Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zãpada primãvãratecã pune probleme în judeþ

Zãpada primãvãratecã pune probleme în judeþ

• la primele ore ale dimineþii de ieri s-a circulat foarte greu pe unele trasee • prefectul Mocanu a reclamat reacþia lentã a primarilor care nu prea ºtiu ce se întîmplã în localitãþile pe care le conduc •

Ninsorile abundente din noaptea de 28 februarie/1 martie au dat de furcã drumarilor. Din raportãrile fãcute, rezulta cã nici un drum din judeþ nu fusese blocat, însã, în comune, situaþia se prezenta cu totul altfel. Cel puþin asta a fost concluzia prefectului Toader Mocanu care a convocat o ºedinþã cu reprezentanþii societãþilor care administreazã drumurile naþionale ºi judeþene, precum ºi cu cei ai Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ (ISU). Directorii societãþilor cu atribuþii în activitatea de deszãpezire s-au deplasat în teren, pentru a vedea cum se prezintã situaþia la faþa locului, furnizînd informaþii reprezentantului Guvernului în teritoriu. Toader Mocanu a reclamat lipsa de comunicare care se face simþitã între Prefecturã ºi primari, aceºtia prezentînd date eronate. Mai mult decît atît, acesta a subliniat cã aleºii locali nici nu ºtiu ce se întîmplã în localitãþile pe care le conduc. „Singurele chestiuni mai problematice se înregistreazã la raportãrile pe care le fac sau, mai bine spus, nu le fac primarii din unele comune. De exemplu, la Icuºeºti, la raportul de la 7.00 dimineaþa, nu era nici o problemã, iar la ora 8.00, probabil dupã ce primarul a ajuns la serviciu, ni s-a comunicat cã sînt drumuri înzãpezite. Sînt mulþi primari care nici nu cunosc problemele din comunele lor, deci nu le raporteazã, ºi astfel ne putem trezi cu situaþii limitã în orice moment“, a declarat prefectul Mocanu.
Ieri dimineaþã, la orele 7.00, 23 de utilaje de deszãpezire ale Secþiei Drumuri Naþionale acþionau pe diverse trasee, iar pe sectoarele de drum judeþean, Drupo acþiona cu 4 utilaje, probleme înregistrîndu-se pe drumul Scãricica-Bisericani, Stejaru- Pîngãraþi-Mãnãstirea Pîngãraþi, Tazlãu-Borleºti, ºi Horia-Trifeºti-Fãurei-Mãrgineni- Piatra Neamþ.
Din raportãrile fãcute de E-ON ºi RomTelecom, zãpada abundentã nu a provocat probleme în alimentarea cu energie electricã ºi nici defecþiuni ale reþelelor de telefonie.

Iarnã ºi în zona Tîrgu Neamþ
Ninsoarea abundentã însoþitã, pe alocuri, de viscol i-a luat prin surprindere, în prima zi de mãrþiºor, atît pe autoritãþi, cît ºi pe tîrgnemþeni. Vremea nefavorabilã a creat neplãceri în traficul rutier cît ºi pietonal. Circulaþia în centrul oraºului a fost întreruptã încã de la primele ore ale dimineþii pentru intervenþia utilajelor de deszãpezire care nu ºi-au putut face treaba din cauza maºinilor staþionate pe cele douã bulevarde, poliþiºtii ducînd muncã de lãmurire cu ºoferii indisciplinaþi. Au fost incheiate procese verbale de contravenþii, amenda fiind între 700.000 ºi 1.000.000 de lei. Dupã circa trei ore, traficul rutier s-a reluat în centrul localitãþii. Nici transportul de cãlãtori pe drumurile cãtre localitãþile rurale n-a fost lipsit de suprize. Astfel, autobuzele spre comunele Grumãzeºti, Vãratec, Agapia n-au circulat la primele ore ale dimineþii. Primãria Tîrgu Neamþ a mobilizat zeci de angajaþi de la serviciile descentralizate pentru îndepãrtarea stratului de zãpadã de pe trotuare. „Noi ne-am mobilizat încã de la 4 dimineaþa pentru a înlãtura ultimele rãbufniri ale iernii. Am scos în stradã toate utilajele de deszãpezire ºi mai multe echipaje de oameni de la serã, spaþii verzi. ÃŽn cîteva ore, situaþia s-a reglementat“, a declarat viceprimarul Vasile Luculescu.

Articol afisat de 1750 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. NECHITA, E. COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective