Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sãrbãtoarea americãneascã „Valentine’s Day“, cam ºifonatã în 2006

Sãrbãtoarea americãneascã „Valentine’s Day“, cam ºifonatã în 2006

• prin magazine a bãtut vînt a pustiu de cumpãrãtori • ceva mai cãutate faþã de alte zile au fost bijuteriile din argint, esenþele parfumate, micile atenþii sub formã de inimioarã, cutiuþe pentru bijuterii etc. • ºi florarii au cam ºomat • tinerii liberali au „cãsãtorit“ cîteva cupluri gãsite în Parcul Tineretului din Piatra Neamþ •


Sfîntul Valentin, considerat, în America, „patronul îndrãgostiþilor“, a fost prezent, ieri, în inimile multor pietreni. „Valentine’s Day“ este o zi mai specialã, cînd mai ales tinerele viseazã cadouri scumpe sau mãcar simpatice. Cum sãrãcia pune stãpînire pe România, mulþi au rãmas doar cu visele. Ieri, la orã de vîrf, cîteva magazine din Piatra Neamþ „arãtau“ ca într-o zi obiºnuitã, adicã era destul de pustiu. Prezenþã anemicã la standurile cu îmbrãcãminte, în ciuda reducerilor de 50% pînã la 80%. La încãlþãminte - tot aºa. Doar parfumurile ºi bijuteriile au atras, ieri, ceva mai multã lume ca de obicei. „Astãzi am avut vînzãri mai mari la bijuterii, iar clienþii, persoane de toate vîrstele, au preferat în special argintul“, a spus o vînzãtoare.
„Vînzãrile au mers un pic mai bine - dacã nu merg nici astãzi, cînd sã mai meargã?!! Sperãm ca, pînã la închidere, sã avem vînzãri mãcar de douã ori mai mari ca în zilele obiºnuite. Se cautã bijuteriile, esenþele parfumate - cel puþin acesta este specificul magazinului - ºi în special lucruºoarele mai micuþe, micile atenþii sub formã de inimioarã. Cã doar atenþia conteazã într-o zi ca asta“, a precizat Claudia Pop Szilaghi, managerul firmei Kamoris Orient.
Micile atenþii s-au vîndut, într-adevãr, cel mai bine. La ultimul etaj de la magazinul Petrodava, un singur stand mai aglomerat. Avea de vînzare inimioare pentru toþi, cu preþuri mergînd de la 10.000 lei pînã la 300.000 lei. „Cel mai bine se vînd cãniþele în formã de inimioarã, pernuþele în formã de inimioarã ºi în special cele de culoare roºie. Se mai cautã foarte mult lumînãrile în formã de inimioarã, suporturile pentru lumînãri, iar pentru doamnele mai serioase cutiuþele pentru bijuterii, din mãtase naturalã. Se cautã, practic, tot ce reprezintã «Valentine’s Day», adicã tot ce e roºu, cu inimi ºi aratã simpatic“, a spus Alina Temniceru, vînzãtoare la SC Art Top Rustic SRL.
ÃŽn schimb, florile n-au prea avut cãutare de „Valentine’s Day“. „Am vîndut mai mult garoafe, cã sînt ieftine - 15.000 de lei/firul. Nu s-au cumpãrat crinii - 200.000 lei/firul, nici trandafirii - 70.000 lei/firul, cã sînt scumpi. Nu prea am avut vînzare anul acesta. Acum un an am vîndut flori de 15-20 de milioane de lei de «Valentine’s Day». Anul acesta abia am vîndut de un milion de lei“, a spus, supãrat, Cãlin Florin, vînzãtor de flori în faþa magazinului „Winmarkt Petrodava“.
Dar, totuºi, cine e Valentin, a cãrui zi a fost sãrbãtoritã ieri? Se spune cã, în Roma anticã, împãratul Claudius al II-lea nu reuºea sã-ºi adune oastea pentru cã bãrbaþii refuzau sã se înroleze. Credea cã motivul era acela cã bãrbaþii romani nu voiau sã îºi pãrãseascã soþiile. Din cauza acestui fapt, împãratul a interzis logodnele ºi nunþile în Roma. Atunci, un preot creºtin, pe nume Valentin, a intuit imediat cã tinerii au primit o ispitã greu de purtat ºi, neputînd rãbda pierderea sufleteascã a acestora, a cununat în secret perechile ce au apelat la el. Cînd împãratul Claudius a aflat cã preotul Valentin a nesocotit hotãrîrea sa, l-a întemniþat pe pãrinte, care a murit ca martir în închisoare în anul 270 d.Hr., la data de 14 februarie. Aceasta este povestea Sfîntului Valentin. La noi s-a transformat într-un eveniment de marketing. Doar cã, anul acesta, din confruntarea cu bugetele locale, americãnescul „Valentine’s Day“ a ieºit cam ºifonat.

Cupluri „cãsãtorite“ de tinerii liberali

Zina îndrãgostiþilor a fost marcatã ºi de o iniþiativã a tinerilor liberali din licee. Ei s-au gîndit cã meritã organizatã o manifestare ºi în acest sens au organizat un concurs de declaraþii de dragoste. Tinerii liberali din Neamþ au „cãsãtorit“ cîteva cupluri de îndrãgostiþi. Perechile care se aflau, ieri în Parcul Tineretului din Piatra Neamþ au avut ocazia sã spunã „DA“, pentru o zi partenerului sau partenerei alãturi de care au fost descoperiþi de liberali. Primii care au „picat în plasa“ oficianþilor improvizaþi au fost Iulian Alecsandruþ ºi Irina Rotariu care au primit un certificat de cãsãtorie pentru o zi ºi care ºi-au spus cã se cãsãtoresc în faþa celor care îi priveau. Ei s-au sãrutat ºi probabil cã vor fi fericiþi, cel puþin pînã mîine, cînd va expira cãsãtoria lor de numai 24 de ore. Printre cei care s-au mai cãsãtorit ieri, au fost ºi doi tineri liberali, Georghe Cristian Sãndescu ºi Bianca Aluculesei. Surpriza a fost destul de mare atunci cînd Bianca a aflat de la George ca el ar vrea mai mult decît relaþia de amiciþie pe care o au în prezent. Politicos ea i-a spus cã se poate, „dar nu acum“. Ca ºi cei de care am amintit, au mai fost alþi 16 tineri, care, chiar dacã erau sau nu împreunã, s-au cãsãtorit de marþi pînã miercuri februarie 2006.
O altã manifestare organizatã de tinerii liberali din Neamþ este una de strîngere de declaraþii de dragoste pe cîteva panouri sub formã de inimã, amplasate în locuri publice ale municipiului Piatra Neamþ. „Aceasta se numeºte «E liber la iubire» ºi ne dorim sã ne adresãm tuturor cetãþenilor din municipiu, indiferent de vîrstã. ÃŽn acelaºi timp vrem sã lansãm noul slogan al tineretului liberal «Nãscut Liber». Noi vom selecta cele mai frumoase declaraþii de dragoste ºi le vom premia. Premiul întîi constã într-o excursie pentru douã persoane la munte, cel de al doilea o cinã romanticã la hotelul Central, iar locul trei, un DVD cu un film de dragoste, locul patru, un tort ºi locul cinci o ºampanie personalizatã“, a declarat Alexandru Stoleru, preºedintele Grupãrii Colegiale Liberale din Neamþ.

Spectacol gratuit de „Ziua ÃŽndrãgostiþilor“, la Tîrgu Neamþ

Casa Culturii din Tîrgu Neamþ a gãzduit, ieri, 14 februarie, de „Valentine's Day“, un spectacol pentru toate perechile de îndrãgostiþi, intrarea fiind liberã. Sãrbãtoarea a început cu un program de muzicã popularã oferit de Ansamblul folcloric „Ozana“ din Tîrgu Neamþ condus de Dãnicã Gîtlan. Apoi, spectatorii au putut sã asculte piese de muzicã uºoarã, interpretate de douã eleve din clasa a IV-a de la ªcoala „Vasile Conta“ di nurbea de sub Cetatea Neamþului. Trupele de dans modern, dansul de societate ºi muzica hip-hop au încîntat asistenþa. Manifestarea s-a sfîrºit în ritmurile trupei „Cool Grils“ formatã din eleve ale Liceului de Artã „Victor Brauner“ din Piatra Neamþ

Articol afisat de 2332 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. VASILIU, E. COJOCARIU, A. NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective