Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Teatrul Tineretului nu este în crizã, este într-o evoluþie fireascã“

„Teatrul Tineretului nu este în crizã, este într-o evoluþie fireascã“

• a afirmat Adrian Alui Gheorghe, ºeful Direcþiei de Culturã, referindu-se la demisia directorului Cornel Nicoarã

Situaþia generatã de demisia actorului Cornel Nicoarã din funcþia de director al Teatrului Tineretului Piatra Neamþ nu poate fi consideratã drept o crizã a instituþiei - apreciazã Adrian Alui Gheorghe, directorul Direcþiei pentru Culturã, Culte ºi Patrimoniu Cultural Neamþ. „Mi s-a cerut un punct de vedere despre ce se întîmplã la Teatrul Tineretului din Piatra Neamþ - chiar a fost avansat cuvîntul «crizã». Refuz sã cred cã este vorba de o crizã. Este o situaþie normalã, este un schimb de generaþii. ÃŽn acest moment, domnul Cornel Nicoarã s-a retras la pensie, dar el a primit ºi primeºte onorurile instituþiei ºi ale comunitãþii pe care le-a slujit atîþia ani. ÃŽn mod firesc va urma un concurs pentru postul de director. Consiliul Judeþean, forul care patroneazã în acest moment Teatrul Tineretului din Piatra Neamþ, trebuie sã trimitã solicitãri cãtre UNITER ºi cãtre Ministerul Culturii ºi Cultelor, pentru a se forma o comisie de examinare a celor care doresc sã-ºi depunã candidatura pentru postul de director al Teatrului Tineretului. Aºa cã Teatrul Tineretului nu este în crizã, este într-o evoluþie fireascã. Iar în perspectivã, Teatrul Tineretului din Piatra Neamþ, unul din reperele avangardei româneºti din anii 60-90, trebuie sã revinã de la teatrul de repertoriu la teatrul de proiect - pentru cã aºa a fost iniþial, teatru de proiect“, a afirmat Adrian Alui Gheorghe, directorul Direcþiei pentru Culturã Neamþ.
Amintim cã actorul Cornel Nicoarã ºi-a depus demisia din funcþia de director al Teatrului Tineretului pe data de 1 februarie, urmînd ca, dupã cele 30 de zile în care rãmîne la dispoziþia instituþiei, sã iasã la pensie, aºa cum a anunþat încã din vara anului trecut. Actul unilateral a fost depus ºi la ordonatorul principal de credite al Teatrului, Consiliul Judeþean. Demisia lui Cornel Nicoarã a anticipat cu circa trei luni expirarea contractului acestuia de management, care s-ar fi produs în luna mai.
Tot în aceastã lunã, la Teatrul Tineretului a avut loc concursul pentru ocuparea a douã posturi de actor. Au fost angajaþi, începînd cu data de 15 februarie, Ionuþ Cucoarã ºi Oliviu Cristian Bughiu. Primul este binecunoscut publicului pietrean de pe vremea cînd juca în „Leonce ºi Lena“, „Orfanul Zhao“ sau „Jucãria de vorbe“, iar cel de-al doilea va pãrãsi Teatrul Naþional din Timiºoara pentru a urca pe scena de la Piatra Neamþ. „Salut revenirea lui Ionuþ Cucoarã la Teatrul din Piatra Neamþ pentru cã, dupã experienþa sa în Anglia, sînt convins cã va veni cu un suflu nou, cu o experienþã nouã ºi cu idei care pot sã fie stimulative pentru Teatrul Tineretului din Piatra Neamþ“, a adãugat directorul Adrian Alui Gheorghe.

Articol afisat de 1642 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective