Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Transurban ºi Troleul acuzã concurenþa neloaialã

Transurban ºi Troleul acuzã concurenþa neloaialã

• þinta reproºurilor sînt firmele care efectueazã transport de cãlãtori cu microbuze

Instituirea Regulamentului pentru transportul local de cãlãtori, pe raza municipiului Piatra Neamþ - rezultat al nenumãratelor întîlniri organizate de cãtre autoritãþi la care, alãturi de transportatori, au fost invitaþi ºi reprezentanþii instituþiilor cu rol de coordonare ºi control - este pe departe de a fi fãcut luminã în acest domeniu. Nemulþumiri continuã sã existe, cele mai dese reclamaþii venind de la exponenþii societãþilor de interes local, respectiv judeþean - Transurban ºi Troleibuzul - care presteazã asemenea activitãþi cu mijloace de mare capacitate. Aceºtia continuã sã atragã atenþia municipalitãþii pietrene asupra concurenþei neloiale practicate de cãtre operatorii de transport cu microbuzele, situaþie care ar pune în pericol existenþa celor douã societãþi. În acest context, sîmbãtã, Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ, ºi Dumitru Badea, vicepreºedinte al CJ Neamþ, s-au întîlnit cu reprezentaþii societãþii Troleibuzul, la întrunire participînd ºi specialiºtii Compartimentului Transporturi din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Între principalele probleme abordate s-au numãrat transformarea, în cursul anului trecut, a unor trasee locale în trasee judeþene - precum Piatra Neamþ-Cut, Piatra Neamþ-Bistriþa - situaþie care creeazã probleme cãlãtorilor pentru cã mijloacele de transport nu au acces în zona centralã a localitãþii. Pentru remedierea acestor disfuncþionalitãþi, se intenþioneazã revenirea la situaþia anterioarã, adicã transformarea acestora în trasee locale.
În privinþa transportului public local cu microbuzele, reprezentanþii societãþii Troleibuzul au propus scoaterea microbuzelor de pe liniile principale de transport. Rãspunsul reprezentanþilor Primãriei Piatra Neamþ a fost negativ, în contextul licitaþiilor pentru adjudecarea traseelor, organizate, anul trecut, o asemenea mãsurã este imposibil de aplicat. Singurul aspect garantat de cãtre municipalitate rãmîne impunerea unor reguli pentru asigurarea unor condiþii optime de de siguranþã ºi civilizaþie.
La finalul întîlnirii, a fost luatã decizia constituirii unei echipe mixte formate din reprezentanþi ai Primãriei Piatra Neamþ, Consiliului Judeþean, societãþilor Transurban ºi Troleibuzul care va propune mãsuri pentru restructurarea transportului public local din municipiul Piatra Neamþ, sub aspect tehnic, în vederea respectãrii programului ºi condiþiilor de transport.

Articol afisat de 1668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective