Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„ARD“ LIMUZINE

„ARD“ LIMUZINE

• ieri noapte, un Porsche Cayenne, aparþinînd bunicului lui Cãtãlin Mararu, a ars în parcarea de la Hotel Central • maºina al cãrei preþ de catalog depãºeºte 100.000 de euro fusese asiguratã pentru 55.000 de euro • în noiembrie anul trecut un Audi A8 ce aparþinea lui Mararu a fost incendiat în parcarea din faþa blocului • tot ieri noapte ºi maºina patronului de la Prodprosper a fost incendiatã la Dumbrava Roºie • Emil Junghiu avea un Audi A6 ce a ars în proporþie de 90% •

Noaptea de 8 spre 9 februarie a fost una agitatã pentru pompierii Grupului Petrodava care au fost chemaþi sã stingã douã autoturisme de lux aparþinînd unor cunoscuþi oameni de afaceri nemþeni. În noaptea respectivã, a ars un autoturism Porsche Cayenne, ce aparþine lui Vasile Puchineanu, bunicul lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, cunoscut afacerist pietrean, precum ºi un autoturism Audi A6 ce era preluat de Emil Junghiu, patronul firmei Prodprosper Piatra Neamþ, de la firma Porsche Leasing.
Primul incendiu a avut loc în jurul orei 1.30, în parcarea Hotelului Central din Piatra Neamþ. Maºina ce aparþinea lui Puchineanu era folositã de nepotul sãu, Cãtãlin Mararu. Pompierii au fost chemaþi la ora 1.48, dupã ce portarul de la hotel a observat flãcãrile care ieºeau de sub capota autoturismului Porsche Cayenne ºi s-a repezit sã ia un extinctor pentru a stinge focul. Între timp a fost anunþat ºi Mararu care a anunþat poliþia ºi pompierii. Au fost fãcute scrum douã cauciucuri, izolaþia fonicã, dar ºi instalaþia de alimentare ºi farurile faþã. Din primele verificãri a reieºit cã focul a izbucnit la motorul maºinii, dar cercetãrile continuã pentru stabilirea cauzei. Autoturismul al cãrui preþ de catalog depãºeºte suma de 100.000 de euro era asiguratã pentru 55.000 de euro. Ghinionul se pare cã urmãreºte familia Mararu, aceasta fiind a doua maºinã de lux ce a ars în mai puþin de cîteva lui. În noaptea de 22/23 noiembrie anul trecut, autoturismul Audi A8 aparþinînd lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, a fost incendiat intenþionat chiar în faþa blocului în care locuieºte proprietarul. Din verificãri a reieºit cã focul a fost pus de o mînã criminalã, deoarece au fost gãsite urme de benzinã pe portierele maºinii ºi pe cupolã, iar lucrul care a dovedit fãrã dubii cã a fost o acþiune intenþionatã este înregistrarea video provenind de la o camerã de supraveghere instalatã chiar în balconul pãgubitului ºi care a filmat doi bãrbaþi ce turnau ceva, probabil combustibil, pe maºinã. Incendiatorii au stat numai cu spatele cãtre obiectivul camerei, ca ºi cum ar fi ºtiut tot timpul cã sînt filmaþi. Maºina era asiguratã pentru suma de 65.000 de euro.
Pompierii pietreni nu au avut prea mult timp sã-ºi tragã sufletul cã au fost chemaþi, la puþin timp, sã stingã tot un autoturism în flãcãri, la Dumbrava Roºie. Ei s-au deplasat la ora 3.27, la locuinþa lui Emil Junghiu, administratorul firmei Prodprosper, unde autoturismul Audi A6 aparþinînd firmei Porsche Leasing a luat foc ºi, dat fiind cã incendiul a fost observat tîrziu, a fost distrus în proporþie de 90%. Maºina era parcatã în faþa casei administratorului Prodprosper ºi era asiguratã pentru suma de 45.000 euro. Pompierii apreciazã cã incendiul a fost provocat intenþionat de persoane rãmase neidentificate, cel mai probabil prin spargerea unui geam ºi incendierea tapiþeriei. „Eu sînt la Bucureºti ºi nu ºtiu decît cã a luat foc maºina, dar de la ce ºi cum nu pot sã vã spun. Am preluat-o în leasing de acum 2-3 ani, nu mai þin minte. Nu vã pot da amãnunte despre cauzã cã nici nu ºtiu pentru cã nu am fost la faþa locului“, a declarat Emil Junghiu, administratorul Prodprosper.

Reglãri de conturi?
Pe parcursul anului trecut au avut loc mai multe cazuri de incendiere a unor maºini de lux ºi pînã acum poliþiºtii nu au reuºit sã identifice vreun vinovat pentru aceste incendii, unele dintre ele de-a dreptul suspecte. Deºi în unele cazuri oamenii legii cred cã ar putea fi vorba de reglãri de conturi sau de acoperirea urmelor unor infracþiuni prin incendierea unor documente compromiþãtoare se feresc sã facã orice comentariu referitor la aceste incendieri. Primul caz ajuns în atenþia oamenilor legii a fost un autoturism Peugeot 307 ce aparþinea patronilor unei benzinãrii din Piatra Neamþ. Maºina a ars aproape integral, fiind clar pentru poliþiºti cã familia respectivã a fost þinta unui atac banditesc. Chiar s-a presupus cã focul a fost pus din rãzbunare. Neavînd probe concludente poliþiºtii nu au putut trage pe nimeni la rãspundere, dar cazul rãmîne deschis. Al doilea incendiu cel puþin suspect a avut loc în luna februarie, iar þinta atacului a fost maºina judecãtorului Cristian Catanã, din Piatra Neamþ. Autoturismul sãu, un Audi A4, fost incendiat de persoane necunoscute, pompierii stabilind atunci cã focul a fost pus intenþionat, flãcãrile declanºîndu-se din partea de jos a autoturismului, pe cauciucuri fiind turnat un lichid inflamabil. Pe 14 mai, un pietrean stabilit în Italia de ani buni a reclamat cã, în noaptea precedentã, autori necunoscuþi i-au furat din faþa casei autoturismul marca VW Passat Variant. Maºina era asiguratã pentru suma de 17.000 de euro, deºi era evaluatã la 12.000 de euro. Autoturismul a fost gãsit incendiat pe drumul care leagã Piatra Neamþ de comuna Dobreni. În sfîrºit, cea de-a patra incendiere a unei maºini de lux s-a petrecut la mijlocul acestui an, dar de aceastã datã victimã a fost o societate comercialã. Autoturismul Citroen Xsara Picasso ce aparþinea societãþii IDAC Piatra Neamþ a fost gãsit incendiat aproape integral. Pãgubaºii au declarat poliþiºtilor cã în maºinã se aflau ºi numeroase documente contabile ceea ce i-a fãcut pe oamenii legii sã fie mai mult decît suspicioºi.
FOTO: Aºa arãta autoturismul Porsche Cayenne care a luat foc în faþa Hotelului Central

Articol afisat de 4186 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. PETRUÞ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 09.02.2006 02:12
Aceia e o masina normala !
Limuzina nu incape pe asa platforma. Am auzit pe unu care zicea limuszina si la un VWagen !
(V wagen e masin a celor care nu invata bine la scoala ".
Aici se zice.... " daca nu inveti, toata viata ai sa conduci un vwagen ! " )
Limuzina e de 2 ori si ceva mai lunga ....
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective