Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zece cursuri de calificare pentru ºomeri

Agenþia Judeþeanã pentru Ocuparea Forþei de Muncã Neamþ preconizeazã deschiderea pe parcursul acestei luni a zece cursuri de calificare pentru ºomeri. Mai puþin de jumãtate din acestea vor avea loc în municipiul reºedinþã de judeþ, 5 se vor desfãºura la Roman, iar la Tîrgu Neamþ se va organiza un singur stagiu de pregãtire, în meseria chelner sau vînzãtor în unitãþi de alimentaþie. La Piatra Neamþ ºomerii se pot pregãti pentru meseriile de contabil, instalator, zidari ºi barmani, iar la Roman nemþenii se pot ºcoli pentru a deveni zidar, barman, bucãtar, patiser sau operator calculatoare. Deja se fac înscrieri pentru completarea locurilor disponibile, moment în care va începe ºi pregãtirea. Pînã la sfîrºitul lunii se vor încheia alte trei cursuri de pregãtire, la care participã 67 de persoane, toþi fiind luaþi în evidenþe ca fiind ºomeri. În afarã de cele care se vor încheia mai sînt în derulare alte cinci cursuri de calificare în meserii cum ar fi ospãtar, secretarã-dactilografã, dulgher, confecþioner sau operator calculator. Durata medie de ºcolarizare este de trei pînã la cinci luni, adicã 432 de ore sau 720 de ore. Solicitanþii trebuie sã depunã un dosar care sã cuprindã urmãtoarele acte: o recomandare de la Centrul de consiliere în carierã de la AJOFM, precum ºi copie dupã cartea sau buletinul de identitate, copie dupã cartea de muncã, copie dupã certificatul de cãsãtorie (numai în cazul femeilor). Mai este necesarã o copie dupã diploma de studii (solicitantul trebuie sã aibã cel puþin opt clase), copie dupã carnetul de ºomer ºi o adeverinþã de la medicul de familie care sã ateste cã solicitantul este clinic sãnãtos. Pot urma astfel de cursuri toþi ºomerii, indiferent dacã sînt indemnizaþi sau nu. Calitatea de ºomer le asigurã cursanþilor pregãtirea gratuitã, de aceastã facilitate beneficiind absolvenþii angajaþi prin subvenþionarea locurilor de muncã, persoanele care au terminat stagiul militar ºi revin la locul de muncã, persoanele care revin la serviciu dupã concediul de creºtere a copilului, precum ºi cei care au ieºit recent din penitenciar. În cazul în care ºomerii cursanþi nu sînt din localitatea unde are loc stagiul de pregãtire, vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru transport.

Articol afisat de 1591 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 13.02.2006 03:58
Sa mai puna ceva la dosar !
Sa fie un dosar cu sina si sa aiba si o adeverinta ca a predat cartile la biblioteca municipala si una cu restante de la asociatia de locatari ;-)
Ad�ugat de traktorist la data 13.02.2006 03:58
Sa mai puna ceva la dosar !
Sa fie un dosar cu sina si sa aiba si o adeverinta ca a predat cartile la biblioteca municipala si una cu restante de la asociatia de locatari ;-)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective