Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 8 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ªi cu banii luaþi

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, ºeful delegaþiei române la Consiliul Europei, senator care a declarat la Strasbourg cã domnia sa nu reprezintã interesele României, ci minoritatea maghiarã, rãmîne ºeful delegaþiei statului pe care nu îl reprezintã. Aºa au hotãrît politicienii noºtri, prinºi efectiv în cleºtele politic al coaliþiei de guvernare.
UDMR are o adevãratã tehnicã a manipulãrii partenerilor de guvenare, tehnicã exersatã în ultimii 15 ani. Constant, UDMR a promovat o politicã a minoritãþii maghiare pe care nu trebuie neapãrat sã o catalogãm anti-româneascã ci, mai degrabã, ne-româneascã. Cã parlamentarii UDMR nu vorbesc bine limba românã, într-un fel de frondã politicã ºi etnicã, treacã-meargã; dacã nu considerãm acest lucru o formã de dispreþ manifest faþã de contribuabilul român, în condiþiile în care domniile lor vorbesc fluent - vreo doi mãcar - franceza ºi engleza.
Problema vine la fond, la manifestãrile concrete ale politicienilor UDMR. Dumnealor sînt, vor-nu vor, parlamentari ai þãrii noastre care le plãteºte hotelul, diurna, trenul, avionul, benzina, celularele, lap-top-urile, birourile locale, burþile, cefile, studiile pe afarã ºi deplasãrile la drum tare lung, plus multe alte facilitãþi. În schimbul acestor facilitãþi - normale pentru un parlamentar român- domniile lor au mers la Bruxelles ºi au fãcut lobby în Parlamentul European, împotriva aderãrii României la UE. Marko Bela este vicepremier si partidul lui este membru al coaliþiei de guvernãmînt. Ne reprezintã, pe banii noºtri.
Mai departe: Adunarea Parlamentarã a Consiliului Europei a adoptat Recomandarea 1735, promovatã de Gyorgy Frunda, prin care se cere statelor membre sã-ºi modifice Constituþiile astfel încît sã nu mai fie definite pe bazã etnicã. ÃŽntr-un atare context va fi destul de greu de cîntat „Noi sîntem români...“ Va trebui sã cerem voie de pe afarã. România mai are cîteva luni pînã la Raportul final din Parlamentul European, iar demersurile senatorului român Frunda ar putea avea repercusiuni în domeniul respectãrii drepturilor omului. Senatorul Frunda beneficiazã de banii contribuabilului român.
România a îndeplinit toate cerinþele cu privire la drepturile minoritãþilor. Cu toate acestea, amendamentul cerut de Kinga Gal la raportul Moscovici a fost adoptat de Parlamentul european. Amendamentul viza necesitatea adoptãrii de cãtre România a Legii privind statutul minoritãþilor naþionale, deºi nu este cazul! Efect: legea ar putea construi, în termeni europeni, o enclavã maghiarã sau secuiascã, în mijlocul Transilvaniei. ÃŽn aceeaºi ordine de idei, deputatul UDMR Marton Arpad afirma cã lucreazã la o lege privind „autonomia teritorialã a Þinutului Secuiesc“. Din nefericire, exemplele de acest fel pot continua; cu senatorul Frunda ºef al delegaþiei române.
Conform unei viziuni mai ample, ºi istoria României ar urma sã fie transformatã într-o istorie înglobatã în altceva. De pildã, în istoria unei bucãþi de þarã care are drept în centru un þinut secuiesc autonom în care se aud, cît e ziua de lungã, televiziuni ºi radiouri în limba maghiarã. Ca-n Harghita ºi Covasna azi.
E posibil ca acesta sã fie planul de perspectivã medie al unor oameni care au nevoie de noi ca structurã geo-politicã tãcutã, cu forþã de muncã ºi piaþã de desfacere ºi ca graniþã cu fosta URSS. ªi atunci, dl. Frunda nici mãcar nu minte cînd spune cã nu reprezintã interesele naþiunii române. Noi doar plãtim.

Articol afisat de 2056 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Camelia VARVARA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective