Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fuziunea PNL-PD, în ape tulburi

Fuziunea PNL-PD, în ape tulburi

• ºeful liberalilor nemþeni, Gheorghe ªtefan, stã în expectativã, cu speranþa cã momentul fuziunii nu a fost depãºit • deputatul Marius Rogin crede cã PNL va rãmîne primul partener real de conlucrare al PD •

Atît de mediatizata fuziune, care a creat, în ultima perioadã, numeroase tensiuni între liderii Partidului Naþional Liberal ºi cei ai Partidul Democrat, pare cã a ajuns într-un punct mort. Ultimele reacþii de la nivel central, demarate ºi susþinute de conducerea democraþilor, aratã cã fuziunea dintre PNL ºi PD - cele douã formaþiuni politice care sînt acum la guvernare - mai are de aºteptat. Pe scurt, mult discutata alipire a celor douã formaþiuni, care conlucreazã dinainte de alegerile locale din vara anului 2004, s-a mai amînat pînã la o datã incertã, tocmai din cauza „refuzului“ liberalilor de a „dansa“ cum ºi cît de repede vor democraþii. De menþionat este ºi faptul cã, alaltãieri, la nivel central s-a constatat cã proiectul de fuziune propus de democraþi a cam expirat, iar momentul a fost depãºit prin intervenþia unei noutãþi: Emil Boc, preºedintele democraþilor, a deschis porþile ºi cãtre alte partide care sã fie atrase de nucleul democrato-popular. Scopul declarat al democraþilor în acest demers este de a crea un pol popular de centru dreapta, realizabil ºi prin atragerea altor partide, care sã îndepãrteze, pentru o bunã bucatã de vreme sau pentru totdeauna, PSD din apropierea „scãrilor“ care duc spre guvernare. Pînã în acest moment, singurii care au achiesat la aceastã invitaþie au fost popularii þãrãniºti din PPCD (fostul PNÞCD) al cãror preºedinte, Gheorghe Ciuhandu, s-a arãtat dispus pentru discuþii. Emil Boc a mai declarat cã orice partid care doreºte sã facã parte din noul pol popular este primit la negocieri cu PD, dar, cu toate acestea, sînt ºi formaþiuni a cãror intrare este interzisã, iar lista este deschisã de PRM.
Situaþia este destul de neagrã, mai ales din cauza atacurilor reciproce pe care le-au lansat ambii lideri ai partidelor din Alianþã. Cu toate acestea, democraþii spun cã protocolul încheiat în 2004, între cele douã partide, va rãmîne valabil pînã la data stabilitã, în 2008, ºi mai mult nu se va discuta despre renegocierea acestuia.

„Fiecare partid are libertarea sã facã ce îºi doreºte“
ÃŽn judeþ, liderii partidelor care formeazã Alianþa cred, în continuare, cã fuziunea dintre Partidul Naþional Liberal ºi Partidul Democrat este realizabilã, doar cã nu chiar în acest moment. Atît Gheorghe ªtefan, liderul PNL, cît ºi Marius Rogin, preºedintele interimar al PD Neamþ, susþin cã fuziunea dintre cele douã formaþiuni, întoarsã, pînã acum, pe toate pãrþile, este încã posibilã. „Fiecare partid are libertatea sã facã ce îºi doreºte“, a afirmat Gheorghe ªtefan despre deschiderea PD pentru crearea altor legãturi cu diferite partide. „Vom vedea ce se întîmplã în continuare, dar pot spune cã momentul fuziunii nu a fost, încã, depãºit. Fuziunea se va discuta la nivel de conducere“, a completat liderul liberal de la Neamþ.
Mesajul lui Marius Rogin este foarte asemãnãtor cu cel al liderului PD de la nivel central, Emil Boc: „Eu cred cã domnul Boc, dar ºi ceilalþi membri ai PD îºi doresc, în continuare, fuziunea, pentru a crea un pol de centru-dreapta. Chiar dacã s-au deschis porþile ºi pentru alte partide, PNL rãmîne, mai departe, primul partener real de conlucrare“.

Articol afisat de 1752 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gondolf la data 01.03.2006 01:15
"Fuziunea se va discuta la nivel de conducere"..
Asa da democratie !!! Ca pe vremea impuscatului. " Luam noi hotaririle deoarece voi sunteti prosti( adica natiuna romana care i-am ales) orice fuziune este pur si simplu ca o casatorie intre doi homosexuali. Doua partide cu doctrine diferite... Chiar asa d-le primar ? Asta nu dovedeste decit faptul ca singurul lucru ptr. care doriti cu orice pret fuziunea e "ciolanul" . Noroc cu Basescu care stie ca nu are competitie si doreste intr-adevar " sa traim mai bine" . Stie ca poate sa mearga si singur . Nu are nevoie de mafia si aroganta liberala (sau coruptia PSD-ista). Cine stie ? Poate ca D-zeu a oferit in sfirsit poporului roman un lider. Traiasca Basescu ( si poporul roman ; adica noi . CEI MULTI SI PROSTI!)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective