Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 22 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Termopanele ºi Internetul, reclamate la Protecþia Consumatorilor

Termopanele ºi Internetul, reclamate la Protecþia Consumatorilor

• din cele 30 de reclamaþii primite în februarie la OJPC, 21 au fost întemeiate ºi restul false

Inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor (OJPC) Neamþ au verificat, de la începutul lunii februarie pînã în prezent, 30 de reclamaþii, din care 21 s-au dovedit a fi întemeiate, iar restul false. În cazul reclamaþiilor care s-au dovedit temeinice, s-au luat mãsurile necesare în vederea despãgubirii consumatorilor care au fost prejudiciaþi de calitatea necorespunzãtoare a produselor ºi serviciilor.
Cele mai multe dintre nemulþumirile nemþenilor care s-au adresat OJPC se refereau la diverse deficienþe ale produselor nealimentare, ale unor bunuri de folosinþã îndelungatã ºi la serviciile post garanþie de proastã calitate oferite de diverºi prestatori.
Foarte mulþi dintre petiþionari s-au plîns de apariþia condensului pe ferestrele tip termopan, cauzatã adesea de calitatea elementelor de tîmplãrie, dar ºi de calitatea sticlei. Inspectorii care au dat curs acestor reclamaþii au constatat cã instalarea ferestrelor termopan cu astfel de probleme a fost fãcutã cu cîþiva ani în urmã, fãrã sã se respecte anumite condiþii de agrement tehnic, care permit un transfer de cãldurã cît mai mic ºi împiedicã intrarea aerului rece în încãpere. O altã calitate pe care trebuie sã o îndeplineascã sticla ferestrelor termopan este aceea de a asigura o izolaþie fonicã perfectã, nepermiþînd pãtrunderea zgomotului în interior. O altã categorie de reclamaþii au vizat serviciile Internet speciale de proastã calitate. Este vorba cu precãdere de servicii Internet care necesitã ºi condiþii speciale de dotare, posibil de realizat prin folosirea anumitor softuri, precum ºi printr-o exploatare specialã. Cîþiva nemþeni au fãcut plîngeri în privinþa calitãþii proaste a unor produse alimentare cum ar fi peºtele ºi carnea. Verificãrile au dovedit cã era vorba despre modificarea structurii produselor prin congelãri ºi decongelãri repetate.
Valoarea totalã a produselor înlocuite, a reparaþiilor efectuate, precum ºi cea achitatã în cazul unor produse a depãºit 20 de milioane de lei. „De la lunã la lunã se observã o înmulþire a numãrului de reclamaþii false. Acestea provin mai ales din mediul rural ºi sînt fãcute fie prin intermediul telefoanelor gratuite de tip Telverde, fie prin intermediul poºtei electronice. ÃŽn foarte multe dintre situaþii, persoanele nemulþumite se rãzbunã pe vecini sau consãteni care le fac concurenþã în anumite tipuri de activitãþi pe care le desfãºoarã, cum ar fi vînzarea de bãuturi alcoolice. Mulþi dintre nemulþumiþi îºi dau nume false ºi îi acuzã pe nedrept pe cei pe care îi reclamã, adicã reclamaþia este falsã. Mai grav este cã noi sîntem obligaþi sã dãm curs verificãrilor unor reclamaþii chiar dacã intuim cã e ceva în neregulã cu ele. Problema este cã sîntem puþini angajaþi ºi nu avem timp de pierdut, dar probabil asta este mai greu de înþeles pentru unii“, a declarat inginer Gheorghe Bud, consilier superior în cadrul OJPC Neamþ.

Articol afisat de 1868 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective