Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gãleþile gratuite întîrzie sã ajungã la proprietarii de apartamente

Campania de distribuire gratuitã a gãleþilor cãtre proprietarii de apartamente se desfãºoarã cu mare dificultate. Principala cauzã a impedimentelor apãrute este, se pare, lipsa unei baze de date complete care sã includã adresele tuturor asociaþiilor de proprietari. „ÃŽn prima fazã, avem de distribuit o tranºã de 18.000 de gãleþi ºi, pînã acum, au ajuns la asociaþii numai 4.500. Multe dintre asociaþii ºi-au modificat structura ºi, implicit, adresele. Nu ºtim cum sã îi contactãm pe reprezentanþii acestora. Am luat legãtura cu Compartimentul pentru Relaþia cu Asociaþiile de Proprietari, datele oferite de cãtre reprezentanþii acestuia fiind, de asemenea, incomplete. Vom face un anunþ public care se va adresa asociaþiilor pe care nu le vom identifica“, a declarat Lucica Popîrda, ºeful Unitãþii de Implementare a Proiectelor din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Reamintim cã, prin proiectul privind Managementul Deºeurilor, vor fi distribuite, gratuit, 90.000 de gãleþi, fiecãruia din cele 36.000 de apartamente din municipiu revenindu-i cîte douã - una pentru deºeurile menajere, iar cealaltã - pentru nemenajere.
De asemenea, pînã acum, 21 din cele 23 de autocompactoare pentru deºeurile menajere ºi nemenajere au sosit la Piatra Neamþ. Maºinile, marca Iveco, au fost aduse din Italia. ÃŽmpãrþirea lor - în funcþie de tipurile de deºeuri selectate - urmeazã sã fie fãcutã de cãtre noul operator de salubrizare. Noile utilaje au fost „parcate“ la Depozitul Ecologic.
În altã ordine de idei, caietul de sarcini, care va fi pus la dispoziþia participanþilor la licitaþia internaþionalã pentru selectarea noului operator de salubrizare, se aflã în verificãri. Noul operator, cãruia îi va fi concesionat Serviciul Public de Salubrizare, îºi va intra în atribuþii, cel mai probabil, în luna aprilie.
De supervizarea ºi realizarea lucrãrilor din cadrul proiectului privind Managementul Deºeurilor se ocupã Consorþiile Hill International - Mott MacDonald ºi Dig/ Heilit/ Diecat. În valoare totalã de 17,3 milioane de euro, acesta beneficiazã de sprijin nerambursabil atît din partea Uniunii Europene - de 10,4 milioane de euro (reprezentînd 60%), cît ºi de fonduri nereturnabile oferite de Guvernul Danemarcei - de 2,21 milioane de euro. Contribuþia autoritãþilor locale este de 2,3 milioane de euro, la care se va adãuga suportul financiar - de 2,4 milioane de euro - oferit din bani guvernamentali. Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat final crearea unui sistem de colectare a deºeurilor asemãnãtor cu cele din þãrile Europei de Vest, între care Franþa ºi Germania, însã unic în România. Acesta va conferi municipiului Piatra Neamþ statutul de localitate ecologicã.

Articol afisat de 1667 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective