Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 18 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unic - Galaþi, o partidã pentru cupele europene

• meciul se va juca în sala Ceahlãul cu începere de la ora 17.30

Unic Piatra Neamþ are astãzi nevoie de o victorie clarã, 3-0, pentru a-ºi asigura locul între primele patru echipe ale campionatului ºi pentru a se califica automat în cupele europene pentru sezonul 2006-2007. Adversara este contracandidata la locul IV în clasamentul Diviziei A1, CSU Metal Galaþi, formaþie care pînã acum cîteva etape nu îºi fãcea probleme din acest punct de vedere. Dupã o serie de rezultate slabe, gãlãþencele au ajuns în situaþia de a fi eliminate din aceastã luptã. „Este un meci în care conteazã foarte mult forma de moment a echipei, inspiraþia antrenorilor, a jucãtoarelor ºi inteligenþa acestora. Este un meci în care fiecare punct conteazã ºi în care dorinþa de victorie ºi puterea de concentrare sînt cele mai importante. Am încredere cã fetele sînt concentrate la maximum pentru acest meci ºi cã vor fi foarte atente, pentru cã o calificare în cupele europene înseamnã mult pentru viitorul unora. Cele mai tinere au vãzut ce frumos este sã joace în cupele europene, ce meciuri sînt ºi ce volei se joacã afarã, aºa cã, dacã vor sã mai ajungã sã reprezinte iar România, astãzi trebuie pus mult suflet“, a declarat Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al Unicului.
Situaþia este clarã ºi în acest meci - Unic are nevoie de o victorie cu 3-0, în timp ce formaþia de la Dunãre vine în Sala Ceahlãul pentru a cîºtiga un set. ÃŽn prezent, CSU Metal Galaþi se aflã pe locul III, cu 29 de puncte ºi setaveraj 38-22, în timp ce Unicul ocupã locul V, cu 28 de puncte ºi setaveraj 39-26. O victorie a gazdelor cu 3-0 ar însemna cã Unic acumuleazã 30 de puncte ºi setaveraj 42-26, iar Galaþiul ar face tot 30 de puncte - în volei acordîndu-se 1 punct în cazul unei înfrîngeri - ºi setaveraj 38-25. Regulamentul de volei spune cã, la finalul unei competiþii, în caz de egalitate de puncte între douã echipe numãrul de seturi cîºtigate se împarte la numãrul de seturi pierdute. Unic are nevoie de victorie cu 3-0 pentru ca raportul dintre seturile cîºtigate ºi cele pierdute sã fie 1,61, în timp ce gruparea gãlãþeanã ar rãmîne la un raport egal cu 1,52. „Aceasta este problema la volei, niciodatã seturile nu se scad aºa cum se face diferenþa la handbal sau fotbal. La noi seturile se împart, iar echipa cu un raport mai mare este favorizatã. Dacã nu era acest raport atunci ne era de ajuns ºi o victorie cu 3-1“, a declarat Vasile Ouatu.
Acesta este singurul meci important al ultimei etape, a XVIII-a, din sezonul regulat al Diviziei A1, deoarece Dinamo nu poate întîmpina probleme în jocul de pe propriul teren cu Argeº Volei Piteºti. Aceasta în timp ce ªtiinþa Bacãu nu vrea sã îºi piardã invincibilitatea în sezonul regulat ºi vrea sã cîºtige la Rapid AIBO Bucureºti. Programul complet al etapei a XVIII-a a Diviziei A1 este urmãtorul: Unic Piatra Neamþ - CSU Metal Galaþi, U Jolidon Cluj Napoca - Constructorul IOR Bucureºti, Rapid AIBO Bucureºti - ªtiinþa Bacãu, Penicilina Iaºi - CSU Neumarkt Gaz Tîrgu Mureº, Dinamo Aedificia Bucureºti - Argeº Volei Piteºti.

Articol afisat de 1417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective