizat“, a adãugat tatãl bãiatului.
Acesta a mai precizat cã liftul din care a cãzut Cosmin încercînd sã nu rãmînã captiv se blocheazã foarte des ºi tot aºa de des este reparat.

Reamintim cã un alt caz în care o persoanã a scãpat cu viaþã ca prin miracol, dupã cum caracterizau medicii de la Spitalul de Urgenþã Neamþ, a fost cel al unui tînãr care a supravieþuit cãderii de la peste 30 de metri înãlþime, fãrã a suferi leziuni la cap, coloanã sau la organele interne. Luni dupã-amiazã, 9 ianuarie 2006, în jurul orei 16, Cristian Perju, 26 de ani, din Iaºi, în timp ce efectua reparaþii, s-a dezechilibrat ºi a plonjat în gol de pe acoperiul unui bloc cu 10 etaje din Piatra Neamþ. Bãrbatul a aterizat direct pe sol, pe partea stîngã, zãpada atenuînd impactul extrem de violent. Victima nu ºi-a pierdut conºtienþa, în schimb, realizînd cã a fost la un pas de a-ºi pierde viaþa, a suferit un ºoc psihic.
Investigaþiile radiologice efectuate au arãtat cã ieºeanul a suferit numeroase fracturi la mîini, picioare, clavicule ºi umeri, precum ºi un ºoc traumatic. Cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgenþelor spun cã numai printr-un miracol victima a scãpat fãrã fracturi craniene sau de coloanã, ºi fãrã leziuni interne dupã cãderea de la o înãlþime atît de mare, dat fiind faptul cã au fost cazuri cînd o cãdere de la etajul I sau II au condus la deces. La cîteva ore de la accident tînãrul era confuz, dar conºtient, ºi într-o primã fazã a refuzat internarea.

Articol afisat de 2159 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective