Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Am fost ºocat sã constat cã un ºef de secþie are numai îndatoriri, dar nici un drept“

„Am fost ºocat sã constat cã un ºef de secþie are numai îndatoriri, dar nici un drept“

• declaraþia aparþine doctorului Iosif Köszeghi ºi se referã la obligaþia ºefilor de secþii de a încheia contracte cu conducerea spitalului • contractul prevede obligaþia medicului ºef de a asigura îndeplinirea unor indicatori medico-financiari •

Fiecare dintre medicii ºefi de secþie din cadrul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ trebuie sã încheie cu comitetul director al instituþiei un contract de administrare. Acest document care reprezintã o derivaþie a Legii Spitalelor care va intra curînd în vigoare, prevede obligaþia medicului ºef de a administra secþia foarte bine ºi a asigura îndeplinirea unor indicatori medico-financiari. În esenþã, medicii ºefi de secþie trebuie sã chibzuiascã foarte bine fondurile care le revin ºi sã se încadreze în ele ºi cu ceea ce li se pune la dispoziþie din punct de vedere al medicaþiei, materialelor sanitare ºi dotãrii, sã rezolve cît mai multe cazuri complexe, adicã sã facã performanþã cu orice preþ.
Avînd în vedere cã acum spitalele sînt finanþate în funcþie de numãrul cazurilor rezolvate, fiecãrei secþii în parte ºi spitalului, per total, i se impune sã se încadreze în anumite limite privind costul pe pat, pe zi de spitalizare, pe caz rezolvat, înregistrînd valori comparabile cu cele de la nivel naþional.
Prima rundã de discuþii pe aceastã temã între medicii ºefi de secþie ai celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ ºi conducerea acesteia s-a consumat la sfîrºitul sãptãmînii trecute. Avînd în vedere cã, printre altele, aceste subcontracte prevãd cã medicul ºef de secþie are o sumedenie de responsabiliþi ºi la un moment dat, în funcþie de situaþie, poate rãspunde material, civil ºi penal, majoritatea acestora au privit cu mare ostilitate aceste subcontracte ºi au solicitat un timp de gîndire înainte de a le semna.
„Am auzit ºi am vãzut ce prevede acest subcontract ºi am fost ºocat sã constat cã un ºef de secþie are numai îndatoriri, dar nici un drept. Singurul nostru drept ar fi cel de a avea acces la datele statistice ale spitalului. Tocmai de aceea vreau ca înainte de a semna acest act, dacã îl voi semna, sã cer o consultaþie juridicã ºi, de asemenea, voi cere pãrerea Colegiului Medicilor. Atît timp cît baza materialã ºi dotarea spitalului permit numai anumite realizãri, atît timp cît un medic nu este stimulat în nici un fel pentru performanþele pe care le are, iar indicele de complexitate al cazurilor pe care trebuie sã le rezolvãm are valoare foarte mare, nu ºtiu cine se angajeazã la aºa ceva ºi cine este dispus sã îºi asume o asemenea responsabilitate“, a precizat doctorul Iosif Köszeghi, ºeful secþiei Chirurgie Generalã din cadrul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Aceste subcontracte vor avea valabilitate pînã la începutul lunii aprilie, cînd apare Legea Spitalelor ºi intrã în vigoare noul Contract Cadru pe 2006, moment în care se semneazã altele.
Legea Spitalelor prevede cã neîndeplinirea de cãtre un medic ºef de secþie a indicatorilor medico-financiari stabiliþi se amendeazã dupã un an ºi poate duce în final chiar la demiterea acestuia.

Articol afisat de 2033 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective