Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Accidente pe pîrtia de schi din Durãu

Accidente pe pîrtia de schi din Durãu

• în decurs de 12 ore, pe pîrtia de schi din Durãu s-au produs trei accidente

Salvamontiºtii nemþeni au avut parte de un week-end agitat, din cauza numãrului mare de turiºti care au ales sã petreacã respectivele zile în Masivul Ceahlãu, pentru a se bucura de zãpadã ºi miºcare în aer liber. De sîmbã searã pînã ieri dimineaþã, în decurs de 12 ore, aceºtia au fost solicitaþi ºi au intervenit în trei cazuri de accidentãri care au avut loc pe pîrtia din Durãu, pe fondul inconºtienþei ºi al neatenþiei victimelor. Prima interveþie a a fost înregistratã sîmbãtã searã, în jurul orei 22. În ciuda faptului cã ora era foarte înaintatã ºi pîrtia de schi din Durãu nu are instalaþie de nocturnã, Constantin I., în vîrstã de 42 de ani, din Piatra Neamþ, s-a gîndit sã profite de faptul cã nu mai era nimeni prin zonã ºi s-a dus sã schieze. Fiind începãtor ºi nereuºind sã se descurce pe întuneric, bãrbatul a cãzut. Încercînd sã atenueze cãderea, acesta a folosit mîna dreaptã. Totul s-a petrecut foarte repede, iar impactul cu solul a fost atît de dur, încît bãrbatul s-a ales cu o fractutã la braþ ºi cu o luxaþie de claviculã. A primit îngrijirile medicale necesare la Spitalul Bicaz, neavînd nevoie de internare. Ieri dimineaþã, la interval de numai zece minute, doi bãrbaþi s-au accidentat cãzînd de pe sanie. Primul dintre ei, Luca Cremoni, un cetãþean de origine italianã, în vîrstã de 41 de ani, venit din Iaºi, a suferit o entorsã la picior. Cea de a doua victimã a unui accident de sanie a fost Cãtãlin Lungu, în vîrstã de 29 de ani, din Bacãu, care nu a ºtiut cum sã evite un hop, s-a izbit cu sania de el ºi s-a rãsturnat, lovindu-se la cap. El a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, numeroase umflãturi, zgîrieturi ºi hematoame la faþã. Preþ de cîteva minute acesta ºi-a pierdut conºtienþa, revenindu-ºi în urma intervenþiei salvamontiºtilor.
Dupã ce au primit primele îngrijiri necesare de la salvatorii montani, cei doi accidentaþi au fost transportaþi la Spitalul Bicaz, cu o autosanitarã, iar de aici la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ.
„ªi acest sfîrºit de sãptãmînã a fost unul plin pentru noi, avînd în vedere mulþimea de turiºti care au venit pe Ceahlãu sau la Durãu. E adevãrat cã vremea foarte frumoasã i-a atras pe mulþi cãtre pîrtia de schi, care dupã cum am mai spus nu este amenajatã aºa cum ar trebui. Nu este suficeient de lungã, nu are balize de protecþie, nu are o instalaþie de schi foarte bine pusã la punct ºi nici instalaþie de nocturnã. Cele trei accidente petrecute pe pîrtie au fost provocate de neatenþie ºi de lipsa de experienþã. Cel puþin domnul care a vrut cu orice preþ sã schieze noaptea, a reuºit sã mã uimeascã ºi sã mã lase fãrã replicã“, a declarat Raul Papalicef, ºeful Serviciului Salvamont Neamþ.

Articol afisat de 1843 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective