Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Atentat mafiot în centrul oraºului

Atentat mafiot în centrul oraºului

• Dumitru Mironescu a fost împuºcat în faþa blocului în care locuieºte • arma cu care s-a produs agresiunea este un pistol de 9 mm • starea victimei este stabilã, dar este internatã la Iaºi • autorul nu a fost încã identificat • se lucreazã la portretul robot • ipotezele emise trimit cãtre o reglare de conturi în stil mafiot •

Un pietrean în vîrstã de 32 de ani a fost împuºcat cu o armã de foc, vineri noaptea, în faþa blocului în care locuieºte, într-un atentat desprins parcã din filmele cu mafioþi. Conform anchetatorilor, atacul s-a petrecut în jurul orei 2, în faþa unui bloc de pe bulevardul Traian. Ioan Dumitru Mironescu, zis „Puiu“, în vîrstã de 32 de ani, din municipiu, se întorcea acasã însoþit de prietena sa Nicoleta, în vîrstã de 24 de ani. Chiar cînd sã intre în scara blocului, bãrbatul a fost acostat de un necunoscut, care, fãrã sã stea prea mult pe gînduri, a scos un pistol ºi a tras cel puþin 5 gloanþe. Unul dintre acestea l-a lovit pe Mironescu în craniu, iar altul în picior. Victima, încercînd sã scape de agresor, a luat-o la fugã pe bulevard ºi a ajuns dupã cîþiva zeci de metri lîngã o maºinã în care se afla o tînãrã de 20 de ani cãreia i-a cerut ajutorul. Aceasta a sunat imediat la poliþie pe numãrul de urgenþã 112 ºi în mai puþin de zece minute în zonã au ajuns importante forþe de ordine, precum ºi un echipaj de la Ambulanþã. Mironescu a fost internat în spital, iar medicii au constatat cã a avut mult noroc deoarece glonþul care l-a lovit în tîmplã a deviat ºi i-a ajuns în mandibulã, oprindu-se în dreptul unui canin. Celãlalt glonþ l-a lovit în picior. Pietreanul a fost dus la Spitalul de Urgenþã din Iaºi pentru a fi supus unei intervenþii chirurgicale care sã-i extragã glonþul din mandibulã. Imediat dupã comiterea tentativei de asasinat, poliþiºtii au încercat sã stea de vorbã cu victima, dar, conform anchetatorilor, aceasta a refuzat sã facã orice declaraþii, invocînd starea sa de sãnãtate. Zona a fost împînzitã de importante efective de poliþiºti, care, sub conducerea unui procuror criminalist, au demarat ancheta. Din declaraþia unor martori a reieºit cã agresorul era o persoanã tînãrã, de constituþie robustã ºi cu un aspect neîngrijit. Avînd aceste prime semnalmente, poliþiºtii au dispus imediat organizarea de filtre la ieºirea din oraº, dar ºi pe ºoselele din judeþ ºi au fost avertizaþi ºi poliþiºtii de frontierã. ÃŽn lipsa unui nume ºi a unui portret robot este greu de crezut cã agresorul putea fi împiedicat sã iasã din þarã. De menþionat cã Mironescu, în timp ce era transportat de cadrele medicale, a declarat reporterilor aflaþi la faþa locului cã „a început rãzboiul“, acesta putînd fi un prim indiciu cã în cauzã ar fi vorba despre o reglare de conturi în stil mafiot.

Ipoteze contradictorii
Cazul, fãrã precedent pentru pietreni, a fost catalogat de oamenii legii drept o tentativã de asasinat la comandã, comisã în stil mafiot. Avînd în vederea gravitatea ºi amploarea incidentului, în Neamþ s-a deplasat un ofiþer de la IGPR, care urmeazã sã coordoneze ancheta. Comisarul Cristea Cojocaru, directorul adjunct al Direcþiei de Investigaþii Criminale de la Bucureºti, va lucra împreunã cu colegii nemþeni pentru prinderea autorului. A fost organizatã duminicã dimineaþã ºi o conferinþã de presã în cadrul cãreia s-au luat în discuþie mai multe ipoteze, dar care nu au fost confirmate de oamenii legii. Una dintre acestea a fost dacã între tentativa de asasinat asupra lui Mironescu ºi incendierea, în ultimele luni, a mai multor maºini de lux ar exista o legãturã. O altã variantã presupusã era aceea a unei legãturi existente între acest caz ºi un cetãþean moldovean condamnat la Iaºi pentru tentative de asasinat similare. ÃŽn plus, reprezentanþii mai multor televiziuni locale au susþinut cã l-au filmat la scurt timp dupã producerea incidentului pe Mironescu care ar fi declarat în faþa camerelor „A început rãzboiul“. Referitor la toate aceste speculaþii, poliþiºtii au evitat sã facã orice comentarii, abþinîndu-se de la aprecieri pro sau contra. „ÃŽn acest moment avem în lucru mai multe ipoteze ºi avem mai mulþi suspecþi. Verificãm toate indiciile care ne-ar putea conduce la depistarea autorului ºi de aceea vom cerceta ºi cazurile incendierilor maºinilor de lux ce au avut loc în ultimul timp pentru a vedea dacã între incidente existã vreo legãturã, deºi deocamdatã nu am descoperit nici o legãturã. De asemenea, se lucreazã la întocmirea unui portret robot al agresorului, care, atunci cînd va fi gata, va fi imediat dat publicitãþii, pentru cã ne bazãm pe sprijinul populaþiei. Victima se aflã în acest moment la Iaºi, în spital ºi este protejatã de poliþiºtii ieºeni. Facem multiple acþiuni printre care filtre pe ºosele, audieri, anunþarea vameºilor ºi poliþiºtilor de frontierã ºi sperãm ca toate acestea sã aibã un final fericit. Cît priveºte aºa-zisa ameninþare cu debutul unui rãzboi cu bombe vom lua mãsuri de prevenire pentru a nu se întîmpla nici un incident sîngeros“, a declarat comisarul Cristea Cojocaru de la IGPR. Pînã la descoperirea autorului ºi procurorul care instrumenteazã cauza este destul de rezervat în declaraþii. „Victima a fost împuºcatã în picior ºi în cap, iar în acest moment este internatã la Iaºi. ÃŽn cauzã existã un cerc de suspecþi, dar deocamdatã autorul nu a fost descoperit, iar cauza este înregistratã cu autor necunoscut. O parte din aspecte vor fi lãmurite dupã ce victima va fi operatã ºi va fi audiatã“, a declarat procurorul criminalist Dorin Cautiº.
Tentativa de asasinat vine dupã o sãptãmînã în care douã maºini de lux au fost incendiate. Una dintre ele este un Porsche Cayenne, ce aparþine lui Vasile Puchineanu, bunicul lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, iar alta un autoturism Audi A6 ce era preluat de Emil Junghiu, patronul firmei Prodprosper Piatra Neamþ, de la firma Porsche Leasing. În noiembrie anul trecut, autoturismul Audi A8, aparþinînd lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, a fost incendiat intenþionat chiar în faþa blocului în care locuieºte proprietarul. Pe parcursul anului trecut au fost incendiate 5 maºini de lux ºi pînã acum poliþiºtii nu au reuºit sã identifice vreun vinovat.
FOTO: Locul în care s-a produs tentativa de asasinat

Articol afisat de 4479 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.V., G.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 13.02.2006 03:54
Sa se linisteasca dreaq !
A pus barbatu' la vre-o una sa-l omoare.
Sa mai stea acasa ca e batrin dreaq ! Si sa lase prietena lui de 20 ani noua !;-)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective