Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tensiuni între vicele Badea ºi ex-preºedintele Constantin

• Dumitru Badea, vicepreºedintele CJ, este nemulþumit de faptul cã ex-preºedintele Dan Constantin a folosit la un proces date despre starea sa de sãnãtate • „i-am spus cã nu vreau sã-mi fie afectatã imaginea“, spune vicepreºedintele • „avocatul a spus ce a vrut la proces. Eu nu am afirmat nimic“, a declarat Dan Vasile Constantin •

Vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dumitru Badea, rãmas de cîteva sãptãmîni singurul membru al executivului instituþiei, a declarat cã este foarte nemulþumit de faptul cã Dan Vasile Constantin, ex-preºedintele CJ, a folosit în procesul cu Prefectura informaþii referitoare la starea sa de sãnãtate. Dumitru Badea a susþinut cã, înainte de procesul în care colegul sãu a încercat sã obþinã anularea ordinului de suspendare din funcþie, Dan Constantin l-a întrebat dacã ar putea sã invoce în apãrare starea de sãnãtate a sa. „Am purtat o discuþie cu domnul Constantin înainte de proces ºi m-a întrebat dacã poate sã se foloseascã de aceastã situaþie, cã eu am fost bolnav. Adicã el dorea sã invoce cã eu am unele afecþiuni medicale ºi cã nu are cine conduce Consiliul Judeþean. I-am spus cã nu vreau sã-mi fie afectatã imaginea ºi l-am refuzat“, a declarat Dumitru Badea. Se pare cã cei doi nu prea s-au înþeles în aceastã privinþã deoarece la procesul care a avut loc joi, 23 februarie, avocatul care îl apãrã pe Dan Vasile Constantin a afirmat cã instituþia judeþeanã se aflã în impas, fiind condusã de un vicepreºedinte bolnav - desemnat în mod ilegal pentru cã Legea administraþiei publice nu dã soluþii în cazul demiterii preºedintelui CJ - care este supraîncãrcat de sarcini. „Chiar ne gîndeam, la un moment dat, dacã nu este cazul sã aducem un certificat medical pentru a dovedi faptul cã actuala conducere provizorie a Consiliului este într-o situaþie delicatã: acest domn vicepreºedinte, din motive obiective, nu poate sã suporte toate sarcinile care cad în menirea Consiliului Judeþean“, a declarat avocatul Alexandru Ciobanu. Dumitru Badea a mai afirmat ieri cã a avut o discuþie cu ex-preºedintele Constantin dupã proces. „A trecut pe la mine prin birou ºi l-am întrebat de ce s-a folosit de numele meu ºi mi-a rãspuns cã nu a fãcut mai nimic. Surpriza mai mare a fost cã domnul Stoica (n.r. - Valeriu Stoica, avocatul prefecturii în procesul amintit) mi-a luat apãrarea, cu toate cã, în trecut, pe cînd era ministrul justiþiei, am purtat cîteva discuþii mai aprinse cu el“, a adãugat vicele Badea.
Contactat telefonic, Dan Vasile Constantin a susþinut cã avocatul sãu a fost cel care a obþinut informaþiile referitoare la starea de sãnãtate a vicepreºedintelui Badea. „Avocatul a spus ce a vrut la proces. Eu nu am afirmat nimic. Nu a existat nici un certificat medical care sã facã referire la starea de sãnãtate a domnului Badea. Nu pot face nici o referire la discuþia pe care am purtat-o cu domnul Badea pentru este confidenþialã. Noi am discutat mai multe, dar trebuia sã rãmînã acolo ºi nu sã ajungã publice. Domnul Badea dovedeºte cã are o sãnãtate de fier ºi cã poate conduce Consiliul Judeþean Neamþ, chiar dacã la un astfel de for trebuie sã fie trei oameni“, a declarat Dan Vasile Constantin.
Reamintim cã, vineri, la Tribunalul Neamþ, cererea în care fostul preºedinte al CJ solicita suspendarea ordinului prefectului prin care a fost suspendat din funcþie a fost respinsã. Fostul lider al CJ Neamþ a ajuns în aceastã situaþie dupã ce s-a constatat cã este incompatibil cu funcþia administrativã deoarece figura ca administrator la o firmã privatã. Avînd în vedere cã ºi vicepreºedintele CJ Neamþ, Valericã Frãþilã, a fost suspendat din acelaºi motiv, cel care a preluat frîiele forului judeþean este Dumitru Badea.

Articol afisat de 1515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective