Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viceprimarul Ouatu, naº pentru a 26-a oarã

Viceprimarul Ouatu, naº pentru a 26-a oarã

• Vasile Ouatu a botezat sîmbãtã primul copil nãscut în 2006 la Maternitatea Spitalului Judeþean • acesta se numeºte Vasile Alexandru ºi este primul copil al unei tinere familii din Piatra Neamþ • micuþul este cel de-al 26-lea fin al viceprimarului Ouatu •


Viceprimarul Vasile Ouatu ºi soþia sa Elena au fost, sîmbãtã dupã-amiazã, pentru a 26-a oarã, în postura de naºi. Aceºtia l-au botezat pe Vasile Alexandru Acostãchioaiei, primul copil nãscut în 2006 la Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ. Ceremonia religioasã de creºtinare a micuþului a avut loc la biserica nouã din Dãrmãneºti, cu hramul Cuvioasa Parascheva, în prezenþa tatãlui ºi bunicilor copilului, precum ºi a cîtorva rude foarte apropiate.
Conform înþelegerii avute cu Alina, mama micuþului, în ziua cînd a vizitat-o la maternitate pentru a o cunoaºte ºi a o felicita, Vasile ºi Elena Ouatu nu sînt singurii naºi ai bãieþelului. Copilul a mai fost botezat de un unchi al mamei sale, care ºi-a exprimat aceastã dorinþã chiar din prima zi cînd a aflat de existenþa lui. Vãdit emoþionat de semnificaþia momentului ºi totodatã mîndru de finuþul sãu, dupã ce bãieþelul a fost împãrtãºit, închinat în faþa tuturor icoanelor ºi în altar, viceprimarul Vasile Ouatu a ciocnit un pahar de ºampanie cu toþi cei prezenþi.
„Sînt bucuros cã, aºa cum mi-am propus ºi cum am stabilit cu pãrinþii copilaºului, am ajuns sãnãtoºi cu toþii ziua de astãzi, cînd Vasile Alexandru a intrat în rîndul creºtinilor ortodocºi. Odatã cu botezul, am devenit nu numai naºul ci ºi pãrintele lui spiritual. Sînt unul dintre oamenii care þin foarte mult la anumite tradiþii ºi cutume ale noastre, ale românilor. De la pãrinþii mei am învãþat cã, dacã faci acest gest creºtinesc, îþi iei o mare responsabilitate în faþa lui Dumnezeu, dar îþi sînt iertate din pãcate ºi îþi merge bine.
Tocmai de aceea mi-am propus de o vreme încoace sã botez primul nãscut din an, indiferent dacã e fatã sau bãiat, indiferent cine îi sînt pãrinþii ºi ce fac ei. Pentru mine important este gestul ca atare, bucuria ºi emoþia de a ºti cã în faþa lui Dumnezeu ai mai creºtinat un suflet. Sînt bucuros cã am un finuþ frumos ºi sãnãtos ºi cã îi merge bine. De la bisericã vom merge acasã la pãrinþii lui, care acum ne-au devenit cumãtri ºi vom sãrbãtori momentul într-un cadru restrîns, iar mîine, aºa cum este tradiþia, vom merge sã scoatem copilul din mir ºi sã îl îmbãiem“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.

O tradiþie începutã din 2000

Micuþul Vasile Alexandru a venit pe lume în noaptea dintre 2005 ºi 2006, la 2.15 ºi este primul copil al soþilor Alina ºi Ovidiu Acostãchioaiei. Cei doi, în vîrstã de 20, respectiv 22 de ani, ºi-au întemeiat familia în luna mai a anului 2005. Alina este angajatã pe post de confecþioner la SC Petroflax Piatra Neamþ, iar Ovidiu de puþin timp s-a angajat ca ºofer pe TIR. Tinerii pãrinþi locuiesc împreunã cu bunicii Alinei, în casa acestora.
Începînd din anul 2000, soþii Vasile ºi Elena Adriana Ouatu ºi-au propus sã boteze cel dintîi nãscut al noului an. Primul fin al anului 2000 a fost Mihaela Paula Spatariu, nãscutã la doar 5 minute dupã intrarea în noul an. Primul fin al mileniului III a fost Vasile Ciprian Munteanu. În anul 2004, familia Ouatu a avut parte de o surprizã: primii nãscuþi ai anului (la orele 4.00, respectiv 4.20) au fost gemenii Ioana Aghilina ºi Dragoº Vasile, ai familiei Iuliana ºi Neculai Savina din satul Ocea - comuna Grumãzeºti. Soþii Ouatu au mai avut o experienþã de acest gen în anul 1999, cînd au botezat tripleþii unei familii din Ghindãoani - Viorica, Alexandra ºi Elena.
„Sînt foarte mîndru de toþi copilaºii aceºtia ºi îmi creºte inima atunci cînd cei mai mãriºori mã sunã ºi vor sã îmi vorbeascã, fie cã e ziua mea sau vreo sãrbãtoare importantã precum Crãciunul, Anul Nou sau Paºtele. Tripletele din Ghindãoani vor merge în toamna asta la ºcoalã ºi vreau sã fiu alãturi de ele în acel moment unic din viaþa oricãrui om“, a adãugat managerul Vasile Ouatu.

Articol afisat de 1925 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective