Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Demiteri contestate în învãþãmînt

• demiºi fiind, foºtii directori de la „Vasile Sav“ Roman ºi Colegiul „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ contestã decizia • ei se vor adresa comisiei de disciplinã a ministerului • în caz de nereuºitã va urma sesizarea instanþei de judecatã •

Un nou episod din mult mediatizata evaluarea anualã a directorilor de ºcoli, care a stîrnit nemulþumiri dupã ce unii conducãtori de unitãþi au primit calificativul „nesatisfãcãtor“, s-a consumat zilele trecute. Profesoarele Cristina Avãdãnii ºi Adriana Drãghici sînt noile directoare ale grupurilor ºcolare „Danubiana“ ºi „Vasile Sav“ Roman în locul profesorilor Leonard Vãcaru ºi Dan Zaharia. Ultimii au fost eliberaþi din funcþii sãptãmîna trecutã prin ordinele transmise de la Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii, ca urmare a „nesatisfãcãtorului“ primit la evaluarea activitãþii. Numai cã foºtii directori intenþioneazã sã conteste deciziile de destituire, motiv pentru care se vor adresa, întîi, comisiei de disciplinã din cadrul Ministerului Educaþiei, iar, mai apoi, în caz de nereuºitã, instanþei de contencios-administrativ a Tribunalului Neamþ. „Intenþionez sã depun un memoriu la comisia de disciplinã a ministerului ºi sã contest decizia de demitere, deoarece nu se specificã decît cã se bazeazã pe calificativ. ÃŽn contestarea calificativului, am solicitat sã mi se dea explicaþii cum s-a ajuns la acest punctaj, dar nu am primit un rãspuns mulþumitor, mi-au spus doar cã s-a respectat metodologia pentru evaluare. Dacã nici comisia de disciplinã nu mã lãmureºte, atunci mã voi adresa instanþei de judecatã pentru ca sã înþeleg motivele pentru care am primit «nesatisfãcãtor»“, a declarat profesorul Dan Zaharia, fostul director al Grupului ªcolar „Vasile Sav“ Roman.
Un nou director, în persoana profesoarei Carmen Cãpitanu, are ºi Colegiul Naþional „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ, dupã ce fostul director, profesorul Dorin Moroºanu, a fost demis luna trecutã, ca urmare a unor abateri disciplinare printre care încãlcarea atribuþiilor de preºedinte al consiliului profesoral ºi al consiliului de administraþie, dar ºi nerespectarea Regulamentului de organizare ºi funcþionare a unitãþilor de învãþãmînt preuniversitar privind întocmirea, eliberarea ºi gestionarea documentelor ºcolare.
„M-am adresat deja comisiei de disciplinã a Ministerului Educaþiei, unde am contestat decizia de eliberare din funcþie ºi trebuie sã mã prezint la audieri în luna martie. Dacã nu obþin un rãspuns mulþumitor, mã voi adresa instanþei de judecatã. Aºa cum am mai menþionat, acuzaþiile la adresa mea nu sînt susþinute pentru cã eu sînt director din 2002, iar povestea pentru care am fost sancþionat s-a petrecut în 2001“, a susþinut profesorul Dorin Moroºanu, fostul director al Colegiului „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ.
De menþionat este faptul cã demiterile duc la pierderea unor drepturi, printre care gradaþiile de merit sau participarea la concursuri pentru funcþii de conducere în urmãtorii 3 ani.
Noii directori vor rãmîne în funcþii pînã la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori ºi directori adjuncþi, programate în perioada 24 martie-30 aprilie.

Articol afisat de 1853 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective