Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 1 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tricolorii s-au rãzbunat pe Armenia

Tricolorii s-au rãzbunat pe Armenia

• România - Armenia 2-0 (0-0) • au marcat Maftei ('72) ºi Cociº ('87) • tricolorii vor juca astãzi cu Slovenia, de la ora 17, pe TVR 1 •

România a cîºtigat asearã primul meci amical al anului 2006, jucat în turneul din Cipru împotriva naþionalei Armeniei, cea care ne-a pus piedicã în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Germania. Scorul final al înfruntãrii a fost 2-0 (0-0) pentru România, golurile echipei lui Victor Piþurcã fiind reuºite de Vasile Maftei, în minutul 72, ºi Rãzvan Cociº, în minutul 87.
Conducerea tehnicã a selecþionatei române a ales ca în acest joc sã fie utilizaþi ca titulari mai mulþi jucãtori care în mod normal nu sînt în aceastã posturã la naþionalã. Piþurcã a cerut însã ca fiecare meci sã fie cîºtigat, indiferent de natura sa, amical sau oficial, aºa cã jucãtorii au încercat în primul rînd sã fie la timonã. România a fost dominatã teritorial în primele minute ale partidei, însã apoi a controlat jocul fãrã nici o problemã, reuºind chiar sã îºi creeze ºi cîteva ocazii de gol. Prima mare ºansã a meciului a fost ratatã de Zicu, care a trimis în portarul armean din numai 7-8 metri, deºi se afla în situaþie de unu la unu cu acesta. Pînã la pauzã tricolorii au mai încercat sã creeze faze de poartã, dar tabela a rãmas neschimbatã. În repriza secundã, Victor Piþurcã a aruncat în luptã ºi cîþiva dintre jucãtorii care în toamnã învingeau Cehia cu 2-0 la Constanþa, iar ocaziile de gol s-au înmulþit la poarta adversã. Dupã ce Bãlan ºi Opriþa nu au nimerit poarta din situaþii bune, a venit golul norocos al lui Maftei. A centrat Dorinel Munteanu din loviturã liberã, Maftei a lovit balonul cu capul, portarul armean a respins apoi în ceafa rapidistului ºi tabela a arãtat 1-0 pentru tricolori. Armenia a încercat apoi sã facã ceea ce a dovedit cã nu prea se pricepe, adicã sã atace organizat. Echipã mai valoroasã ºi mai experimentatã, România a închis jocul prin marcarea golului secund, la o fazã de contraatac fructificatã excelent de Cociº, în minutul 87.
România a arãtat, pînã la intrarea unor jucãtori precum Dorinel Munteanu, Florentin Petre, Raþ sau Mazilu, destule carenþe la construcþia fazelor de atac. Un lucru bun fãcut însã de titularii de ieri a fost cã nu au dat ºansa armenilor sã tragã nici mãcar un ºut pe poarta lui Daniel Coman. În rest, cuplurile de pe benzile laterale, Neºu - Zicu ºi Bãdoi - Opriþa, au dovedit cã lipsa jocurilor împreunã îºi spune cuvîntul, Niculae s-a zbãtut fãrã a arãta mare lucru, iar Rãdoi a jucat în nota sa normalã. Pãtraºcu a încercat sã joace exact la mijlocul terenului ºi nu a pierdut mingi care sã punã în pericol propria defensivã. S-a vãzut mult în primele 60 de minute lipsa de omogenitate a echipei ºi faptul cã mulþi dintre jucãtori nu au meciuri oficiale jucate de mult timp.
În partida de astãzi, România va da piept cu noua sa colegã în grupa a X-a a preliminariilor pentru Euro 2008, Slovenia, formaþia ex-iugoslavã întrecînd ieri de Cipru cu 1-0. Victor Piþurcã urmeazã însã sã utilizeze încã din primul minut jucãtorii pe care se va baza în campania de calificare ºi aici este vorba despre Lobonþ, Chivu, Ovidiu Petre, Dorinel Munteanu sau Tamaº. Partida România Slovenia va fi transmisã astãzi, de la ora 17, în direct de TVR 1.
Formaþii:
România: Coman - Bãdoi, Iencsi, Maftei (min. 74 - Tamaº), Neºu (min.63 - Raþ) - Rãdoi, Pãtraºcu (min.65 - D. Munteanu)- Opriþa (min. 70 - Fl. Petre), Bãlan, Zicu (min. 70 - Cociº) - D. Niculae (min.58 - Mazilu). Antrenor: Victor Piþurcã. Singurul care nu a jucat a fost Bogdan Lobonþ.
FOTO: Victor Piþurcã a pornit cu dreptul campania de pregãtire

Articol afisat de 1608 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective