Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 17 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Patroni de pe Valea Muntelui, prinºi cu angajaþi fãrã forme legale

Inspectorii de muncã nemþeni au desfãºurat, în luna ianuarie, mai multe acþiuni pentru identificarea cazurilor de muncã fãrã forme legale în comunele Pipirig ºi Ceahlãu. Prima localitate vizatã a fost comuna Pipirig unde, în perioada 12 - 19 ianuarie, au fost verificaþi 25 de angajatori: 19 societãþi comerciale, 4 asociaþii familiale ºi douã persoane fizice autorizate. În timpul controalelor s-au constatat 72 de încãlcãri ale legislaþiei privind relaþiile de muncã ºi 82 de neconformitãþi în domeniul securitãþii ºi sãnãtãþii în muncã. Inspectorii de muncã au identificat, totodatã, ºi 10 persoane care desfãºurau activitate fãrã a avea întocmite contracte individuale de muncã în formã scrisã. În urma acþiunilor, 8 agenþi economici au fost sancþionaþi cu amenzi contravenþionale în valoare de 90 de milioane lei pentru încãlcãri ale legislaþiei privind securitatea ºi sãnãtatea în muncã, iar 5 angajatori la care lucrau 10 persoane fãrã forme legale au fost sancþionaþi cu amenzi contravenþionale în valoare de 150 de milioane lei.
Inspectorii de muncã au continuat campania pentru identificarea cazurilor de muncã fãrã forme legale ºi în comuna Ceahlãu, unde, în perioada 26 - 27 ianuarie, au fost verificate unitãþi avînd ca obiect principal de activitate „tãierea ºi rindeluirea lemnului; impregnarea lemnului“. La data controlului, în evidenþa Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ figurau 32 de angajatori cu acest obiect de activitate, din care au fost controlaþi 17: 16 societãþi comerciale ºi o asociaþie familialã. Inspectorii de muncã au luat 31 de declaraþii de la lucrãtorii prezenþi la punctele de lucru, depistînd 6 persoane care desfãºurau activitate fãrã a avea întocmite contracte individuale de muncã în formã scrisã. ÃŽn timpul controalelor s-au constatat 27 de încãlcãri ale legislaþiei privind relaþiile de muncã ºi 57 de neconformitãþi în domeniul securitãþii ºi sãnãtãþii în munca, fiind dispuse tot atîtea mãsuri de intrare în legalitate. Inspectorii nemþeni au sancþionat cu avertisment o unitate pentru încãlcãri ale legislaþiei în domeniul relaþiilor de muncã, iar alte 7 unitãþi au fost sancþionate cu amenzi contravenþionale în valoare de 170 milioane lei pentru încãlcãri ale legislaþiei privind securitatea ºi sãnãtatea în muncã. De asemenea, 4 angajatori la care lucrau 6 persoane fãrã forme legale au fost sancþionaþi cu amenzi contravenþionale în valoare de 95 milioane lei.

Articol afisat de 1396 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective