Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ªefii PSD anunþã demisii în bloc a primarilor ºi consilierilor

ªefii PSD anunþã demisii în bloc a primarilor ºi consilierilor

• social democraþii acuzã politica de racolare a aleºilor doar ca sã facã „planul“ la voturi • preºedinþele PSD Neamþ a susþinut cã între PD ºi PNL existã o veritabilã „întrecere socialistã“ pentru atragerea primarilor • deputatul Vasile Pruteanu apreciazã cã toate aceste afirmaþii sînt „fumigene“ prin care se încearcã acoperirea gravelor probleme din PSD Neamþ •

Conducerea PSD Roman a ameninþat cu demisiile în bloc ai aleºilor locali ai acestei formaþiuni politice, ca formã de protest, împotriva presiunilor care s-ar face de cãtre conducerea Alianþei D.A.. Ideea a fost acreditatã la conferinþa de presã de sîmbãtã, 18 februarie, prin care a fost adusã o criticã severã politicii dusã de actuala Putere, atît în plan central, cît ºi local, de racolare a parlamentarilor, primarilor ºi consilierilor PSD ori ai altor partide. Dan Constantin, preºedintele PSD Neamþ, a denunþat „întrecerea socialistã“, declanºatã între liberali ºi democraþi, în ceea ce priveºte numãrul de consilieri ºi primari „corupþi“ sã treacã la cele douã partide. „Sã vedem ce vor face cînd se vor trezi cã trebuie sã organizeze alegeri în aproximativ 50 de comune unde existã primari PSD. Dacã vor sã guverneze o sã-i lãsãm s-o facã ºi sã-ºi asume rãspunderea deplinã. Ce vor spune în faþa populaþiei, de banii pe care trebuie sã-i aloce din buget, pentru alegeri, cînd nevoile oamenilor sînt altele?“, a precizat senatorul Ioan Chelaru.
Social democraþii nemþeni au susþinut cã s-ar fi pus la punct o
„strategie“ de atragere a membrilor de partid ai PSD, mai ales a celor cu funcþii. „Prin localitãþile judeþului «bîntuie o stafie» a acestui partid, care ºi-ar fi descoperit, peste noapte, convingerile liberale. Deputatul Vasile Pruteanu este «artizan» al trecerii unor primari de la partidele fãcînd parte din defuncta Convenþie Democratã, la vremea cînd era prefect PSD, ºi acum face ceeea ce ºtie: aruncã promisiuni în dreapta ºi-n stînga, momind primari ºi consilieri ai noºtri. Numai cã a dat ºi «rateuri», acolo s-au gãsit oameni integri, ca la Bozieni ºi Icuºeºti, unde a fãcut cale-n întoarsã, «cu coada-ntre picioare». Pe de o parte, este un lucru de înþeles, cã cei «mai slabi de înger» cedeazã presiunilor la care sînt supuºi de cãtre actuala Putere. De ultimã orã sînt cele fãcute asupra primarului Romanului, Dan Ioan Cãrpuºor, cãruia tocmai i-a fost respins un proiect de la finanþare guvernamentalã. Este vorba, din cîte ºtiu eu, de o reabilitare a unor reþele stradale de aducþiune a apei. I s-a spus «verde-n faþã»: «Eºti primar PSD, nu pupi nici un credit guvernamental»“, a precizat Dan Constantin.

Isterie privind vînãtoarea de incompatibili
Acesta a spus cã ºi „isteria“ privind vînãtoarea de incompatibili din judeþ face parte din aceeaºi strategie, de distrugere a PSD ºi cã vrea sã creadã cã justiþia va fi integrã ºi va constata cã suspendarea din funcþia de preºedinte al Consiliului Judeþean printr-un ordin al prefectului este un abuz. „ÃŽntîiul reprezentant al Guvernului în teritoriu, proaspãt «atestat» pe post, care a concurat cu el însuºi la funcþia de prefect, a început vînãtoarea de incompatibili, dar nu ºi din propria-i ogradã. Mi-am rezervat dreptul de a-l acþiona în judecatã ºi a demonstra cã nu sînt în situaþie de incompatibilitate ºi mi-am depus demisia în termenul legal din funcþia de administrator al societãþilor comerciale la care sînt acþionar. Problema care se ridicã este cea legatã de faptul cã nu s-a lucrat cu aceeaºi mãsurã ºi nu s-a emis ordin de suspendare a primarului ºi viceprimarilor de Piatra Neamþ, aflaþi în aceeaºi situaþie“, a declarat Dan Constantin. Senatorul Ioan Chelaru, preºedintelel Organizaþiei PSD Roman, a vorbit despre un proiect de lege al PSD, privind stoparea migraþiei politice, la care este co-autor ºi care „zace“ în sertarele Puterii pînã se va „face planul“ la racolãri, pentru a avea suficiente voturi în toate structurile Puterii. La aceeaºi conferinþã de presã, în discuþie s-a ridicat ºi problema Statutului Parlamentarilor, senatorul susþinînd cã populaþia este dezinformatã ºi cã nu se pune problema unor pensii suplimentare, ci este vorba de o singurã pensie, parlamentarul putînd opta fie pentru cea de stat, fie pentru cea de deputat sau senator.
Deputatul liberal, Vasile Pruteanu, apreciazã cã toate aceste afirmaþii ar fi „fumigene“ ale lui Dan Constantin, care, în felul acesta, ar dori sã acopere problemele grave, pe care le are PSD Neamþ. „Primarii acestei formaþiuni politice, care, în marea lor majoritate îl acuzã pe Dan Constantin pentru degringolada în care se aflã partidul din cauza sa, sînt oameni maturi, care ºtiu ce fac ºi nu cred cã se pot juca, aºa cum vrea acesta cu demisia. O chestiune de voinþã personalã. Sã vinã sã spunã concret: primarul X a fost la ministrul Y care i-a cerut sã treacã la PNL“, a precizat deputatul Vasile Pruteanu. Acesta le-a mai transmis ºefilor social democraþi sã-ºi aminteascã de practica pe care au aplicat-o în perioada 2001-2004 de racolare a primarilor din alte partide.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective