Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Meci politic între prefect ºi deputatul Bivolaru, pe terenul ARR

• deputatul PSD Ioan Bivolaru a afirmat cã prefectul ºi-ar fi pus semnãtura, alãturi de liderii unor partide aflate la putere, pe un document ce îl viza pe ºeful ARR • „nu am semnat ºi nici nu mã intereseazã protocoalele politice“, a replicat sec Toader Mocanu •

Deputatul PSD de Neamþ Ioan Bivolaru a afirmat, nici mai mult, nici mai puþin, cã prefectul Toader Mocanu, care, potrivit noilor prevederi legale, a ales sã devinã înalt funcþionar public, a renunþat la politicã doar de formã. Parlamentarul susþine cã reprezentantul Guvernului în teritoriu ºi-ar fi pus semnãtura, alãturi de liderii unora dintre partidele aflate la Putere, pe un document care îl viza pe ºeful Agenþiei Neamþ a Autoritãþii Rutiere Române, Lucian Popescu. „Sã-l ajutãm pe prefect sã treacã strada: îi cerem sã îºi respecte statutul de înalt funcþionar public neimplicat politic. Apar recomandãri de la nivelul ministerelor, de schimbare a unor persoane de la unele servicii deconcentrate din teritoriu, semnate, bineînþeles, de domnul prefect, pentru cã altfel nu se poate, dar cu avizul unor lideri politici din actuala coaliþie. Dacã domnul prefect vrea sã îºi respecte statutul sau sã devinã ºi credibil, fie sã renunþe la aceastã manierã de lucru, fie - ºi mi se pare mult mai echilibrat - sã renunþe la aceastã selectivitate. Sã solicite avizul tuturor formaþiunilor politice din teritoriu, în momentul în care doreºte, spre binele comunitãþii judeþene, sã instaleze pe o anumitã funcþie interesantã ºi de impact o persoanã care sã aibã girul tuturor formaþiunilor, nu doar a celor din coaliþia de la Putere. Un caz concret: la Ministerul Transporturilor a ajuns o recomandare de înlocuire a ºefului ARR, Lucian Popescu, semnatã de prefect ºi avizatã de liderii PD ºi PC. Trebuia sã fie ºi avizul PNL-ului, însã domnul prefect a avut acoperire printr-o astfel de semnãturã dublã. Credibilitatea sa este într-o mare suferinþã, ceea ce aruncã ºi un semn de întrebare în legãturã cu demisia sa din PNL care, acum, este clar formalã“, a subliniat deputatul Bivolaru. ÃŽntrebat dacã deþine dovezi concrete ale acestei afirmaþii, mai exact sã arate documentul cu pricina, el a subliniat cã este vorba despre o informaþie care i-a venit din douã surse.
De cealaltã parte a baricadei, prefectul Mocanu a negat aceste afirmaþii: „Nu este adevãrat. Nu am semnat ºi nici nu mã intereseazã protocoalele politice ºi la fel am procedat ºi în perioada în care am fost membru PNL. Pe de altã parte, nu am semnat nici un ordin prin care sã solicit luarea de mãsuri coercitive împotriva lui Lucian Popescu. Este adevãrat cã am purtat de trei ori discuþii cu directorul ARR de la nivel central, pentru cã nu mi s-a pãrut normal sã nu îmi fie comunicate rezultatele controalelor fãcute la Agenþia Neamþ. Trebuie sã fiu pus în temã cu ceea ce se întîmplã, pentru a fi pregãtit. Oricum, ºeful ARR nu poate fi schimbat de prefect, ci de cãtre ministrul transporturilor“. Reprezentantul Guvernului în teritoriu ne-a mai spus cã ar exista un document prin care a fost retras sprijinul politic pentru ºeful ARR Neamþ, dar în care nu a avut nici o implicare.
Contactat, Lucian Popescu, ºeful ARR Neamþ, ne-a declarat cã el încã se ºtie în fruntea acestei instituþii ºi cã nu ºtie cã poziþia sa este ameninþatã.

Articol afisat de 1491 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective