Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Anchetã penalã în cazul ex-preºedintelui Dan Constantin

Anchetã penalã în cazul ex-preºedintelui Dan Constantin

• consilierii judeþeni PNL-PD cer anchetarea penalã a lui Dan Vasile Constantin • consilierii puterii susþin cã „nici o instituþie de anchetã nu s-a autosesizat cu privire la caracterul incomplet ºi incorect al declaraþiilor de avere ºi interese ale lui Dan Vasile Constantin“ • ei cred cã fostul ºef al judeþului poate fi cercetat pentru comiterea infracþiunii de „fals în declaraþii“ • la nivelul Alianþei PNL-PD au fost fãcute cãrþile pentru ºefia CJ, fiind excluse negocierile cu PSD •

Consilierii judeþeni reprezentanþi ai Alianþei PNL-PD au fãcut publicã, în cadrul unei conferinþe de presã care a fost organizatã, ieri, intenþia de a cere organelor de cercetare penalã de a se sesiza în cazul fostului preºedinte al CJ Neamþ, Dan Vasile Constantin. Solicitarea a fost fãcutã în contextul „scandalului iscat de declaraþiile de interese ºi de avere ale fostului preºedinte al CJ Neamþ, Dan Constantin (care este ºi preºedinte al PSD Neamþ) ºi care nu trebuie sã rãmînã în zona adevãrurilor parþiale, ci trebuie sã clarifice complet toate suspiciunile apãrute“, dupã cum se precizeazã în solicitarea comunã a exponenþilor Alianþei „Dreptate ºi Adevãr“. Ei au constatat cã, pînã acum, „nici o instituþie de anchetã nu s-a autosesizat cu privire la caracterul incomplet ºi incorect al declaraþiilor de avere ºi interese ale lui Dan Constantin“, fãcînd, în acelaºi timp, un paralelism cu „deja celebrele dosare Adrian Nãstase ºi Dan Ioan Popescu“. Potrivit exponenþilor Alianþei D.A., „legea stabileºte (menþiune care este fãcutã inclusiv la finele acestor declaraþii, înainte de semnãturã) cã alesul rãspunde pentru «caracterul incomplet sau incorect» - a se vedea infracþiunea de «fals în declaraþii»“. Consilierii judeþeni PNL-PD au prezentat „provenienþa ºi exactitatea dividendelor de 100.000 de euro obþinute de acesta în 2004 sau depozitele bancare în dolari americani ºi lire sterline“ ca exemple ale „caracterului incomplet sau incorect“ al declaraþiilor de avere ºi interese date de fostul preºedinte al CJ. Ei intenþioneazã sã sesizeze inadvertenþele din declaraþiile de avere ºi interese ale lui Dan Vasile Constantin ºi Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Referindu-se la acuzaþiile care i se aduc, fostul preºedinte al CJ a declarat: „Existã o comisie de verificare a averilor demnitarilor, care se poate sesiza. Nu pot fi acuzat de fals, iar cei care fac asemenea declaraþii trebuie sã vinã cu probe“.

„Situaþia lui Dan Vasile Constantin indicã o crizã a PSD în Neamþ“
Ordinul prefectului de încetare a mandatului preºedintelui Dan Vasile Constantin, emis sãptãmîna trecutã, ca ºi cel din prima zi a acestei sãptãmîni - privind încetarea mandatului vicepreºedintelui Valericã Frãþilã - a lãsat conducerea administrativã a judeþului în mîna unui singur om - vicepreºedintele Dumitru Badea. Pe de altã parte, însã, Dan Vasile Constantin a afirmat cã va ataca ordinul prefectului Toader Mocanu în instanþã. La ce fazã a ajuns? „ÃŽn momentul actual, sînt parcurse procedurile legale“, a subliniat, fãrã a oferi alte detalii, Dan Vasile Constantin. ÃŽn cazul în care justiþia îi va da dreptate, ordinul prefectului va fi anulat. Pînã la pronunþare, însã, vicepreºedintele în exerciþiu, ori o treime a membrilor legislativului nemþean ar putea cere convocarea ºedinþei de consiliu judeþean pentru alegeri. Deocamdatã, însã, reprezentanþii Alianþei susþin cã nu se intenþioneazã organizarea de noi alegeri, aceasta urmînd sã se întîmple abia dupã ce instanþa se va pronunþa în cazul Dan Vasile Constantin. ÃŽnsã, la nivelul Alianþei - nu ºi în coaliþie - discuþiile pe aceastã temã au fost începute, candidatul desemnat fiind consilierul judeþean Vlad Marcoci. Cum îºi evalueazã ºansele de reuºitã?
„Oricine candideazã pentru o funcþie candideazã cu ºanse de a cîºtiga, nu ca sã îºi umple timpul“, a afirmat Vlad Marcoci. Pe de altã parte, el a subliniat cã, în acest joc pentru obþinerea conducerii judeþului, „nu vom negocia cu PSD sub nici o formã“.
Exponenþii Alianþei PNL-PD au susþinut cã „situaþia lui Dan Vasile Constantin indicã o crizã a Partidului Social Democrat în Neamþ“. „Noi aºteptãm de la PSD sã ia mãsuri clare de a-ºi face curãþenie. Schimbarea insignei, ori a discursului nu reprezintã absolut nimic“, a opinat Vlad Marcoci.

Articol afisat de 1721 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective