Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Am curaj sã organizez alegeri anticipate“

„Am curaj sã organizez alegeri anticipate“

• afirmaþia a fost fãcutã de Gheorghe ªtefan, în replicã la acuzele care i s-au adus cu privire la situaþia de incompatibilitate în care s-ar afla • ca urmare a unei adrese, Oficiul Registrului Comerþului a infirmat situaþia de incompatibilitate a primarului ºi celor doi viceprimari • primarul ªtefan i-a cerut lui Dan Constantin sã aibã „puterea ºi demnitatea“ sã recunoascã faptul cã i-a cerut o întîlnire, cu un mesaj incert: negociere, ori ºantaj • prefectul a emis o circularã prin care a cerut cercetarea situaþiei tuturor aleºilor din judeþ •

Acuzele aduse de social-democraþi privind situaþia de incompatibilitate în care se aflã primarul Gheorghe ªtefan ºi viceprimarii Mihaela Stoica, respectiv Vasile Ouatu, au primit, ieri, o replicã din partea edilului-ºef al municipiului care a organizat o întîlnire cu mass-media. Potrivit lui Gheorghe ªtefan, nici unul dintre membrii executivului pietrean nu se afla în stare de incompatibilitate, la data de 8 februarie, adicã ieri. Afirmaþiile sale s-au bazat pe adresa primitã de la Oficiul Registrului Comerþului - cu nr. de înregistrare 3698/ 8.02.2006 - ca rãspuns la solicitarea de clarificare a aspectelor legate de situaþia celor trei, fãcutã în aceeaºi zi: „Referitor la adresa dumneavoastrã nr. 5811 din 08.02.2006 prin care ne solicitaþi informaþii referitoare la incompatibilitatea cu funcþiile publice deþinute de cãtre domnii Gheorghe ªtefan, Vasile Ouatu ºi doamna Mihaela Stoica, vã comunicãm: din verificãrile efectuate în registrul comerþului computerizat, rezultã cã, la data de 08.02.2006, respectivele persoane nu figureazã în baza de date cu nici una din funcþiile prevãzute de art. 87 din Legea 161/ 2003 ºi care fac obiectul înregistrãrilor în registrul comerþului conform Legii nr. 26/ 1990 ºi Legii nr. 31/ 1990 cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, respectiv administrator, cenzor sau comerciant persoanã fizicã. Informaþiile sînt eliberate din registrul computerizat al comerþului ºi au la bazã înregistrãrile efectuate pînã la data de 08.02.2006, pe baza cererilor depuse de cãtre comercianþi“. Referindu-se la afirmaþiile fãcute la adresa sa, Gheorghe ªtefan a declarat: „Dacã Justiþia spune cã sînt incompatibil, respect legea. Rãspunsul în privinþa situaþiei noastre a venit de la Ministerul Justiþiei, iar, dacã rãspunsul a fost incorect, PSD nu are decît sã se adreseze Ministerului Justiþiei. Cred, însã, cã PSD nu are consilieri foarte buni pe probleme de Justiþie“. Pe de altã parte, el a afirmat cã nu se teme de o decizie nefavorabilã din partea Justiþiei. Potrivit Legii 161/ 2003, încetarea mandatului, pe motive de incompatibilitate, este constatatã de prefect care, mai departe, trebuie sã propunã Guvernului stabilirea datei pentru alegerea unui alt primar. „I-am spus asta ºi lui Dan Vasile Constantin: dacã Justiþia va decide cã sînt incompatibil, am curaj sã organizez alegeri anticipate. Dacã am fost slab ca primar, îmi voi merita soarta, iar, dacã am fost bun, lumea o sã mã aleagã“.

Negociere sau ºantaj?
ªeful executivului pietrean nu a dorit sã comenteze situaþia prin care Dan Vasile Constantin a ajuns la încetarea mandatului, subliniind cã nu el a fost cel care a fãcut sesizarea privind incompatibilitatea în care se afla. Pe de altã parte, însã, a dezvãluit public faptul cã Dan Vasile Constantin a încercat sã îºi „negocieze“ statutul: „Dacã are puterea ºi demnitatea, sã recunoascã faptul cã vineri m-a sunat, ne-am întîlnit ºi mi-a arãtat hîrtiile pe care le-a prezentat la conferinþa de presã. Eu i-am spus cã, dacã are ceva de negociat, sã vorbeascã cu consilierii judeþeni, cei care au fãcut sesizarea. A discutat cu Vlad Marcoci. ÃŽntîlnirea a fost la birourile de la Metex. Nu spun cã a folosit metoda ºantajului sau ameninþãri, însã prezentarea acelor hîrtii ce a fost?“.

Aleºii locali, trecuþi prin filtrul incompatibilitãþilor
Adresa înaintatã Oficiului Registrului Comerþului - care i-a vizat pe cei trei membri ai executivului - a fost ºi un prim pas în onorarea solicitãrii fãcute de cãtre Direcþia controlul legalitãþii actelor ºi contencios administrativ din cadrul Prefecturii Neamþ de verificare a situaþiei aleºilor locali, înregistratã ieri. Este vorba despre o circularã care a fost trimisã tuturor primãriilor din judeþul Neamþ, în care se specificã: „(...) vã rugãm ca, de îndatã, sã procedaþi la examinarea situaþiei aleºilor locali sub aspectul eventualelor incompatibilitãþi în care aceºtia s-ar putea afla ºi la demararea procedurilor de constatare a încetãrii de drept a mandatului dacã se confirmã existenþa unor cazuri de incompatibilitate“. Potrivit adresei, informaþii despre toþi aleºii locali au fost solicitate numai primãriilor municipale ºi orãºeneºti. „Avînd în vedere cã, în perioada imediat urmãtoare, vor solicita informaþii de la registrul de comerþ toate primãriile municipale, orãºeneºti ºi comunale, recomandãm celor comunale sã cearã informaþii numai despre primar, viceprimar ºi consilierii asupra cãrora planeazã suspiciuni (...)“. „Dacã vor fi gãsiþi consilieri locali în situaþii de incompatibilitate, sã se aplice legea. Noi vom comunica aceste date“, a conchis primarul ªtefan.
FOTO: În plin scandal al incompatibilitãþilor, primarul ªtefan declarã:

Articol afisat de 1614 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective