Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Accesarea fondurilor europene, tema unei dezbateri de la Piatra Neamþ

• „trebuie sã fim inteligenþi ºi sã atragem cît mai mult din aceste fonduri astfel încît economia româneascã sã devinã competitivã“, a declarat secretarul de stat Eugen Þapu Nazare

Prefectura Neamþ a fost, ieri, gazda unei întruniri la care au participat reprezentanþi ai unor ministere, ai agenþilor economici, ai unitãþilor administrative ºi ai serviciilor descentralizate din judeþ. Din partea Guvernului au sosit Eugen Þapu Nazare, secretar de stat la Ministerul Economiei ºi Comerþului, cel care a fost ºi liderul delegaþiei formate din oficiali din ministerele de Finaþele, Muncii ºi Solidaritãþii Sociale, Mediului, Transporturilor ºi Turismului ºi ai Agenþiei Naþionale a Întreprinderilor Mici ºi Mijlocii ºi Cooperaþiei. În salã s-au mai aflat ºi parlamentari ai Alianþei ºi ai PSD, primari de comune, preºedintele Camerei de Comerþ ºi Industrie Neamþ, sau reprezentanþi ai patronatelor. A fost prezentatã o sintezã a Documentului de Politicã Industrialã, directivele Uniunii Europene asimilate în legislaþia româneascã pentru industria prelucrãtoare ºi programele de finanþare a agenþilor economici. Cei prezenþi au mai putut afla amãnunte despre ce ar trebui sã facã pentru a atrage cît mai mult din fondurile structurale pe care le va primi România dupã integrarea în Uniunea Europeanã.
Un alt scop al acestei întîlniri a fost stabilirea unui dialog ºi realizarea unui schimb de informaþii între reprezentanþii Guvernului ºi agenþii economici din diverse domenii de activitate din judeþul Neamþ cum ar fi pielãrie, metalurgie, chimie, construcþii de maºini, textile-confecþii, lemn, mobilã sau materiale de construcþii.
Referitor la aceastã întîlnire prefectul a menþionat cã rolul administraþiei este de a sprijini procesul investiþional prin reducerea birocraþiei ºi asigurarea unei stabilitãþi fiscale. „Prioritatea pentru anul 2006, atît pentru administraþiile publice locale cît ºi pentru agenþii economici trebuie sã fie realizarea de proiecte. Vor veni foarte mulþi bani care trebuie accesaþi. Pe lîngã fondurile structurale sau cele de coeziune care vor veni dupã ianuarie 2007 sînt ºi cele de preaderare care sînt deja în derulare. Trebuie sã fim inteligenþi ºi sã atragem cît mai mult din aceste fonduri astfel încît economia româneascã sã devinã competitivã. Astfel de fonduri sînt destinate special pentru administraþiile publice locale. Primarii trebuie sã-ºi alcãtuiascã birouri în care sã se gîndeascã proiecte pentru atragerea de fonduri care sã fie folosite pentru dezvoltatrea localitãþilor. ÃŽn Neamþ sînt deja 19 agenþi economici care au accesat programe pregãtite de noi, suma totalã fiind de peste 2 milioane de euro“, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Eugen Þapu Nazare.

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective