Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ambulanþã prãdatã în timp ce era în misiune

Ambulanþã prãdatã în timp ce era în misiune

• o autosanitarã SMURD a fost lãsatã fãrã staþie, în timp ce cadrele îngrijeau un bolnav • infractorii au spart geamul, au pus mîna pe pradã ºi au dispãrut •

O autosanitarã a Staþiei de Ambulanþã Roman a fost jefuitã, luni seara, 13 februarie, în zona centralã a municipiului, în timp ce cadrele medicale ºi conducãtorul auto se aflau în locuinþa unui pacient, care solicitase îngrijiri de urgenþã. Persoane încã necunoscute au „operat“ dupã o metodã binecunoscutã, respectiv spargerea geamului lateral, probabil cu o bujie sau piatrã, smulgerea staþiei de emisie-recepþie ºi dispariþia imediatã în noapte. Cazul a fost semnalat la Poliþie în jurul orei 20.30, de cãtre Sebastian S., ambulanþier de serviciu. Acesta a declarat oamenilor legii cã autosanitara marca Iveco, înmatriculatã NT 35 SAR, parcatã pe strada Doctor Felix, are un geam spart, lipsind echipamentul de comunicaþie cu dispeceratul. „Dupã lãsarea întunericului, am fost solicitaþi pe strada Doctor Felix, pentru a acorda primul ajutor unui pacient. Am urcat în apartamentul respectivului, împreunã cu asistenta de serviciu, ºi nu am stat mai mult de 20 de minute. ÃŽnainte de a pãrãsi autosanitara, am încuiat uºile. Cînd am revenit, am constatat cã geamul portierei de pe partea dreaptã fusese spart, iar staþia nu se mai gãsea. Hoþii au smuls staþia cu totul, dar, ce mi se pare curios, nu au lãsat nici o urmã. Am semnalat situaþia Poliþiei, dupã care a fost examinatã maºina, fãrã a se gãsi, se pare, prea multe probe. Este pentru prima datã cînd pãþesc aºa ceva. Am mai fost victima unei tentative de furt, în curtea Spitalului Nou, dar am revenit mai repede la maºinã, gãsind-o descuiatã. ÃŽn unitatea noastrã, acesta a fost al ºaselea caz de furt al staþiei“, a declarat Sebastian S., care a precizat cã un asemenea dispozitiv de emisie-recepþie ajunge sã coste pînã la 20 milioane de lei. ÃŽn acest caz, poliþiºtii au întocmit dosar penal, sub aspectul sãvîrºirii infracþiunii de furt calificat.
De menþionat cã autospecialele Ambulanþei, precum ºi taximetrele, sînt þinte predilecte ale spãrgãtorilor de maºini, staþiile de emisie-recepþie fiind bunuri vandabile uºor, la preþuri bune, pe piaþa neagrã. Ultimul furt dintr-o Salvare s-a petrecut în urmã cu circa trei sãptãmîni, în faþa Cofetãriei „Tosca“, în plinã zi. Un tînãr neidentificat a deschis uºa maºinii, tot de tip SMURD, a înºfãcat staþia ºi a fugit în dreptul Casei de Culturã, chiar în momentul în care ºoferul pãgubit încerca sã-l imobilizeze. Nimeni dintre cei de faþã nu a intervenit ºi nu a dat, apoi, declaraþii la Poliþie.
Avînd în vedere fenomenul, poliþiºtii ºi ambulanþierii au pus la punct o acþiune de pîndã, în urmã cu cîteva zile, lãsînd o Salvare descuiatã, „momealã“, în zona Bulevardului Republicii. Dupã cîteva ore, au ºi apãrut hoþii, doi minori, care au fost prinºi în flagrant. Reamintim cã fenomenul furturilor din auto are o amploare însemnatã în Roman, oamenii legii soluþionînd, anul trecut, doar 57% din cazurile semnalate.
FOTO: Autosanitara Iveco, a Salvãrii Roman, a fost jefuitã

Articol afisat de 1794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. IUªTIUC.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective