Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul cere ajutor

Avarierea de luna trecutã a unei conducte de la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, care a provocat pierderi a sute de metri cubi de apã ºi implicit costuri uriaºe, a pus pe gînduri conducerea unitãþii. Avînd în vedere cã respectiva þeavã este de foarte veche ºi s-a corodat pînã s-a spart, conducerea unitãþii ºi reprezentanþii Compartimentului Tehnic, gãsesc de cuviinþã cã se impune reabilitarea tuturor reþelelor de apã din curtea spitalului, indiferent cã este vorba despre reþeaua de aducþiune a apei potabile sau reþeaua de deversare a apelor uzate. Avînd în vedere cã apele uzate deversate de Spitalul Judeþean depãºesc anumite norme impuse de organismele care se ocupã de protecþia mediului, este absolut necesarã punerea în funcþiune a unei staþii de epurare performante. Pînã atunci, se va apela la o soluþie de compromis, care constã în montarea unui filtru pe instalaþia de deversare a apelor uzate, ºi îmbunãþirea capacitãþilor de lucru a staþiei de preepurare. Toate acestea presupun realizarea unor reparaþii curente ºi capitale, destul de costisitoare. O primã estimare a costurilor acestor reparaþii ºi a altor investiþii adiacente aratã cã ar fi nevoie de aproximativ 6 miliarde de lei. De aceea, conducerea Spitalului de Urgenþã intenþioneazã sã solicite sprijin financiar Consiliului Judeþean ºi Primãriei Piatra Neamþ.
„Pe lîngã multe alte reparaþii pe care le avem în plan pentru acest an, acestea reprezintã o prioritate maximã. Tocmai de aceea sîntem deciºi ca în scurt timp sã cerem ajutor financiar de la Consiliul Judeþean ºi de la Primãria Piatra Neamþ. Din cîte ºtiu eu, aceasta din urmã deþine niºte fonduri speciale pentru reabilitãri ale reþelelor de aducþiune a apei potabile, precum ºi a celeia de deversare a apelor uzate. Sperãm sã fim înþeleºi ºi sã ni se ofere sprijin neîntîrziat, pentru cã altfel riscãm sã ne trezim oricînd cu avarii ca cea din ianuarie care ne-a creat foarte multe probleme ºi ne-a costat pe mãsurã“, a declarat doctor Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Reamintim cã o avarie care a avut loc la o conductã a fãcut ca factura la apã rece pentru ianuarie 2006 sã fie de 1,172 miliarde de lei, adicã dublã faþã de lunile anterioare. Pînã la depistarea cauzei care provoca pierderi de apã, s-au consumat inutil sute de metri cubi de lichid. Remedirea avariei a durat foarte mult, avînd în vedere cã þeava cu pricina era situatã la o adîncime de doi metri sub talpa pavilionului chirurgical. Mai mult decît atît avaria a apãrut exact în perioada gerurilor cumplite din ianuarie, cînd pãmîntul era îngheþat ºi era foarte greu de sãpat.

Articol afisat de 1459 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective